Серум за лице

Discussion in 'Лице' started by Waka-waka, Sep 14, 2013.

1. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Ги има некои од нивните производи, не сите, ама чистачот мислам го има и е многу нежен и погоден за секојдневна употреба(утро/вечер).

Штом ја чувствуваш така, значи ти ја суши многу и мислам доволно е 2-3х неделно да се користи. Инаку, каква кожа имаш пред да почнеш со користење на овој чистач? Мрсна, комбинирана?

yourmoonlight likes this.
  2. yourmoonlight

yourmoonlight Нов член

Комбинирана и преосетлива. Што и да ставам одма ми реагира и многу ми е тешко да си ги погодам производите... На препораките од магнолија ми издржа 3 недели и потоа се исфрлив и кожата ме печеше. Само пената продолжив да ја користам од тогаш, но со тек на времето ми остана некое внатрешно црвенило на образите. Кога отидов на козметичар, ми кажаа дека кожата ми е дехидрирана и сега си барам чааре :)

Waverly Raven likes this.
  3. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Моја препорака е да пробаш со Jelly Joker чистачот и Hydration Station кремата од Geek & Gorgeous ги има во Coslovemetics и онлајн на нивната страна. Не се многу скапи, немаат парфеми шо може дополнително да ти ја иритираат кожата или киселини. Пробај, јас ги користам оти имам исто така многу сензитивна комбинирана кожа и севкупно дали 2-3 производи користам поради тоа.

А пената од Моса би рекол 1-2х неделно или направи пауза некој период.

yourmoonlight likes this.
  4. yourmoonlight

yourmoonlight Нов член

Благодарна сум ти многу!

Waverly Raven likes this.