Серум за лице

Discussion in 'Лице' started by Waka-waka, Sep 14, 2013.

1. bluepancakes

bluepancakes Истакнат член

Voopsto ne se razbiram vo serumi,no vo posledno vreme gledam deka se mnogo popularni i faleni.Dokolku nekoj se razbira i ima iskustvo,da mi preporaca nekoj serum za normalna koza i da ne e mnogu skap.
    Inaku gledam deka mnogu koristat od serumot so vitamin c sto go ima vo dm,dali e dobar i za sto se koristi?

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

За хидратација, за изедначување на тенот, за нерамнини, за флеки од акни. Но бидејќи е серум после него ќе мора да ставиш спф крема.

bluepancakes likes this.
  3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Го земав кремот со азелаична киселина на True Alchemy за акни, со што можам да го користам заедно? Имам премногу сува кожа, со кои серуми и креми смее да се комбинира? :)

lg_5fc7a76435d13.jpg

4. Arja

Arja Популарен член

Дали ги имате пробано новите серуми на Гарниер и доколку да, дали сте задоволни од истите? Досега ја користам хијалуронската киселина на Ревокс, додека пак со Витамин Ц немам искуство. garnier-skin-naturals-hyaluronic-aloe-replumping-serum-moisturizing-serum-with-hyaluronic-acid_.jpg 81nM8ZikVJL._AC_SL1500_.jpg

5. beautys20

beautys20 Популарен член

Дали ги има кај нас во Мк ? Јас ги немам приметено , доколку да те молам кажи ми каде .. многу се фалени од страна на блогерки во Србија особено витамин Ц серумот

Arja likes this.
  6. Aztec

Aztec Истакнат член

Со хијалуронска киселина може да се комбинира. Навечер, по чистење на лицето, на навлажнета кожа прво серум со хијалуронска киселина, па азелаинската киселина и ако имаш потреба врз неа може крем за многу сува кожа, на пример со 5% уреа. Наутро задолжително СПФ.

MayDiamonds likes this.
  7. Arja

Arja Популарен член

Се уште ги немам видено во продавнициве но видов реклама за нив и така ги дознав, така што сигурно ги има само можеби на многу ретки места засега. Ако видам некаде ќе те имам на ум да ти кажам. Инаку баш за Витамин Ц серумот ме загрижува тоа што во состав има и Витамин Ц и салицилната киселина. Знам дека Витамин Ц не се комбинира со ниедна киселина па ме зачуди кога го дознав ова. Што мислиш, според тебе, дали е океј да се мешаат тие две состојки во еден продукт?

beautys20 likes this.
  8. beautys20

beautys20 Популарен член

Леле да и јас тоа го приметив , искрено немам огромно познавање во тоа но според мене сигурно се избалансирани со мали % така да не би требало да дојде до иритации , обично 80% се позитивни рецензии што читав

Arja likes this.
  9. sofija014

sofija014 Популарен член

Јас овие серуми ги видов во Космо во Сити мол.

Arja likes this.
  10. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Дали некој го има користено серумов, дали помага во регулација на лачење на себум и појава на црнки?

Attached Files:

11. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Овој серум на натура сиберика или ревокс витамин ц? Ќе го користам во комбинација со ниацинамид, што би ми препорачале? Имам многу ситни флекички и онака сакам изедначен тен

Attached Files:

12. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Дали серум можи да се употребува и на 24 год и кој е идеален за комбинирана кожа??

13. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Да, може да се употребува серум. Конкретно за што ти треба, тоа ќе земеш:
    • Серум со хијалуронска киселина за хидратација и освежување на кожата.
    • Серум со витамин Ц за неизедначен тен, флеки и лузни, заштита од пигментации.
    • Серум со ниацинамид за регулирање на себум, намалување на пори, флеки и лузни.

Lady Maria likes this.
  14. Maylin

Maylin Популарен член

Цел форум го превртев ама никаде не видов да е спомнат. Што мислење имате за ниацинамид серумот на Балеа? 20220123_021343.jpg

15. beautys20

beautys20 Популарен член

Многу позитивни рецензии читам и јас сакам да го земам
    Доколку ти е од помош прочитај ја денешната рецензија на инста профилот mincyys

Maylin likes this.
  16. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Кога станува збор за вит ц , Аскробиска киселина е дирекна форма на витаминот, затоа и е мн нестабилна.
    Поради тоа најчесто А.К ја мешаат со деривати за постабилност ...
    Што значи кога купувате вит Ц најпрво гледате состав, дали е формулата со А.К тогаш според мене вреди да го купите пошто знаете дека ќе делува (пошто е нели дирекна форма ) исто така се гледа и процентот на застапеност на А.К
    За почентици помал процент е подобар ( од 5 до 15%) за да не дојде до иритација на кожата.

И преферирајте во темна амбалажа со УВ заштита, пошто брзо оксидира.

bluepancakes likes this.
  17. Maylin

Maylin Популарен член

Навистина е многу фален, а тука никој го нема спомнато, затоа реков да прашам. :lol:

beautys20 likes this.
  18. Цунами

Цунами Истакнат член

Дали некоја феминка има искуство со овој серум, од URMA сајтот, случајно го видов.
    Одамна барав ретинол серуми, ама во скоро сите во составот стои масло, а мене воопшто не ми прија масло кога има, дури и сквалан.
    Пример за Сона кремот, никогаш не го користам кремот, туку гелот, бидејќи во кремот во составот има сквалан.
    Е на овој составот му е претежно алое вера, ретинол и нијацинамид, со оглед што ретинол е 2.5%, после него во состав е наведено нијацинамид, другите екстракти се во занемарливо мали количини.

Доколку сака некоја поупатена феминка да сподели мислење, добредојдено би ми било :D

Еве линк до серумов:
    https://urma.mk/product/cos-de-baha-retiol-2-5-serum/

Сликиче:

И доколку не ви се отвара сајтот, еве го составот:
    *Aloe Barbadensis Leaf Extract(hydration/skin replenishing/Vegetable), (hydration, Non GMO Corn),Retinol(skin-restoring, anti-wrinkles), Sodium Hyaluronate(hydration/skin replenishing), niacinamide(vitamin B3, skin-restoring ), 1,2-Hexanediol(Prevent oxidation), Polysorbate 20(texture enhancer), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), *Rosa Damascena Ext,*Lavandula Angustifolia Flower Ext,*Camellia Sinensis Leaf Ext,*Melissa Officinalis Leaf Ext,*Artemisia Vulgaris Ext, Disodium EDTA *Mark: Organic Ingredients. Organic 50%

Го гледав и тој на Nacomi, арно ама во составот пред ретинолот стои масло од соја што некако не ми се допадна, мислам дека повеќе проблем ќе си направам.

Едно 90% сум сигурна дека ќе си го порачам серумов, само чисто вака сакав и ваше мислење во однос на составот и општо за производов доколку имате некое искуство или ваш близок. :*

kala21 and Mia Fuentes like this.
  19. cooll

cooll Популарен член

Има во мк гел?

Цунами likes this.
  20. Цунами

Цунами Истакнат член

Па јас последно што земав, може беше август, нели по малце ставам, дека не бев во Скопје летово, брат ми ми купи и мислам од зегин.
    Ама можно е во Зегин од патот што е кај Чешиново. Ама ако имало во еден Зегин, претпоставувам во сите го има.

Еве овој е. Нема масла во составот, нит сквалан и е мислам 380, за разлика од кремата што е за некој денар поефтина.

Е сега при крај сум, па барам еве дали овој серум, дали пак Сона гел ако има, не знам...