Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Серум за лице

Дискусија во 'Лице' започната од Waka-waka, 14 септември 2013.

1. bluepancakes

bluepancakes Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2021
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    35
    Voopsto ne se razbiram vo serumi,no vo posledno vreme gledam deka se mnogo popularni i faleni.Dokolku nekoj se razbira i ima iskustvo,da mi preporaca nekoj serum za normalna koza i da ne e mnogu skap.
    Inaku gledam deka mnogu koristat od serumot so vitamin c sto go ima vo dm,dali e dobar i za sto se koristi?

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.093
    За хидратација, за изедначување на тенот, за нерамнини, за флеки од акни. Но бидејќи е серум после него ќе мора да ставиш спф крема.

На bluepancakes му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Го земав кремот со азелаична киселина на True Alchemy за акни, со што можам да го користам заедно? Имам премногу сува кожа, со кои серуми и креми смее да се комбинира? :)

lg_5fc7a76435d13.jpg

4. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Дали ги имате пробано новите серуми на Гарниер и доколку да, дали сте задоволни од истите? Досега ја користам хијалуронската киселина на Ревокс, додека пак со Витамин Ц немам искуство. garnier-skin-naturals-hyaluronic-aloe-replumping-serum-moisturizing-serum-with-hyaluronic-acid_.jpg 81nM8ZikVJL._AC_SL1500_.jpg

5. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    Дали ги има кај нас во Мк ? Јас ги немам приметено , доколку да те молам кажи ми каде .. многу се фалени од страна на блогерки во Србија особено витамин Ц серумот

На Arja му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aztec

Aztec Истакнат член

Се зачлени на:
    15 декември 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    739
    Со хијалуронска киселина може да се комбинира. Навечер, по чистење на лицето, на навлажнета кожа прво серум со хијалуронска киселина, па азелаинската киселина и ако имаш потреба врз неа може крем за многу сува кожа, на пример со 5% уреа. Наутро задолжително СПФ.

На MayDiamonds му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Arja

Arja Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2016
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.349
    Се уште ги немам видено во продавнициве но видов реклама за нив и така ги дознав, така што сигурно ги има само можеби на многу ретки места засега. Ако видам некаде ќе те имам на ум да ти кажам. Инаку баш за Витамин Ц серумот ме загрижува тоа што во состав има и Витамин Ц и салицилната киселина. Знам дека Витамин Ц не се комбинира со ниедна киселина па ме зачуди кога го дознав ова. Што мислиш, според тебе, дали е океј да се мешаат тие две состојки во еден продукт?

На beautys20 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    Леле да и јас тоа го приметив , искрено немам огромно познавање во тоа но според мене сигурно се избалансирани со мали % така да не би требало да дојде до иритации , обично 80% се позитивни рецензии што читав

9. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    3.855
    Јас овие серуми ги видов во Космо во Сити мол.

10. Dpokahontas

Dpokahontas Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    125
    Дали некој го има користено серумов, дали помага во регулација на лачење на себум и појава на црнки?

Прикачени фајлови:

11. Dodo1

Dodo1 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    928
    Допаѓања:
    1.049
    Овој серум на натура сиберика или ревокс витамин ц? Ќе го користам во комбинација со ниацинамид, што би ми препорачале? Имам многу ситни флекички и онака сакам изедначен тен

Прикачени фајлови:

12. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    677
    Дали серум можи да се употребува и на 24 год и кој е идеален за комбинирана кожа??

13. Reina.Gitana

Reina.Gitana Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    1.799
    Допаѓања:
    19.212
    Да, може да се употребува серум. Конкретно за што ти треба, тоа ќе земеш:
    • Серум со хијалуронска киселина за хидратација и освежување на кожата.
    • Серум со витамин Ц за неизедначен тен, флеки и лузни, заштита од пигментации.
    • Серум со ниацинамид за регулирање на себум, намалување на пори, флеки и лузни.

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    1.059
    Цел форум го превртев ама никаде не видов да е спомнат. Што мислење имате за ниацинамид серумот на Балеа? 20220123_021343.jpg

15. beautys20

beautys20 Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2018
    Пораки:
    536
    Допаѓања:
    6.082
    Многу позитивни рецензии читам и јас сакам да го земам
    Доколку ти е од помош прочитај ја денешната рецензија на инста профилот mincyys

На Maylin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    856
    Допаѓања:
    4.275

Кога станува збор за вит ц , Аскробиска киселина е дирекна форма на витаминот, затоа и е мн нестабилна.
    Поради тоа најчесто А.К ја мешаат со деривати за постабилност ...
    Што значи кога купувате вит Ц најпрво гледате состав, дали е формулата со А.К тогаш според мене вреди да го купите пошто знаете дека ќе делува (пошто е нели дирекна форма ) исто така се гледа и процентот на застапеност на А.К
    За почентици помал процент е подобар ( од 5 до 15%) за да не дојде до иритација на кожата.

И преферирајте во темна амбалажа со УВ заштита, пошто брзо оксидира.

На bluepancakes му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Maylin

Maylin Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    1.059
    Навистина е многу фален, а тука никој го нема спомнато, затоа реков да прашам. :lol:

На beautys20 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    404
    Дали некоја феминка има искуство со овој серум, од URMA сајтот, случајно го видов.
    Одамна барав ретинол серуми, ама во скоро сите во составот стои масло, а мене воопшто не ми прија масло кога има, дури и сквалан.
    Пример за Сона кремот, никогаш не го користам кремот, туку гелот, бидејќи во кремот во составот има сквалан.
    Е на овој составот му е претежно алое вера, ретинол и нијацинамид, со оглед што ретинол е 2.5%, после него во состав е наведено нијацинамид, другите екстракти се во занемарливо мали количини.

Доколку сака некоја поупатена феминка да сподели мислење, добредојдено би ми било :D

Еве линк до серумов:
    https://urma.mk/product/cos-de-baha-retiol-2-5-serum/

Сликиче:

И доколку не ви се отвара сајтот, еве го составот:
    *Aloe Barbadensis Leaf Extract(hydration/skin replenishing/Vegetable), (hydration, Non GMO Corn),Retinol(skin-restoring, anti-wrinkles), Sodium Hyaluronate(hydration/skin replenishing), niacinamide(vitamin B3, skin-restoring ), 1,2-Hexanediol(Prevent oxidation), Polysorbate 20(texture enhancer), Tocopheryl Acetate (Vitamin E), *Rosa Damascena Ext,*Lavandula Angustifolia Flower Ext,*Camellia Sinensis Leaf Ext,*Melissa Officinalis Leaf Ext,*Artemisia Vulgaris Ext, Disodium EDTA *Mark: Organic Ingredients. Organic 50%

Го гледав и тој на Nacomi, арно ама во составот пред ретинолот стои масло од соја што некако не ми се допадна, мислам дека повеќе проблем ќе си направам.

Едно 90% сум сигурна дека ќе си го порачам серумов, само чисто вака сакав и ваше мислење во однос на составот и општо за производов доколку имате некое искуство или ваш близок. :*

На kala21 и Mia Fuentes им се допаѓа ова.
  19. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    10.677
    Има во мк гел?

На Цунами му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    307
    Допаѓања:
    404
    Па јас последно што земав, може беше август, нели по малце ставам, дека не бев во Скопје летово, брат ми ми купи и мислам од зегин.
    Ама можно е во Зегин од патот што е кај Чешиново. Ама ако имало во еден Зегин, претпоставувам во сите го има.

Еве овој е. Нема масла во составот, нит сквалан и е мислам 380, за разлика од кремата што е за некој денар поефтина.

Е сега при крај сум, па барам еве дали овој серум, дали пак Сона гел ако има, не знам...