Скрининг

Discussion in 'Бременост' started by Nina. 1992, Jan 11, 2017.

1. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Фина е Ива. Не знам каква специјална апаратура им треба за да видат се?!
    Инаку и во систина доле на извештајот ти пишува дека ехото не е 100% точна метода...

Klara91 likes this.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

И во ремедика пишува дека нема 100 % гаранција дека плодот е целосно здрав. Мерат, гледаат, ама додека не се роди бебето не може никој да гарантира. А тек после 2 3 години може да се утврди некој психички недостаток.

Meckicja and Klara91 like this.
  3. mimi6

mimi6 Истакнат член

Јас сум 33+3 и докторката ми е на одмор, ниту ми спомна за трет скрининг, само бев последен пат во гак со резултати за д-димери да ми кажат дали уште треба клексани да примам

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Нема потреба од трет скрининг они секако од 30та недела па до крај мораат да ги следат протоците и созревањето на плацентата и срцевите откуцаи

mimi6 likes this.
  5. wannababy

wannababy Истакнат член

Потполно се согласувам со тебе, јас имам во блиска фамилија детенце на кое сите испитувања му биле како што треба и сите испитувања биле направени (како што кажуваат родителите) но сепак после втората година почна да си покажува детето недостатоци (сеуште не зборува, неконтролирано се тресе, не оди како што треба итн) Откако ги видов двете цртки на тестот на бременост викам само Господ да не чува и на никого да не му даде таква болка, верувајте дека како што е пишано така ќе си врви без разлика какви испитувања и колку и контроли да сме направиле.. само со позитивна мисла и опуштено се ќе биде како што треба ;) Ве гушкаааам сите :hug:

6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Јас се мислам сеуште, кои се тие доктори што наплаќаат по 1500 ден. за скрининг? Ме интересира ако имаш искуство од некој, колку се стручни, итн.

Klara91 likes this.
  7. no name5

no name5 Популарен член

Бев кај Афродита ми правеше скрининг и ехокардиографија , прегледот ме кошташе 4400 денари ..
    Од нема сум задоволна многу убаво детално и стручно ми објасни се , искусна докторка и детално објаснува и покажува се на ехо , ме прегледа и со вагинална сонда плус , и така се на се сум задоволна е сеа малку поскапичко ама не е битно нека е за здравје ,битно ми кажа дека се е супер и во најдобар ред:)

zhap4e, Chuchanov, azelea and 4 others like this.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Прашај во Гинековита др Сузана Костовска колку чини скринингот на приватно.
    Она прави и мислам таа цена е отприлика.

thelittle17 likes this.
  9. K7M10J

K7M10J Популарен член

Толку е прв и втор скрининг во Ремедика...

no name5 likes this.
  10. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Здраво мајки,да ве прашам за мислење јас на 13+2дена направив hcg papp a за даувн синдром и тестот ми излезе сомнителен со висок ризик 1:112 матичниот ми закажа на 1 септември на државна на ехо па после дека треба да направам амниосинтеза за да се утврди и гарантираат дека таа покажува точно и нее ризично,дека порано да имало грежки а сега на државна се профиосинисти ,сакав да направам на панорама или нифти тестот ама ако и тоа покажува сомнителен тогаш мора амниосинтеза,да потцетам дека пред три недели и имав крварење и примав 2 прогрестерон и 13 пролутекс и дабрестон секој дена и магнезиум таа ноќ кога имав крварење си оридов во болница и еден нов др ме прегледа вагинално со некои метал и многу буцкаше и многу ме повреди и си реков со себе којзнае детето нема да биде добро да не го повредил и еве овој тестот ми излезе сомнителен ве молам сите за одговор од колку до колку за синдром е ризичен мојот 1:112 и дали на некој му се случило истото па детео да се роди здраво и живо поздрав

11. jarec6

jarec6 Популарен член

Немам лично искуство туку од другарка.
    Она правеше амниосинтеза поради висок ризик ја извадија од памет.
    Се е во ред еве малиот е скоро 4 години.
    Знам дека е паника и она беше потресена, ама не си стварај мн. нервози, што треба направи нека ти е мирна душата.

thelittle17 and Yyyyyy like this.
  12. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Па више се извадив од памет се консултирав со многу др.едниот вика абортирај другиот не ама ниеден нема исто мислење па заради год.јас имам 38 и пресметале дека е ризично

13. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ако имаш можност направи си пренатален тест има посебна тема тој е 99%точност

azelea and thelittle17 like this.
  14. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Има случаии кога и тие не покажуваат точност и дека пак треба да направам амниосинтеза да се осигурам пошто и за пренеталниот тест нема 100% гаранција а ова што го направив приватно 3800ден.на адриалаб и дека може тој ден хормоните така да покажаа

15. no name5

no name5 Популарен член

мене искрено со низок ризик ми излезе и малце ме испаничи докторот као не се знаело можело ова она , и право ми даде флаери за нифти одма каде да одам ако правам , се за пари си мислам ,,, на ехо си е се супер еве и 2 скрининг одлично излезе , 28 години сум се мислев дали да правам дополнителен тест и одлучив да не правам но искрено сеуште знае да ме зајаде помислата .. но што е тука е како господ никој не е , да се надеваме на добро и да биде добро :) , така одлучив да не правам дополнителен тест оти ми е со низок ризик , да беше со среден или висок да можеби и ке го направев незнам .... иначе кај мене имаше само 2 хормони покачени сите др беа добри ..

Fatalnata, naturallmess and Yyyyyy like this.
  16. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

Па и мене др ми рече дека пренаталниот тест го прават само за пари и дека амниоцинтезата е посигурна еве од сабота незнам кај ми е паметот

17. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Имаш искуство за скининг како др. дали е добра?

Milkiway likes this.
  18. Yyyyyy

Yyyyyy Активен член

3800 ден јас го направив

19. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Да да она ми е матичен. Супер доктор е, скринингот ми траеше сигурно 20-30мин полека гледавме се ..се ми објаснуваше како е што е.
    Генерално од неа сум презадоволна.

Klara91 and thelittle17 like this.
  20. mila89

mila89 Истакнат член

А дали ако правам скрининг во приватните, Систина или Ремедика, можам кај нив да направам и Приска ако сакам?
    И уште нешто, слушам дека за да те примат на преглед бараат корона тест да имаш направено бил некој скоро да каже дали е така?

Yyyyyy likes this.