Скрининг

Discussion in 'Бременост' started by Nina. 1992, Jan 11, 2017.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

не сум правела, мислам дека нема потреба. бременоста ја водев во систина, таму правев и скрининзи. сеа и вторава исто планирам :)

Dijana DM and Ladyme like this.
  2. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Јас идам Ремедика и презадоволна сум, матичниот ми закажува на гак сам... а работам со него деловно и пред бременоста ии само ради тоа идам да не се љути незнае дека идам приватно. Иначе не би идела на Гак, мн повеќе внимание и мм може да присуствува во ремедика ваму на гак два пати не го пуштија во главно не зборат во тек на скринингот не покажува, не прави слики. Ништо не си пропуштила.

3. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Некако добив впечаток како да се прави double check :) мм ми вика ај не влегувај во параноја
    Симонида ми ја следи бременоста и е ок . Матичниот некни бев за брис нити ме погледна ништо.. демек ако ме гледале во Ремедика да не ме зрачел хахаха. А ехото не зрачи хахах .

4. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Некоја од Битола која правела втор скрининг на државна болница ?
    Ми го спомнаа некој доктор ама го заборавив името.
    Досега сум одела на прегледи кај Николина и Михајло на државна и кај Тони Анастасиевски, тој ми е матичен.

5. ivonasss

ivonasss Активен член

Здраво,ме интетересира на колку недели ви зскажуваат контроли и прегледи,значи сега сум 7 ми ,во еден месец по три пати на ултразвук,тоа бо 4,5,6 медец значи досега 13 прегледи,дали сметате дека тоа премногу излагање на ултразвук

6. olly14

olly14 Истакнат член

Eve jas sum 16ta nedela i dosega sum bila povekje od 13pati bidejki imam rizicna bremenost. Nekogash ednostavno mora. Pretpostavuvam ne bi ne izlagale na tolku pregledi ako ne e neophodno za dadena situacija

ivonasss and nice-girl like this.
  7. nice-girl

nice-girl Истакнат член

И јас од позитивен тест па се до срце да слушнеме одев секоја недела сега еднаш месечно нема ништо лошо во ултразвукот ( нема никакво негативно влијание врз бебето ако тоа ти беше прашањето)

ivonasss likes this.
  8. ivonasss

ivonasss Активен член

да во право си,

9. ivonasss

ivonasss Активен член

да ,ти благодарам сега сум по мирна

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Немам такво искуство на Гак, а одев и таму и во Систина кај Димчев. И на девете места поминав одлично на скрининг, детално со слики со се објаснето. И маж ми беше со мене. Ана Данева ми беше на скрининг на Гак. И кај Димчев во Систина. На крај ме водеше Ќаев, и пак по не знам кој пат ќе кажам, да се сите како него ќе цута здравствово.

Baby Girl123, Dijana DM and Ladyme like this.
  11. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Дали знаете на Гак кој ден во месецот пуштаат термини за следен месец?
    Сакам да закажам скрининг кај иво ќаев ама минатиот месец немаше термин,па сестрата ми кажа после први ама не ми кажа дата и глупо ми е да и вртам секој ден да ја прашувам, а сакам термин баш за кај овој доктор

12. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Јас последните денови од месецот бев кај матичниот… беа пуштени термини за наредниот крај на месец / ова зборам пред нова година

I.Ta likes this.
  13. nice-girl

nice-girl Истакнат член

за втор скрининг кога е најдобро да се оди од 20-23 недела, јас планирам некаде 22 недела да закажувам за некоја недела повторно кај гордана во систина? колку време трае вториот скрининг

Baby warrior likes this.
  14. olly14

olly14 Истакнат член

Bas denes toa razgovarav i so maticnata i so dr. Afrodita od remedika i dvete mi rekoa 20 ili 21va.

Ladyme likes this.
  15. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Кога сме веќе кај скрининг, јас кај матичниот планирам да одам, тој ми ја води цела бременост. Ама сакам и второ мислење да слушнам, дали има некој искуство со некој доктор на државна во Битола ?
    Во Плодност искрено не ми се даваат толку пари за преглед, пред две години двајца доктори од таму ми рекоја имаш дворога матка можеби ќе треба терапија или евентуално зафат, после тоа уште 10 доктори ме прегледаа специјалисти сите ми рекоја нормална матка.

16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Јас бев кај Гордана на втор, повеќе од пола саат се задржав ептен детално и убаво гледа и раскажува. Супер е докторката, стручна и спремна. На крај на 20та го правев јас

nice-girl likes this.
  17. Feniksgirl

Матичниот не е стручен за тоа. Скринингот е пребитен и вреди да се дадат пари за тоа. Зашто се гледаат многу работи. Не мораш во Плодност. Разгледај повеќе опции, ама матичниот ја не би ти го препорачала.

Last edited: Mar 7, 2025
    Ladyme, EnaEnA30, nice-girl and 5 others like this.
  18. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

На прв скрининг бев во државна кај специјалист и ништо поразлично не ми кажа од матичниот, дури и подетално ми објаснуваше матичниот, ми мереше цервикс, плодова вода, за коморите на срцето, мозок, рбет, и други органи.

KittyT likes this.
  19. Feniksgirl

Во Битола?

20. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Да
    Сега ми го предложиа Драшко од Прилеп, ама тој бил за срце. Ќе одам кај него. За скрининг во Плодност искрено не ми се оди, мислам дека ништо постручни не се од другите доктори. Единствено што имаат најсовремена апаратура и многу убави услови. Истите доктори се таму од државна шо беа.
    Ако знаете некој на државна во Битола специјалист предложете.