не сум правела, мислам дека нема потреба. бременоста ја водев во систина, таму правев и скрининзи. сеа и вторава исто планирам
Јас идам Ремедика и презадоволна сум, матичниот ми закажува на гак сам... а работам со него деловно и пред бременоста ии само ради тоа идам да не се љути незнае дека идам приватно. Иначе не би идела на Гак, мн повеќе внимание и мм може да присуствува во ремедика ваму на гак два пати не го пуштија во главно не зборат во тек на скринингот не покажува, не прави слики. Ништо не си пропуштила.
Некако добив впечаток како да се прави double check мм ми вика ај не влегувај во параноја Симонида ми ја следи бременоста и е ок . Матичниот некни бев за брис нити ме погледна ништо.. демек ако ме гледале во Ремедика да не ме зрачел хахаха. А ехото не зрачи хахах .
Некоја од Битола која правела втор скрининг на државна болница ? Ми го спомнаа некој доктор ама го заборавив името. Досега сум одела на прегледи кај Николина и Михајло на државна и кај Тони Анастасиевски, тој ми е матичен.
Здраво,ме интетересира на колку недели ви зскажуваат контроли и прегледи,значи сега сум 7 ми ,во еден месец по три пати на ултразвук,тоа бо 4,5,6 медец значи досега 13 прегледи,дали сметате дека тоа премногу излагање на ултразвук
Eve jas sum 16ta nedela i dosega sum bila povekje od 13pati bidejki imam rizicna bremenost. Nekogash ednostavno mora. Pretpostavuvam ne bi ne izlagale na tolku pregledi ako ne e neophodno za dadena situacija
И јас од позитивен тест па се до срце да слушнеме одев секоја недела сега еднаш месечно нема ништо лошо во ултразвукот ( нема никакво негативно влијание врз бебето ако тоа ти беше прашањето)
Немам такво искуство на Гак, а одев и таму и во Систина кај Димчев. И на девете места поминав одлично на скрининг, детално со слики со се објаснето. И маж ми беше со мене. Ана Данева ми беше на скрининг на Гак. И кај Димчев во Систина. На крај ме водеше Ќаев, и пак по не знам кој пат ќе кажам, да се сите како него ќе цута здравствово.
Дали знаете на Гак кој ден во месецот пуштаат термини за следен месец? Сакам да закажам скрининг кај иво ќаев ама минатиот месец немаше термин,па сестрата ми кажа после први ама не ми кажа дата и глупо ми е да и вртам секој ден да ја прашувам, а сакам термин баш за кај овој доктор
Јас последните денови од месецот бев кај матичниот… беа пуштени термини за наредниот крај на месец / ова зборам пред нова година
за втор скрининг кога е најдобро да се оди од 20-23 недела, јас планирам некаде 22 недела да закажувам за некоја недела повторно кај гордана во систина? колку време трае вториот скрининг
Кога сме веќе кај скрининг, јас кај матичниот планирам да одам, тој ми ја води цела бременост. Ама сакам и второ мислење да слушнам, дали има некој искуство со некој доктор на државна во Битола ? Во Плодност искрено не ми се даваат толку пари за преглед, пред две години двајца доктори од таму ми рекоја имаш дворога матка можеби ќе треба терапија или евентуално зафат, после тоа уште 10 доктори ме прегледаа специјалисти сите ми рекоја нормална матка.
Јас бев кај Гордана на втор, повеќе од пола саат се задржав ептен детално и убаво гледа и раскажува. Супер е докторката, стручна и спремна. На крај на 20та го правев јас
Матичниот не е стручен за тоа. Скринингот е пребитен и вреди да се дадат пари за тоа. Зашто се гледаат многу работи. Не мораш во Плодност. Разгледај повеќе опции, ама матичниот ја не би ти го препорачала.
На прв скрининг бев во државна кај специјалист и ништо поразлично не ми кажа од матичниот, дури и подетално ми објаснуваше матичниот, ми мереше цервикс, плодова вода, за коморите на срцето, мозок, рбет, и други органи.
Да Сега ми го предложиа Драшко од Прилеп, ама тој бил за срце. Ќе одам кај него. За скрининг во Плодност искрено не ми се оди, мислам дека ништо постручни не се од другите доктори. Единствено што имаат најсовремена апаратура и многу убави услови. Истите доктори се таму од државна шо беа. Ако знаете некој на државна во Битола специјалист предложете.