Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Сонував како сум го сликала тестот математика што треба да го правам оваа недела, а професорката беше во училницата и само ми се насмевна, а ме виде дека го сликам нејзиниот тест.. Има некое значење?

2. maca cvet

maca cvet Истакнат член

кога јас сонувам така ми велат дека многу мислам што ќе биде па затоа е тоа. односно си мислиш што ќе се деси ако биде вака

Femin4e.mk likes this.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Некогаш многу знам да се потресам од сонови. Така и ноќеска. Сонував како вренло доста и дожд ни пробил во кујната, протекуваше од плафонот. Се дерев ја викав мајка ми која спиеше на горниот спрат, а она не реагираше. Потоа отидов во дневна таму немаше дожд. Што може да значи?
    Јас колку што знам дожд не е убаво.:sweat:

4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

http://www.femina.mk/соновник/дожд

Luna91 likes this.
  5. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Сонував како сум правела тест за бременост и испаднал позитивен, сум се отепала од плачење а дечко ми бил спокоен и сме започнале голема расправија...што значи ова?

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Па тестот не знам што значи, ама да плачеш е убаво. Ќе се радуваш за нешто.

7. Outlook

Outlook Популарен член

Што ли е мртов човек да го сонуваш жив, толку се налутив на сон како можел да се крие толку години.... што значи ова ?

8. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Истото го сонував и јас се прашувам... :(

9. Outlook

Outlook Популарен член

Не знам што значи, мене ме извади од колосек

10. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

И мене,се ПРЕПЛАШИВ !

11. Outlook

Outlook Популарен член

јас не се плашам туку се наполнив бес во секоја клетка, не се плаши не знам што си сонувала ама прати се каде што си припаѓа

SWagger274 likes this.
  12. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Lele mnogu cesto sonuvam ama ova me isplasi mnogu.Ja sonuvav majka mi i strina mi kaj kje se mazat obleceni vo bela vencanica sto znam deka ne e dobro.Sakase jas da gi odvezam kaj na baba mi rodena sestra pa mazh nejzin vo nivna kukja kje se mazele naednas strina mi ja snema i samo mama ja gledav vo vencanica celo vreme.I cel son go ceka toj mene sto mi se pagja dedo, da ja odveze,celo vreme stoi pred nasata porta doma.Posle ja vidov oblecena ko kalugjerka bivsata na mojot bivsi sto go sakam mnogu kaj odi po ulica posle naednas majka mi mi se pojavi kaj se vrakja doma da se presoblece demek se smirile so tatko mi.. luda rabota... a i u posledno vreme mnogu cesto sonuvam kaj vozam kola ama mnogu nesigurno inace jas ne znam da vozam kola,nemam polozeno.. ve molam kazete mi sto znaci seto ova.. i izvinete nemam makedonska podrska na telefon.

13. Abeja

Abeja Популарен член

Пред некој ден, пред да заспијам задремав на кратко.
    Мислам дека го сонував и братучед ми кој неодама почина. Но нешто многу ме исплаши, како некоја невидлива сила ме притискаше врз цело тело додека лежев, не можев да се изборам против неа, сакав да викам а не можев, потоа таа сила ми се префрли и на вратот, како да ме давеше а јас повторно не можев да викам. Не знам како успеав да се рабудам, но тоа изгледаше толку реално, тежината ја осеќав и кога се будев. Прв пат сон вака да ме исплаши. Се прашувам што ќе се случеше ако тоа нешто продолжеше да ме притиска и дави. Што ако не се разбудев бргу. После маж ми рече дека пред некој ден и тој сонувал нешто слично, па причината ја препиша на уморот. Можеби е и до умор, ама не сум прв пат уморна, сум имала и поуморни денови и поголеми стресови па вакво нешто не сум доживеала.
    Само да не се повтори.

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Јас доста језив сон сонував ноќва, како кај една другарка дома гледам мачки, големи и мали, имаше едно сивко и едно црно и јас сакав да си ги земам да ги чувам дома, ги барав по куќата пред да си одам, но најдов две мали чудни некои со остри заби и ме каснале и ми направија дупка во раката, а забите им останаа во раната, ептен осеќав болка во сонот, влегов внатре во куќата и таму не живееше другарка ми туку некој маж и жена кои како роднини нешто ми биле, ама не ме сакаа, цело време ме падеа од дома и едвај зеде жената да ми ги исчисти раните со ракија и ми ги преврза, потоа го зедов сивкото маче и си тргнав дома.Не се сеќавам на друго од сонот, ама долг беше знам.Ептен во мисла ми остана има ли некое значење?Бтв често сонувам мачки иако чувам куче и сакам други животни, најчесто сонувам мачка и мора нешто да значи тоа.

15. Independiente

Independiente Популарен член

Тоа што си ја сонувала мајка ти како невеста значи основање на семејство и долг и среччен живот во него...а за автомобилот напредок во некоја работа...не паничи добро е се хехехе :) е сеа калуѓерката означува несреќна љубов ама другово е убаво(y)

awayfromyou likes this.
  16. Independiente

Срцка не сакав да ти пишам али ова значи некоја опасност, несреќа пази се од повреда

1209 likes this.
  17. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Dve noki po red sonuvam eden bivsi od pred sto godini, sto li znaci toa???

18. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Печени сте еден за друг :)

19. anamarija65

anamarija65 Истакнат член

Баба ми почина сега за Велигден. Од како почина неа ја сонувавме тетка ми, мајка ми, јас и сестра ми. Мојот сон и на сестра ми беше обичен како беше таа сеуште жива тука со нас. А сонот на мајка ми и на тетка ми беше поврзан со ножеви, бодење, гушење.. насекаде крв.. дали знаете што значи ова?

20. Independiente

за вас што ја сонувате жива може да се случи некоја неубава работа која ќе ве исполни со лутина и бес ...... а за останатите некој радосен настан и добра заработувачка :)

anamarija65 likes this.