Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сонови

Дискусија во '„Другата“ наука' започната од Claudia, 22 ноември 2009.

1. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    Сонував како сум го сликала тестот математика што треба да го правам оваа недела, а професорката беше во училницата и само ми се насмевна, а ме виде дека го сликам нејзиниот тест.. Има некое значење?

2. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    кога јас сонувам така ми велат дека многу мислам што ќе биде па затоа е тоа. односно си мислиш што ќе се деси ако биде вака

На Femin4e.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Некогаш многу знам да се потресам од сонови. Така и ноќеска. Сонував како вренло доста и дожд ни пробил во кујната, протекуваше од плафонот. Се дерев ја викав мајка ми која спиеше на горниот спрат, а она не реагираше. Потоа отидов во дневна таму немаше дожд. Што може да значи?
    Јас колку што знам дожд не е убаво.:sweat:

4. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    http://www.femina.mk/соновник/дожд

На Luna91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. badgirl2

badgirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    104
    Сонував како сум правела тест за бременост и испаднал позитивен, сум се отепала од плачење а дечко ми бил спокоен и сме започнале голема расправија...што значи ова?

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.166
    Допаѓања:
    17.679
    Па тестот не знам што значи, ама да плачеш е убаво. Ќе се радуваш за нешто.

7. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.103
    Што ли е мртов човек да го сонуваш жив, толку се налутив на сон како можел да се крие толку години.... што значи ова ?

8. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    508
    Истото го сонував и јас се прашувам... :(

9. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.103
    Не знам што значи, мене ме извади од колосек

10. SWagger274

SWagger274 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    508
    И мене,се ПРЕПЛАШИВ !

11. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.173
    Допаѓања:
    5.103
    јас не се плашам туку се наполнив бес во секоја клетка, не се плаши не знам што си сонувала ама прати се каде што си припаѓа

На SWagger274 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Lele mnogu cesto sonuvam ama ova me isplasi mnogu.Ja sonuvav majka mi i strina mi kaj kje se mazat obleceni vo bela vencanica sto znam deka ne e dobro.Sakase jas da gi odvezam kaj na baba mi rodena sestra pa mazh nejzin vo nivna kukja kje se mazele naednas strina mi ja snema i samo mama ja gledav vo vencanica celo vreme.I cel son go ceka toj mene sto mi se pagja dedo, da ja odveze,celo vreme stoi pred nasata porta doma.Posle ja vidov oblecena ko kalugjerka bivsata na mojot bivsi sto go sakam mnogu kaj odi po ulica posle naednas majka mi mi se pojavi kaj se vrakja doma da se presoblece demek se smirile so tatko mi.. luda rabota... a i u posledno vreme mnogu cesto sonuvam kaj vozam kola ama mnogu nesigurno inace jas ne znam da vozam kola,nemam polozeno.. ve molam kazete mi sto znaci seto ova.. i izvinete nemam makedonska podrska na telefon.

13. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Пред некој ден, пред да заспијам задремав на кратко.
    Мислам дека го сонував и братучед ми кој неодама почина. Но нешто многу ме исплаши, како некоја невидлива сила ме притискаше врз цело тело додека лежев, не можев да се изборам против неа, сакав да викам а не можев, потоа таа сила ми се префрли и на вратот, како да ме давеше а јас повторно не можев да викам. Не знам како успеав да се рабудам, но тоа изгледаше толку реално, тежината ја осеќав и кога се будев. Прв пат сон вака да ме исплаши. Се прашувам што ќе се случеше ако тоа нешто продолжеше да ме притиска и дави. Што ако не се разбудев бргу. После маж ми рече дека пред некој ден и тој сонувал нешто слично, па причината ја препиша на уморот. Можеби е и до умор, ама не сум прв пат уморна, сум имала и поуморни денови и поголеми стресови па вакво нешто не сум доживеала.
    Само да не се повтори.

На IamSexyAndIKnowIt му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.542
    Допаѓања:
    42.910
    Јас доста језив сон сонував ноќва, како кај една другарка дома гледам мачки, големи и мали, имаше едно сивко и едно црно и јас сакав да си ги земам да ги чувам дома, ги барав по куќата пред да си одам, но најдов две мали чудни некои со остри заби и ме каснале и ми направија дупка во раката, а забите им останаа во раната, ептен осеќав болка во сонот, влегов внатре во куќата и таму не живееше другарка ми туку некој маж и жена кои како роднини нешто ми биле, ама не ме сакаа, цело време ме падеа од дома и едвај зеде жената да ми ги исчисти раните со ракија и ми ги преврза, потоа го зедов сивкото маче и си тргнав дома.Не се сеќавам на друго од сонот, ама долг беше знам.Ептен во мисла ми остана има ли некое значење?Бтв често сонувам мачки иако чувам куче и сакам други животни, најчесто сонувам мачка и мора нешто да значи тоа.

15. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Тоа што си ја сонувала мајка ти како невеста значи основање на семејство и долг и среччен живот во него...а за автомобилот напредок во некоја работа...не паничи добро е се хехехе :) е сеа калуѓерката означува несреќна љубов ама другово е убаво(y)

На awayfromyou му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    Срцка не сакав да ти пишам али ова значи некоја опасност, несреќа пази се од повреда

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Dve noki po red sonuvam eden bivsi od pred sto godini, sto li znaci toa???

18. Скопјетесакам

Скопјетесакам Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    9.191
    Печени сте еден за друг :)

19. anamarija65

anamarija65 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    113
    Баба ми почина сега за Велигден. Од како почина неа ја сонувавме тетка ми, мајка ми, јас и сестра ми. Мојот сон и на сестра ми беше обичен како беше таа сеуште жива тука со нас. А сонот на мајка ми и на тетка ми беше поврзан со ножеви, бодење, гушење.. насекаде крв.. дали знаете што значи ова?

20. Independiente

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.558
    за вас што ја сонувате жива може да се случи некоја неубава работа која ќе ве исполни со лутина и бес ...... а за останатите некој радосен настан и добра заработувачка :)

На anamarija65 му/ѝ се допаѓа ова.