Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Здраво. Што значи да сонуваш дека го продаваш веренички прстен?

2. Ash-Greninja

Ash-Greninja Истакнат член

Откако почина татко ми 2019 ноември и јас на секоја Задушница мора да сонувам сон. Најчесто тогаш, а инаку поретко. Повеќе сонував до 40 дена и чувствував во тие денови дека е до мене секоја вечер кога ќе си легнувам да спијам.

3. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Што значи да сонуваш дека си нашла златно ланче со две икони покрај креветот?
    Памтам дека беа како постари иконите.
    И на едната пишуваше Марков манастир.

4. st-el

st-el Популарен член

Посети го манастирот...
    Јас ја имам сонувано иконата на Св. Петка,заштитничка ми е,
    молитвите ми се услишени, секогаш @GirlLove , паричка и оставам или дарче некогаш...
    Те штитат светците од иконите кои си ги сонила.

GirlLove likes this.
  5. sino.o.oka

sino.o.oka Истакнат член

Ај некој шо се разбира у толкување на сонови нека ми пише ако сака...

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Што значи ако сонуваш како ти испаѓаат заби?
    Знам дека не е убаво и значи смрт ама во сонот ми испаѓаат сите четери заба (два кеца и две двојки) подредени заедно како зелепени, и како што ги држам во рака така од позади нив доаѓаат 4 исти такви нови заби.

Толку ми беше потресен сонот да не можев веќе да спијам.

7. Justicija

Justicija Форумски идол

Со години сонувам исти соништа како одам на училиште и сум под стрес, крај на учебната година како да ги поправам оценките кои ми се лоши и постојано сум под стрес во сонот

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Ти се враќа у школо или трауми од детството :D

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Хмммм..
    Нема везе ни едното ни другото

Feminka22 likes this.
  10. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Дали можеби имаш потреба да си докажеш на себе дека си успешна, подобра или нешто во тој смисол? Да не можеби ти е разнишана самодовербата?
    За сличен ваков сон налетав на објаснување читајќи ја Janette Rainwater и велеше дека за неа значело дека е премногу самокритична. И кога си подразмислила дека има докторат по психологија и дека доволно се докажувала пред себе и пред светот, престанала да се мачи со вакви сонови за училиште и стресови во училиштето.

Justicija likes this.
  11. Justicija

Justicija Форумски идол

Можеби, има логика, едноставно соновите ги доживувам како измачување, со години сонувам дека сум на школо дека имам лоши оценки а на крај година било бла бла мн стресен сон

12. Cosmic Girl

Да, слично и на авторката што ја спомнав сонот и бил дека трча на час после ѕвончето и не може да си ја најде училницата, од врата на врата бара каде е. Или заборавила домашно или забораваш да научиш за тест...
    Си рекла што се замарам со оценки за основно кога сум изучила највисок можен степен на образование? Сите дипломи си ги постигнала во животот?Кога ќе биде доволно за да разбереш дека си способна?
    И така :)

Justicija likes this.
  13. Justicija

Justicija Форумски идол

На жалост образованието го испоставив, значи додипломски студии ги запоставив со години, мн ми е криво за тоа и мн други работи ги испоставив, мн сум самокритични, голема кривица имам јас за моите постапки....
    Соновите тоа и ми го кажуваат

Cosmic Girl likes this.
  14. Pucvalcic

Pucvalcic Истакнат член

Што значи ако сонуваш како бившиот дечко ти дава пари за да не кажеш тајна која ја знаеш а ти си решена да ја кажеш на сегашниот дечко

15. Cosmic Girl

Грижа на совест можда?
    Може за нешто се воздржуваш пред дечко ти?

16. anadimitrova14

anadimitrova14 Истакнат член

Zdravo devojki,sonuvav kako mi padnal preden zab bez bolka i bez krv i samo zab bez koren,se preplasiv sto znaci toa?

17. Justicija

Justicija Форумски идол

Сонував како сум се породила и сум имала мало бебе женско ама уште не ни била папочната врвца пресечена и сум барала решение како да ја пресечам и уште не поврзувала папочната

18. Tasija21

Tasija21 Истакнат член

Сонував многу чуден сон и ептен сум престрашена, Во кратки детали сме се возеле со другарка не бевме сами и во еден момент јас и викам пази кружен, и додека да смени брзини сме поминале по кружниот и излетале од патот, сите сме океј ништо не ни е ама во тој момент не опкружуваат луѓе облечени во црно имаше и во бело и сакаат да не носат со нив, многу сум скептична за сонови посебно кога е лош, што мислите што е.

19. Pucvalcic

Pucvalcic Истакнат член

Ja, sestra mi i drugarka nz zsh sme trazile mesto za ziveanje zaedno I sme oshle u nekoja zgrada ama ona unutra bila celata iscrtana so cvekjinja neshto, plava bila I sme videle nie stanot ama rekle sme da razmislime I sme si poshle I sga kako sme bile u Taj nekoj grad skopje li nz deka odednsh iskachame I mi se pokazue avtoput od palanka tuj poshle sme tmno bilo i nekako slabo osvetleno I imalo zmija na sred put nie sme se vrnale sme stignale do rekata a Tam pak iskochila nekoja zmija I izela nekoj gushter I nie sme se uplashile I vrnale Posle sme otishle I se pojavi se bratucedka ni demek imalo u skopje otvoreno nekoj akvapatk ama on lichel na more onoj od svi strani Voda, karpi I ni se pojavilo drugo devojce so zelena kosa ja sam si dumala so nea ona si otishla posle nie sme neshto dumale so bratucedka ni I ona vikala epa ne vika vie misleshete kje napraj te neshto ubavo a glejte kolkavo mesto vie ga opropastite so ovoj samo Nikoj ne doagja I nie sme se zavrtele I imalo golem prostor ko pustina onoj shiroko ogrommno ama nishto ne sme naprile samo toj od ednata strana so tie vodi neshto.

20. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Ова не е сон
    Прееска низ прозорец ми помина некоја црна сенка и се уплашив...не знам што може да значи или така ми се причини
    ...