Сонови

Discussion in '„Другата“ наука' started by Claudia, Nov 22, 2009.

1. dzvezda@

dzvezda@ Активен член

uste go sakas i go mislis zatoa go sonuvas nema drugo znacenje sonov

2. Fancy_Nency 22

Fancy_Nency 22 Истакнат член

Здраво синоќа сонував дека сегашниот партнер ми рекол ајде да одиме на златар да ти купам прстен.Дали тоа значи дека ќе бидиме заедно и на јаве?

3. JasSonovnikot

JasSonovnikot Нов член

Замолувам за одговор! Денеска имав пак чуден сон...

4. kloki

kloki Истакнат член

што значи погреб на веќе мртов човек веќе 5-6 години

5. Mysterious Woman

Mysterious Woman Активен член

Koj ima potreba od pomos neka me kontaktira

6. KikiKviki

KikiKviki Истакнат член

Сонувам два пати по ред бебушов како се будам и има заби не сите него оние бебешките кецови горе доле. Што би значело? Знам заби не е убаво ама не знам конкретно
    Инаку нема заби 5м е

7. Корнелија

Корнелија Популарен член

"Имаш плави очи и не знаеш да ги носиш!?"
    Некој глас луто ми го кажа ова пред да се разбудам. А како се носат плавите очи ако знае некој да ми каже :?: Што значење би имало ова?

8. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Девојки многу сум во страв, само што станав и сонував многу лош сон, ве молам за помош да ги тргнам мислите и да не мислам на најлошото.. имаме роднини кои се мртви нормално, сонував како викале блиска личност од семејството која е жива да оди да ги види…знам дека е многу лошо стварно сум избезумена од кога се разбудив

9. praski4e

praski4e Популарен член

Пред да почнам со ин витрото дека бев дома и сум задремала на десетина минути и сонувам сон многу убав како сум нашла икона со ликот на мајка Богородица на улица. На сликата беше сама без Исус, а позадината на иконата беше сина бебешка. Убав сон, дај Боже на добро нека е.

IvvaNeo likes this.
  10. srce-9

srce-9 Популарен член

Пред некоја вечер може и празникот кога беше дали сабота или недела вечер сонував девојче/девојка како стои надвор некоја ливада и јас сум тука, не се сеќавам на разговорот дали сме збореле пред тоа, јас сакав да се приближам натаму и ми викна НЕ, јас застанав и само се извинив . Тогаш ми рече сега наместо 3 ќе направиш 6 круга околу крстот на Св. Троица.
    Јас викам ама каде тоа е далеку , ми вика ќе го најдеш....
    Незнам што значи ова

11. Fancy_Nency 22

Fancy_Nency 22 Истакнат член

Здраво синоќа сонував дека сум се качувала на манастирот свети Ѓорѓија го прочитав името,ама кога сум влегла таму поп ме давел во вода како да ме крштева ми ставил крпа на носот за да не се удавам

12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Појди, запали му свеќа на светителот.
    Те заштитува.

Fancy_Nency 22 likes this.
  13. Mariаna3

Mariаna3 Активен член

Запали свеќа и однеси дарче те заштитува светецот

Fancy_Nency 22 likes this.
  14. LaRuz

LaRuz Истакнат член

Здраво Феминки, дали некоја би знаела што значи да сонуваш дека живееш во стан што не е истиот како тој во реалноста? Станот во сонот беше поголем и убаво наместен.

15. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Ја сонував баба ми ( по татко ) со декубит ( во реалноста , жива е иако во поодминати години , 87 , на нога е иако со деменција, мајка ми, татко ми и тетка ми се грижат за неа доста добро , редовно е бањата и хигиенски не е запоставена , сеуште станува но по секое бањање ја мачкаат со креми како не би дошло до декубит ) . На десна страна имаше само големи кругови , кои беа крвави , но не течеше крв , туку онака свежа крв во раните . Од лева страна на телото раните крвареа многу , постелнината беше крвава и баба ми пушташе гласни и болни крици .. Што би можело да биде ?

16. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Морам да споделам сон сонуван 2 пати.
    Сонот не беше ништо посебен него само ми падна заб умник и се разбудив.
    Како си одеше денот ништо не се случуваше дур не се слушнав со близок и не ми сподели дека му починал дедото од срцев удар. После тоа изгуглав и си потврдив дека има поврзаност некаква.

Пред 2 месеци ми се случи истиот сон и се разбудив со тахикардии ама си викам ај сон е, што ти е!
    Но.. сепак добив повик од братучедка дека починала баба и, мозочен удар.

Толку језиви се некогаш соништата, немам зборови.
    Истрауматизирана сум и се плашам да помислам на сонот да не дојде пак.

Не знам дали некоја имала слично искуство.. ама ете, сакав да споделам.:worried:

Cosmic Girl likes this.
  17. Selena01

Selena01 Популарен член

Уф не верувам. Ја толку пати сум се сонувала без заби, па како ми паѓа заб па никој не умрел. Ниту се десило нешто лошо. Цврсти верувам дека соновите се нашата потсвест. Се она што го складираме преку ден излегува на сон. И пример сум приметила дека сонувам многуу кога сум под стрес. И кога спијам на грб.

FriendOfDorothy and Rozevata like this.
  18. IvvaNeo

IvvaNeo Истакнат член

Сонував како сум била во еден ресторан со другарка, имало двајца кои ми се допаѓале во истиот ресторан ама не сум ги видела лицата или барем не се сеќавам од сонот, требало да бегаме со другарката и јас не сум сакала и намерно сум оставила чоколадо на столот за да се вратам по него и да ги видам момчињата, таман сме стигнале на вратата јас и викам на другарката еј го заборавив чоколадото морам да се вратам и да го земам, сум отишла до масата ги зедов и одејќи до вратата го видов едното момче кое седи сам на масата и ме гледа, а пред вратата уствари бил другиот дечко на кој не му го видов лицето и ме фати за рака, јас со чоколадото во другата рака тргнавме да си одиме и во тој момент сфатив дека тоа не е ресторанот туку е мојата куќа, ја затворивме портата и тргнавме фатени за рака…
    Секогаш наоѓам начин да ги толкувам соновите според некоја ситуација, настани ама овај неможам, дали некој знае да го протолкува или барем делумно да ми каже што значи? :sun:

Cosmic Girl likes this.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

@Rozevata не давам некое значење на сонови, ама ова посебно со забите се покажало како точно.

Rozevata likes this.
  20. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Исто и јас, ама ова беше баш језиво затоа и го споделив (недај боже) некој да не имал слично искуство. :(

eliesaab likes this.