Спермограм

Discussion in 'Бременост' started by stevemila, Sep 15, 2011.

1. alb

alb Активен член

исто и ние таму правевме и дијагнозата беше супер иако брзо прогресивни беше 0 исто како кај вас. После излезе дека имав воспалење на грло на матката и со 15 ден терапија се се среди. Њу борн според мене врска немат

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Имате добар вкупен број на сперматозоиди, најверојатно ради тоа ви рекле супер. Кој доктор ви го прочита?
    Според мене, треба да поработите на подвижноста, да скокнат барем малку брзите сперматозоиди, дека ви се 0% , а обично брзите се тие што први стигаат до јајце клетката. Би ти препорачала да направите и спермокултура, дека е 8.0, можно е и некоја бактерија да има, на мм му беше толку и испадна дека имаше и примаше антибиотици.
    Пробајте со Профертил, здрава исхрана и сомелени јатки во мед, по една до две лажици на ден.

3. Frida13

Frida13 Активен член

Др. Хаџи Лега, и ништо не ми кажа за тоа што е 0%,спермокултура и тоа што е 8.0

4. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Јас верувам само во спермограм во систина и ремедика. Во њуборн многу коментари имам читано дека драстично поинакви резултати дава. Ако веќе се дава пари систина или ремедика

Hope IT likes this.
  5. I.Ta

I.Ta Истакнат член

Здраво, кај маж ми на спермокултура искочи дека ја има бактеријава escherichia coli, некој да пише искуство, уролог, терапија како оди ова кај машките?
    Пред неколку месеци имав спонтан, правевме неколку испитувања и ајде и спермокултура рекоа да испита и искочи ова сега

6. Aledarkali

Aledarkali Истакнат член

Каде во охрид може да се испита спермокултура и спермограм ако знае некој да ми каже

7. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Мислење за дијагнозава? Лани имавме нормозоспермија, сега собираме документи за ивф и овој резултат го добивме во Њу борн

Attached Files:

8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Волуменот ви е слаб мила, концентрацијата и вкупниот број ви се супер. Да си направите спермокултура, pH ви е височко.
    Исто така имате добра севкупна подвижност, само да поработите малку на подобрување на волуменот и на брзите сперматозоиди, дека ви се 0% . Барем малку да ви мрднат.
    Маж ми имаше лесна олигоспермија, пиеше Профертил 3 месеци и pH му беше исто како вашето, па пиеше антибиотици. После 3 месеци имаше многу подобрување, нормален спермограм :)

Ама ова ти го кажувам дека ние бевме со инсеминација и таму бараат повеќе, за инвитро оваа ви е топ.

Dzoka likes this.
  9. Dzoka

Dzoka Истакнат член

@QweenSM
    Не знам, ми падна многу тешко кога го видов резултатот, бидејќи досега секогаш имал нормален резултат. Еве го прикачувам последниот спермограм од лани, можно ли е толку разлика да има во период од година дена. Ме плаши тоа што сега има само 4% со нормална морфологија ;(

Attached Files:

10. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

За Три месеци може да има, ама спермата лесно се регенерира. А спермокултура испитавте? Да не има нешто таму што влијае на спермата.

11. Dzoka

Dzoka Истакнат член

Лани да мила направивме, чисто беше.
    Сега не, затоа што го направивме колку да имаме два спермограми за ваучер, не ни очекувавме дека ова ќе се појави :fubar:

12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се менува, доста време е поминато. Направете пак спермокултура. Најубаво да не има некоја бактерија нешто па да си пие антибиотик и ќе му се среди.

13. Anyshka

Anyshka Популарен член

Да направи повторно спермокултура и да јаде јаткасти плодови со мед.

14. Goat

Goat Нов член

Здраво на сите, нови сме на фемина форумот, ни треба ваше мислење кој може да не посоветува би ни било многу од корист. Ви благодарам!

Attached Files:

15. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Здраво,

На третата страна од спермограмот треба да имате резултат за морфологијата и вашата дијагноза. Бројот и концентрацијата на сперматозоидите се многу ниски. Земајќи во предвид дека за инсеминација да има подобри шанси за успех, генерално требаат повеќе од 10 милиони/mL по обработката на спермата (Swim-Up метод), мислам дека ИВФ е опција за вас.

Добрата вест е што сепак сте со дијагноза што има сперматозоиди, а и од ФЗО не треба да ви бараат Инсимнации за ваучер (подолу е слика од правилникот за БПО). Потребни ви се два спермограма од различни институции, на растојание од најмалку три месеци.

Добро е да направете дополнителни анализи: Спермокултура, Спермо урео плазма, Androflor screen анализа со Real Time pcr, ДНА фрагментација, Оксидативен стрес тест, Ехо на тестиси... Дополнително, разгледајте за витаминска терапија, нас ни ги препорача Fertil Maх.
    Исто така, вклучете во исхраната јаткасти плодови со мед.

Со среќа!

16. Nensi_k@#$

Nensi_k@#$ Истакнат член

Девојки кои други суплементи освен профертилот се добри за подобрување на сперма

17. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Нас ни ги препорача Фертил Мах

https://24apteka.mk/product/fertil-max-120-капсули/

18. Nensi_k@#$

Nensi_k@#$ Истакнат член

19. Anyshka

Anyshka Популарен член

Или Фертил Мах или Профертил.
    И да јаде јаткасти плодови со мед.

Nensi_k@#$ likes this.
  20. Hope IT

Hope IT Истакнат член

Две табелите, два пати на ден. Сепак земете ги само со препорака од доктор. Нас ни ги препиша ембриологот.