Старбакс (Starbucks)

Discussion in 'Храна и пијалаци' started by Kasha, Sep 28, 2011.

1. Artemission

Artemission Популарен член

Јас ко мало дете се израдував кога прочитав вчера :lol:

Ann.94 likes this.
  2. crazylady

crazylady Форумски идол

3. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Јас коа бев у Лондон, УК го пробав ова [​IMG] а ова го имав пробено во Грција коа бев на одмор :) [​IMG]

4. angel92

angel92 Популарен член

Одлично е што ќе дојдат во Македонија само незнам со цените како ќе се... Скапи ќе се за наш стандард.

5. Noemi

Noemi Популарен член

Старбакс настанале од компанија за чаеви, зачини и кафе во синџир на кафетерии, преку воведување на некаква комбинација на различно печени зрна кафе од кои се добива посебен вкус.
    Во Старбакс можеш да си купиш кесичка кафе во зрна за домашно приготвување или исто такво да пробаш таму. За сите љубители на црното кафе без додатоци :)

Е сега, фрапучиното (тоа со шекерите) е нивен заштитен бренд и затоа е најпопуларно.

Мој личен фаворит е лате, обично си земам средно и го дегустирам еден час.
    Исто имаат и чаеви, чај-лате(чај со млеко...ужасно). Имаат и чоколадни колачиња, чиз кејк, мафини кои лично мене не ми се нешто посебно.

Некој погоре спомна за атмосферата во кафетериите. Мене тоа ми е идеалното местото каде што одам кога сакам да избегам и да се скријам од проблемите и стресот.

Едит: Заборавив да спомнам за цените, претворени во денари би биле: долго дупло еспресо-60денари, лате гранде (350мл)-90денари, фрапучино гранде- 150денари.

6. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Кога пред две недели дознав дека најверојатно ќе се отвара и во Македонија, се израдував како мало детенце во слаткарница. :wasntme:
    Па ајде здравје Боже, кај и да е за година ќе си шеткаме и ние со вакви чаши в раце.

7. mims-89

mims-89 Форумски идол

Од причина што не пијам јаки кафиња и ги преферирам оние со перливи, шлагови, чуда.. си го обожавам Старбакс. :) Нешто слично Виенско кафенце има во Експириенс и во Соравија, имаат слични кафиња со различни вкусови и преливи, мене многу ми се допаѓаат. Како што имам прочитано на флаерчето во Експириенс исто се работи за компанија со слична политика на Старбакс само што не е толку позната и што кај нас нема изобилство од вкусови како што има во Старбакс. Само во Солун имам пиено :)

8. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Имам пиено ама тие неколку што ги пробав многу на млеко ми имаа вкус,а јас не сум некој љубител на млеко,поготово ако е топло млекото Vanilla Latte и другото не ми текнува какво Латте беше :lol:
    Нареден пат ладно и овошно нешто ќе пијам :) Овие ми се на листата
    Strawberries & Crème Frappuccino
    Cinnamon Dolce Crème Frappuccino

9. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

И сеа ке отворат Старбакс кај нас или не? пошо тогаш кажаа дека ке има а пред некое време кога ги објавија брендовите во Скопје Сити Мол го немаше Старбакс ;)

10. Domino

Domino Популарен член

И да отворат не верувам дека ќе биде менито како низ останатите европски метрополи. Исто како со McDonald's и други такви синџир ресторани и кафетерници - ќе биде половично.

Нека отворат сега, важно јас одамна си имам собрано неколку големи шољи Старбакс од ширум Европа па они како сакаат. :$

11. Smurfette.M

Smurfette.M Популарен член

кога го видов насловот на темава помислив дека е за форумџиката Starbucks и си викам што бара таква тема во Храна и Пијалоци :lol:

немам пробано...и мислам дека добро би било да отворат кај нас..така ќе имаме уште еден светски бренд, синџир (како и да е) :D

12. janafilth

janafilth Нов член

Пробав кога бев во Софија и многу е убаво :)

13. aways

aways Истакнат член

Имам пробано милион пати... мммммм вкусооот на кафето е волшебен.
    Сакам за брзо да отворат и во Македонија :)

14. Angel-Adriana

Angel-Adriana Популарен член

Го обожавам Старбакс! :inlove:
    Сакам и кај нас да се отвори! :wasntme:
    Но најмногу мрзам кога шмизли ќе одат во некој град каде што има Старбакс и ќе се сликаат со чашите и одма на ФБ! |( |( |(

LittlePinky likes this.
  15. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Пробав Старбакс Фрапучино во Виена и беше три ипол евра ама вредеше. :)
    Баш би сакалa и овде да отворат. Ај, белки ќе начекам кога ќе студирам. Сигурно и цените би биле попристапни.

16. Bella2

Bella2 Активен член

Моето омилено :l: кај и да одам на одмор прво Starbucks барам па се др. Инаку мислам дека би било посетено и во мк, за цените мислам дека ке можат повекето да си дозволат :)

17. oneday

oneday Истакнат член

што не ни отвараат Старбакс не ни отвараат , да земеме да напраиме едно FEMINA-Starbucks ,и убаини :rofl: :lol: :) :D ;) :* хахахахахаххаахахаа сите феминки што немаат работа келнерки хахаха -(шала е немој некој да се навреди ) :!: :$

18. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Леле баш ко слегував со лифт скалите во The Mall Sofia го видов и викам ееееееееј Старбакс! И реков нареден пат мора да одам таму,да го пробам фамозното кафе.Криво ми е порано што не го видов.А и баш цена да видам каква има :D
    Ахааа,го прогуглав и цената е од 2.5-10 лева максимум,тоа е од 70-300 денари најмногу.Мислам најмногу прочитав 7 лева-210 ден. ама ај,да го ставиме до 300 :)

19. lost.in.translation

lost.in.translation Активен член

Кај прават кај нас кафе, барем приближно, со вкусот на мока фрапучино. Се заљубив :(

20. tofi

tofi Истакнат член

Caramel frappuccino :inlove: