Страв

Discussion in 'Канта' started by s.m.i.l.e.y, Jul 23, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. s.m.i.l.e.y

s.m.i.l.e.y Активен член

Феминки мн ми е тешко и незнам од кај да почнам.Јас имам 14 год и судбина ми е да седам дома.Не се жалам за друштво,самата несакам да излагам,ама неможам дома да седам,страв ми е и милион др работи.Имам некоја страв и се мислам дека нешто ке се случи,незнам што.А и немам кај кои роднини да одам,ама дома не останувам ке полудам.Некако дома ми е мрачно и незнам веке што.Не ми е страв некој дома да ми дојде,туку ми е страв од самиов стан (ако ме свакате).Што да направам?????
    И да уште нешто.Знаете некој психијатар за деца во Скопје???
    Благодарам однапред. :)

2. Andrina

Andrina Истакнат член

Ах бе девојче, многу си малечка за да сама се справуваш со овој проблем. Можам да те разберам до некаде, иако баш не ми е јасно што конкретно те плаши, можам затоа што и јас пробувам да се справам со тие ирационални стравови, ама јас сум побајаги постара од тебе, па некако и е нормално сама да барам решение, ама ти мораш да разговараш со некој близок, и тој да ти бара помош за тебе. Исто мислам, ради возраста најмногу, подобро ќе е прво да се обратиш кај психолог, па психологот ќе ти одреди дали после треба кај психијатар, мада не верувам дека до толку ти е проблемот.
    Можеш да си најдеш некое хоби, нешто креативно да правиш дур седиш дома кога ти доаѓаат тие мисли, така вниманието ќе ти е на нешто друго. Во секој случај мораш да најдеш некој возрасен прво, што ти е близок, и да му кажеш за проблемов.

3. danniela5

danniela5 Популарен член

Смајли зошто да се плашиш. Заклучи се и биди сигурна дека ништо нема да се случи. Имаш некоја фобија која во најбрзо време треба да ја надминеш. Зошто да ти е страв? Поразговарај со некој близок, мајка, татко , сестричка ако имаш поголема. Се најдобро :)

Thread Status:
Not open for further replies.