Стрии

Discussion in 'Тело' started by eli13, Nov 8, 2009.

1. kleopatra1

kleopatra1 Истакнат член

мене оваа пролет за прв пат ми се појавија стрии на задникот и кога ги виде мајка ми не и се веруваше и уште тогаш се распраша и најде една многу добра крема што ми помогна, па сеа веќе скоро и да ги немам. Кремата е од авон се вика Bali Botanica.

има ли некакви ефекти оваа крема ако стриите не се скоро појавени?

2. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

незнам да ти кажам :( мене кога ми се појавија ми беа повеќе како црвени линии и веднаш почнав да ги мачкам, така да незнам

3. K-8

K-8 Активен член

Бремена сум се рабудив утрово и кога се видов на огледало паднав во шок. Назад на нозете цела сум со кафени стрии и тие се кафени како да сум измачкана со чоколадо а на едно место имам прилично голем плик не знам од кај се појави ова. Инаку ми е втора бременост 9 месец сум, од првата бременост бев чиста се мачкав со таа кремата со павловичева невен ад капки и тн. и сега сите 9 месеци се мачкав со истата и немав никакви стрии но денес кога станав не можам да си верувам што гледам. Веднаш се намачкав купив контратубех се намачкав и од него само не знам колку пати во текот на денот треба да се мачкам. Дали имал некој вакво искуство???

4. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Не сум имала таков проблем со стрии , но маста Контратубекс е за покривање на лузни .
    Ама не знам колку би го решил проблемот на К-8... :|
    Само контратубексот поспоро делува и треба да се биде упорен :)

5. Ivanna7

Ivanna7 Истакнат член

јас користев природна крема ја купив од билкарка...ја користев скоро 3 месеци со колаген е..и веке ми се реобнови кожата...ама на бутовите каде ми се стрии заборавам да се мачкам па ги прекривам со пудра :rofl: :rofl:

6. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Едно време ми се појави стрии на задникот кои сами од себе поминаа без никакви креми. Сега гледам имам многу малку, ама ништо страшно. :)

7. K-8

K-8 Активен член

бев на лекар и докторката ме израдува што ми кажа дека не се стрии туку кожата заради хормоните нешто така потемнувала и исто ми дозволи да се мачкам со контратубекс. ми олесни :)

8. sweet.cookie

sweet.cookie Активен член

Јас имам многу голем проблем со стриите од минатото лето се здебелив 10+ кила од некои 55 сега имам 65 можеби и повеќе и низ целото тело имам стрии....на градите,стомакот,грбот,нозете (подколениците,надколениците),а имам и малку на горниот дел на десната рака еве сега гледам изгледа и во пределот на левото рамо ќе ми се појават ;(
    тежината не ми е проблем,дебела сум,дебела...туку само стрииве да ми се тргнат смачено ми е веќе од нив ;(
    Срам ми е да и кажам на мајка ми да ми купи некоја крема од аптека или слично но колку што знам и кремите не се од помош..
    се плашам еден ден кога ќе се разбудам и видам дека имам стрии и на лицето.. ;(
    морав некому да му го кажам ова...поради нив и не носам кратко,туку цело лето сум во тренерки,фармерки... ;( ;(
    изгледа засекогаш ќе живееам со „проклеството“ наречено стрии...

9. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Луѓе дај ве молам препорачајте некоја крема да си купам за стрииве,само колку да се намали бојава,дека сега ќе мора да одиме на пливање еднаш месечно,и тоа уште и не знам да пливам у пм... :swear:
    Ве молам,итно е.... :(

10. Dannchee

Dannchee Нов член

Здраво Девојки!! Јас кога бев бремена со моето прекрасно синче испукав скоро цела се пробав со се и сешто се мачкав и шлакав :rofl: :rofl: но ништо не ми помогна па пребарав на интернет најдов едно масло се вика BIO OIL викаат дека многу помагало и викам нема да ме кошта ништо ако пробам и решив да го земам мислам дека подобро од тоа нема ми исчезнаа скоро не се ни познаваат го користам веќе 2 месеца пишува дека за крајни резултати минимум 3 месеца по 2 пати во денот на сабајле по туширање и навечер пред легнување па пробајте го :D :D и пишете :D

Attached Files:

11. Lovy1

Lovy1 Популарен член

А колку го купи и каде?? :)

12. Dannchee

Dannchee Нов член

Го порачав од интернет 60ml 900 денари имаш и од повеќе ml и од помалку и секако и цената е различна :)

13. Verdant

Verdant Нов член

Дали некој има чуено за Derma Rollers? Јас ги пронајдов пред некој ден на интернет и почнав да истражувам и луѓето се многу задоволни. Тие изгледаат како ваљак со боцки и ја потикнуваат кожата да го впива тоа што го мачкате 100% повеќе со што се забрзува регенерацијата и создавањето на нова кожа (или барем јас така сватив). Сеедно приоритетно прашање ми дали имате видено негде низ продавници и каде. [​IMG]

14. yasi

yasi Нов член

Ќе сакаш ли да споделиш какво млеко за тело, павловичева, бадемово масло користеше? И од каде ја купи кремата од Докторс? Исто ако може и информација за колку време ти требаше за да ти исчезнат стриите :)

15. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

и јас го имам истото го користев после порагај и тие неколку стрии што ми излегоа на стомакот ми ги снема .мн сум задоволна го препорачувам на сите..
    инаку го порачав од германија

16. anakonda88

anakonda88 Популарен член

dajte link da go poracam i jas :)

17. christinnn

christinnn Форумски идол

Имав премногу црвени стрии на бутовите, дури и срам ми беше да се соблечам по купаќи :x
    Али ете сеа ништо немам, самите магично ми исчезнаа.Имам малку бели ама ништо страшно. :)

18. Dannchee

Dannchee Нов член

Јас имав користено ама да ти кажам мое мислење премногу е болно не се трпи :( цела крвишта се направив и немаше некоја огромна промена за акни за стрии за лузни тоа е за се но ако мислиш дека ке можеш да истрпиш пробај си со среќа :)

19. Dannchee

Dannchee Нов член

Иначе го порачав од aliexpress.com исто и BIO OIL :) кај нас незнам дали има

20. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Девојки. хелп ми! Нагло се здебелив и ми се појавиа многу стрии на нозете. Сега сум на режим, слабеам и уште толку ќе ми излезат. :( Грдо изгледаат, црвени линии. Крема некоја да ми избледат, или да се намалат? Користам моментално една од авон. Поздрав.

Angel4eeee likes this.