Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. kleopatra1

kleopatra1 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    мене оваа пролет за прв пат ми се појавија стрии на задникот и кога ги виде мајка ми не и се веруваше и уште тогаш се распраша и најде една многу добра крема што ми помогна, па сеа веќе скоро и да ги немам. Кремата е од авон се вика Bali Botanica.

има ли некакви ефекти оваа крема ако стриите не се скоро појавени?

2. BabyyBoo

BabyyBoo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    66
    незнам да ти кажам :( мене кога ми се појавија ми беа повеќе како црвени линии и веднаш почнав да ги мачкам, така да незнам

3. K-8

K-8 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    12
    Бремена сум се рабудив утрово и кога се видов на огледало паднав во шок. Назад на нозете цела сум со кафени стрии и тие се кафени како да сум измачкана со чоколадо а на едно место имам прилично голем плик не знам од кај се појави ова. Инаку ми е втора бременост 9 месец сум, од првата бременост бев чиста се мачкав со таа кремата со павловичева невен ад капки и тн. и сега сите 9 месеци се мачкав со истата и немав никакви стрии но денес кога станав не можам да си верувам што гледам. Веднаш се намачкав купив контратубех се намачкав и од него само не знам колку пати во текот на денот треба да се мачкам. Дали имал некој вакво искуство???

4. Twinkles

Twinkles Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    980
    Не сум имала таков проблем со стрии , но маста Контратубекс е за покривање на лузни .
    Ама не знам колку би го решил проблемот на К-8... :|
    Само контратубексот поспоро делува и треба да се биде упорен :)

5. Ivanna7

Ivanna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    6
    јас користев природна крема ја купив од билкарка...ја користев скоро 3 месеци со колаген е..и веке ми се реобнови кожата...ама на бутовите каде ми се стрии заборавам да се мачкам па ги прекривам со пудра :rofl: :rofl:

6. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Едно време ми се појави стрии на задникот кои сами од себе поминаа без никакви креми. Сега гледам имам многу малку, ама ништо страшно. :)

7. K-8

K-8 Активен член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    12
    бев на лекар и докторката ме израдува што ми кажа дека не се стрии туку кожата заради хормоните нешто така потемнувала и исто ми дозволи да се мачкам со контратубекс. ми олесни :)

8. sweet.cookie

sweet.cookie Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Јас имам многу голем проблем со стриите од минатото лето се здебелив 10+ кила од некои 55 сега имам 65 можеби и повеќе и низ целото тело имам стрии....на градите,стомакот,грбот,нозете (подколениците,надколениците),а имам и малку на горниот дел на десната рака еве сега гледам изгледа и во пределот на левото рамо ќе ми се појават ;(
    тежината не ми е проблем,дебела сум,дебела...туку само стрииве да ми се тргнат смачено ми е веќе од нив ;(
    Срам ми е да и кажам на мајка ми да ми купи некоја крема од аптека или слично но колку што знам и кремите не се од помош..
    се плашам еден ден кога ќе се разбудам и видам дека имам стрии и на лицето.. ;(
    морав некому да му го кажам ова...поради нив и не носам кратко,туку цело лето сум во тренерки,фармерки... ;( ;(
    изгледа засекогаш ќе живееам со „проклеството“ наречено стрии...

9. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2013
    Пораки:
    876
    Допаѓања:
    927
    Луѓе дај ве молам препорачајте некоја крема да си купам за стрииве,само колку да се намали бојава,дека сега ќе мора да одиме на пливање еднаш месечно,и тоа уште и не знам да пливам у пм... :swear:
    Ве молам,итно е.... :(

10. Dannchee

Dannchee Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво Девојки!! Јас кога бев бремена со моето прекрасно синче испукав скоро цела се пробав со се и сешто се мачкав и шлакав :rofl: :rofl: но ништо не ми помогна па пребарав на интернет најдов едно масло се вика BIO OIL викаат дека многу помагало и викам нема да ме кошта ништо ако пробам и решив да го земам мислам дека подобро од тоа нема ми исчезнаа скоро не се ни познаваат го користам веќе 2 месеца пишува дека за крајни резултати минимум 3 месеца по 2 пати во денот на сабајле по туширање и навечер пред легнување па пробајте го :D :D и пишете :D

Прикачени фајлови:

11. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826

А колку го купи и каде?? :)

12. Dannchee

Dannchee Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Го порачав од интернет 60ml 900 денари имаш и од повеќе ml и од помалку и секако и цената е различна :)

13. Verdant

Verdant Нов член

Се зачлени на:
    19 октомври 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има чуено за Derma Rollers? Јас ги пронајдов пред некој ден на интернет и почнав да истражувам и луѓето се многу задоволни. Тие изгледаат како ваљак со боцки и ја потикнуваат кожата да го впива тоа што го мачкате 100% повеќе со што се забрзува регенерацијата и создавањето на нова кожа (или барем јас така сватив). Сеедно приоритетно прашање ми дали имате видено негде низ продавници и каде. [​IMG]

14. yasi

yasi Нов член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

Ќе сакаш ли да споделиш какво млеко за тело, павловичева, бадемово масло користеше? И од каде ја купи кремата од Докторс? Исто ако може и информација за колку време ти требаше за да ти исчезнат стриите :)

15. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    и јас го имам истото го користев после порагај и тие неколку стрии што ми излегоа на стомакот ми ги снема .мн сум задоволна го препорачувам на сите..
    инаку го порачав од германија

16. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.505
    dajte link da go poracam i jas :)

17. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.741
    Допаѓања:
    21.402
    Имав премногу црвени стрии на бутовите, дури и срам ми беше да се соблечам по купаќи :x
    Али ете сеа ништо немам, самите магично ми исчезнаа.Имам малку бели ама ништо страшно. :)

18. Dannchee

Dannchee Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0

Јас имав користено ама да ти кажам мое мислење премногу е болно не се трпи :( цела крвишта се направив и немаше некоја огромна промена за акни за стрии за лузни тоа е за се но ако мислиш дека ке можеш да истрпиш пробај си со среќа :)

19. Dannchee

Dannchee Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Иначе го порачав од aliexpress.com исто и BIO OIL :) кај нас незнам дали има

20. barbiegirl.24

barbiegirl.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2014
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    4.453
    Девојки. хелп ми! Нагло се здебелив и ми се појавиа многу стрии на нозете. Сега сум на режим, слабеам и уште толку ќе ми излезат. :( Грдо изгледаат, црвени линии. Крема некоја да ми избледат, или да се намалат? Користам моментално една од авон. Поздрав.

На Angel4eeee му/ѝ се допаѓа ова.