Стрии

Discussion in 'Тело' started by eli13, Nov 8, 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Викаш помагаат овие чуда? :?:
    Ама мислам и до кожата е највеќе, ако си склона ќе се појават и тешко да ги снема.

Ајде вас од бременост, нé има и нас кои доста сме изварирале со тежината, или пак и кога извишуваш нагло се јавуваат.
    Јас коа се поправив ми се направија, е ништо не мачкав, вајда згрешив, сеа нема назад.
    Си ги носам 6-7 години, веќе се одамна скроз бели, се познаваат секако ама ги прифатив, не ми сметаат веќе. Можам да замислам па во бременост каква ќе бидам чим толку сум склона. :worried:

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

До кожата е. Јас имам кожа склона кон стрии. Во првата бременост се мачкав, ама за џабе. Е затоа во втората не.

Mrs. right likes this.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Кај мене помогна, а можеби и таква ми е кожата. Мајка ми па небива кога е била бремена се има мачкано па на овие години нема ниту една. Тогаш такви титрења и немало освен домашно кантарионово и бекутан :D Најголем дел е и до самата кожа.
    Ама сепак за превентива не е лошо, исто како и на лице кога ставаме хидратантни креми, не значи дека нема да имаме ниту една брчка ама пак подруго е лицето.
    Не значи дека ќе имаш во бременост, кај сите не се појавуваат. Другарка ми е ниска и полна и мислевме дека таа ќе се поправи во бременост дека е склона кон поправање, а таа само 6,7 килограми а јас цел живот 50 кг рипнав на 66 (facepalm)

SummerGirl and Mrs. right like this.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Хахаха мене ко скроз друга кожата да ми е на лице, друга по тело, да се чудиш. Не знам зошто така, ама многу различна. :?:

По тело ете склона сум на стрии. Мајка ми ич не е склона. :^) Колку се има поправено после бремености, се има дуплирано, ниту во бременост ниту после, јас на 18 се направив цела..

Требало да се мачка, тоа е сеа готово. Сум се прифатила, среќа избледени се ептен.

anggell likes this.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Популарен член

Што е чаре за стрии? Има ли некој производ што помага да ги снема?

bookslover and Martina991 like this.
  6. Martina991

Martina991 Истакнат член

Би ве замолила да ми препорачате нешто за стрии...не знам од каде ми никнаа.....

7. cocopuff

cocopuff Популарен член

Јас искрено мислам дека ништо не помага за веќе појавени стрии. Тие секако со тел на време избледуваат, но нема да ги снема.

А за мачкање за време на бременост еве јас се полевав со секакви масла и цел стомак ми е со стрии, сестра ми ништо не ставаше, една стеиичка нема. Мислам дека си е до самата кожа. Секако би се мачкала ако може нешто да се превенира, но не мислам дека е пресудно за појава на стрии.

8. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

нешто ефикасно за стрии? Испукав на стомак додека бев бремена

9. IwyMe

IwyMe Активен член

Ласерска терапија

10. Will Be

Will Be Активен член

Zdravo na site, dali nekoj moze da mi akze pokontretno doza za Ad kapki, bademovo maslo, B i C ampuli vo edna kutija od 250 ml pavliceva mast?
    Bremena sum 21 nedela, se mackam maslo na welwda, ama bi sakala da pravam kombinacija.
    Falaaa

11. Lostinparadise

Lostinparadise Популарен член

Дали некој го има користено? Ми излегува често на Тикток демек ја зацврстувал кожата за 10 дена :D

Attached Files:

12. Gioia

Gioia Популарен член

Јас го користам моментално, преубаво мириса, кожата е мека стварно, ама ја немам ни з од затегнато :rofl:

13. Astrum.Obtutus

Astrum.Obtutus Истакнат член

Ништо не верувам на тикток, и онака е сè само реклама, мислам дека зависи каква кожа имаш и гени, секако помагаат лосиони не дека не ама дека нешто драстично се менува не верувам. Повеќето прават третмани и ботокси и ред други работи.