Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.286
    Допаѓања:
    13.127
    Викаш помагаат овие чуда? :?:
    Ама мислам и до кожата е највеќе, ако си склона ќе се појават и тешко да ги снема.

Ајде вас од бременост, нé има и нас кои доста сме изварирале со тежината, или пак и кога извишуваш нагло се јавуваат.
    Јас коа се поправив ми се направија, е ништо не мачкав, вајда згрешив, сеа нема назад.
    Си ги носам 6-7 години, веќе се одамна скроз бели, се познаваат секако ама ги прифатив, не ми сметаат веќе. Можам да замислам па во бременост каква ќе бидам чим толку сум склона. :worried:

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.099
    Допаѓања:
    36.252
    До кожата е. Јас имам кожа склона кон стрии. Во првата бременост се мачкав, ама за џабе. Е затоа во втората не.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.576
    Допаѓања:
    10.791
    Кај мене помогна, а можеби и таква ми е кожата. Мајка ми па небива кога е била бремена се има мачкано па на овие години нема ниту една. Тогаш такви титрења и немало освен домашно кантарионово и бекутан :D Најголем дел е и до самата кожа.
    Ама сепак за превентива не е лошо, исто како и на лице кога ставаме хидратантни креми, не значи дека нема да имаме ниту една брчка ама пак подруго е лицето.
    Не значи дека ќе имаш во бременост, кај сите не се појавуваат. Другарка ми е ниска и полна и мислевме дека таа ќе се поправи во бременост дека е склона кон поправање, а таа само 6,7 килограми а јас цел живот 50 кг рипнав на 66 (facepalm)

На SummerGirl и Mrs. right им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.286
    Допаѓања:
    13.127
    Хахаха мене ко скроз друга кожата да ми е на лице, друга по тело, да се чудиш. Не знам зошто така, ама многу различна. :?:

По тело ете склона сум на стрии. Мајка ми ич не е склона. :^) Колку се има поправено после бремености, се има дуплирано, ниту во бременост ниту после, јас на 18 се направив цела..

Требало да се мачка, тоа е сеа готово. Сум се прифатила, среќа избледени се ептен.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.634
    Допаѓања:
    7.763
    Што е чаре за стрии? Има ли некој производ што помага да ги снема?

На Martina991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Martina991

Martina991 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    173
    Допаѓања:
    132
    Би ве замолила да ми препорачате нешто за стрии...не знам од каде ми никнаа.....

7. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    513
    Јас искрено мислам дека ништо не помага за веќе појавени стрии. Тие секако со тел на време избледуваат, но нема да ги снема.

А за мачкање за време на бременост еве јас се полевав со секакви масла и цел стомак ми е со стрии, сестра ми ништо не ставаше, една стеиичка нема. Мислам дека си е до самата кожа. Секако би се мачкала ако може нешто да се превенира, но не мислам дека е пресудно за појава на стрии.