Стрии

Дискусија во 'Тело' започната од eli13, 8 ноември 2009.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.426
    Допаѓања:
    13.907
    Викаш помагаат овие чуда? :?:
    Ама мислам и до кожата е највеќе, ако си склона ќе се појават и тешко да ги снема.

Ајде вас од бременост, нé има и нас кои доста сме изварирале со тежината, или пак и кога извишуваш нагло се јавуваат.
    Јас коа се поправив ми се направија, е ништо не мачкав, вајда згрешив, сеа нема назад.
    Си ги носам 6-7 години, веќе се одамна скроз бели, се познаваат секако ама ги прифатив, не ми сметаат веќе. Можам да замислам па во бременост каква ќе бидам чим толку сум склона. :worried:

2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.451
    Допаѓања:
    37.624
    До кожата е. Јас имам кожа склона кон стрии. Во првата бременост се мачкав, ама за џабе. Е затоа во втората не.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.089
    Допаѓања:
    11.855
    Кај мене помогна, а можеби и таква ми е кожата. Мајка ми па небива кога е била бремена се има мачкано па на овие години нема ниту една. Тогаш такви титрења и немало освен домашно кантарионово и бекутан :D Најголем дел е и до самата кожа.
    Ама сепак за превентива не е лошо, исто како и на лице кога ставаме хидратантни креми, не значи дека нема да имаме ниту една брчка ама пак подруго е лицето.
    Не значи дека ќе имаш во бременост, кај сите не се појавуваат. Другарка ми е ниска и полна и мислевме дека таа ќе се поправи во бременост дека е склона кон поправање, а таа само 6,7 килограми а јас цел живот 50 кг рипнав на 66 (facepalm)

На SummerGirl и Mrs. right им се допаѓа ова.
  4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.426
    Допаѓања:
    13.907
    Хахаха мене ко скроз друга кожата да ми е на лице, друга по тело, да се чудиш. Не знам зошто така, ама многу различна. :?:

По тело ете склона сум на стрии. Мајка ми ич не е склона. :^) Колку се има поправено после бремености, се има дуплирано, ниту во бременост ниту после, јас на 18 се направив цела..

Требало да се мачка, тоа е сеа готово. Сум се прифатила, среќа избледени се ептен.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.966
    Допаѓања:
    9.293
    Што е чаре за стрии? Има ли некој производ што помага да ги снема?

На Martina991 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Martina991

Martina991 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2024
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    212
    Би ве замолила да ми препорачате нешто за стрии...не знам од каде ми никнаа.....

7. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    730
    Јас искрено мислам дека ништо не помага за веќе појавени стрии. Тие секако со тел на време избледуваат, но нема да ги снема.

А за мачкање за време на бременост еве јас се полевав со секакви масла и цел стомак ми е со стрии, сестра ми ништо не ставаше, една стеиичка нема. Мислам дека си е до самата кожа. Секако би се мачкала ако може нешто да се превенира, но не мислам дека е пресудно за појава на стрии.