Суви усни

Discussion in 'Лице' started by Jecichka, Apr 19, 2013.

1. Jecichka

Jecichka Активен член

Вака ми треба ваша помош. Го прашав гугл ама незнае решение на овој проблем. :rofl: Имам премногу суви усни иако постојано ставам лабело нивеа непомага постојано се сушат. Пробав и со гроздова маст ставив дебел слој и спиев така демек ке омекнат ама џабе. Ако знаете некакво решение помагајте, благодарам.

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Пробај да ставиш мед, мене ми помогнало тоа :) Ставај почесто во текот на денот :)

Jecichka likes this.
  3. marta.99

marta.99 Истакнат член

ставај мед ќе ти ги потхрани усните и ќе ти ги омекне , а исто така пробај и со вазелин :)

4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Освен површински ставање на мед, треба и внатрешно да внесуваш многу вода и да бидеш постојано хидрирана, тоа помага при суви усни. Никогаш не ги изложувај усните на сонце или на ладно време а да немаш ставено нешто за заштита како лабело или вазелин. Пробај со четкичката за заби да ги протриеш малку за да се отстранат мртвите клетки за да имаат можност да создатат нови клетки.
    Повеќето од овие совети ги имам прочитано низ списанија и јас ги практикувам. Ретко имам суви усни (најчесто во зима) ама ги употребувам овие совети и мене ми помагаат. Освен тоа еве ти предложувам едно корисно лабелце, мене ми помага ако до сега не го имаш пробано, еве јас ти го предложувам.
    Од мед и млеко
    И не го заборавај медот, се разбира. Ако нејќеш мед може и вазелин ама поефикасен е медот ;) Поздрав

5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Здраво според мене проблемот се лабелата кои ги користиш. Провери го нивниот состав и доколку видиш парафинум ликвидум или било кој друг нафтен дериват на прво место ете ти го одговорот зошто устата ти се суши. Пробај природни лабела на база на пчелин восок, мед и масла кои одлично ја негуваат кожата на устата (алверде, хаушка). Можеш и сама да ги направиш многу е лесно. Три лажички пчелин восок ги мешаш со 6 лажички масло по твој избор (малиново, рицинусово, кокос, јојоба или комбинации) и смесата ја загреваш на пареа додека не се растопи восокот. Потоа додаваш лажичка мед и 6-7 капки етерично масло по избор. Стави го во чисто кутивче (може и тегличка мала) и користи го секоја вечер пред спиење. Ќе видиш колку мека ќе ти биде кожата. Ако сакаш да ја видиш комплет процедурата еве ти линк http://biodevojka.blogspot.com/2015/02/blog-post_24.html

Last edited: Mar 4, 2015
  6. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Вазелин е многу добро несто за суФи усни :)

7. rainbowec

rainbowec Популарен член

Бадемово масло, освен што ја омекнува кожата може да се користи мала количина и на усните.

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Онаа розевана павловичева, верувај ми нема ништо подобро.

sugarlips likes this.
  9. Independiente

Independiente Популарен член

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Сум приметила ваков проблем имам кога не внесувам доволно вода. Како телото да ми дава знак дека е во недостиг. Лабело и повеќе пиење вода го средува проблемот.

Harper and joy1 like this.
  11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Мед и шеќер- најдобра ексфолијација за суви усни.

12. Queen8

Queen8 Популарен член

Многу честа појава кај мене, затоа без лабело не можам. Препорачајте некое добро.

13. Imangela

Imangela Истакнат член

Zdravo neznam dali prasanjeto mi e za tuka bidejki e za usni.imam problem so usnite postojano mi se suvi i ispukani i koga ke koristam karmin ne izgleda vopsto dobro sum probala maski serumi uste sto ne zaludno dali imate nekoj metod da mi preporacate

14. hermosa

hermosa Популарен член

Користиш ли лабело или некој мелем за усни?Ти треба хидратација усните ти пукаат можеби зошто не пиеш доволно течности.Гроздова маст, лабело,или некој крем и одозгора ќе ставаш кармин

15. Imangela

Imangela Истакнат член

Da koristam se mislam dali do mene e do mojata koza

16. hermosa

hermosa Популарен член

Посети дерматолог еве јас моментално имам херпес на устата и користам хидроциклин .Чаре мора да бараш,можеш и домашен пилинг да си правиш по интернет можеш да најдеш илјада рецепти за сува испукана кожа

17. fbaby

fbaby Популарен член

Да ја пробаш оваа маска за уста на Токобо, ако до сега не си ја пробала. И јас цел живот имам проблем со сува уста и маскава многу ми помага. Можеш да ја нанесуваш и како лабело пред кармин, мене многу убав измазнет ефект ми дава кога носам мат кармин. И лабело на Dove или Neutrogena, тие ми се најдобри лабела.
    A6232A6C-9F6B-4B79-A21F-54CB22C9A227.jpeg

18. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

За мене лек е лабелото на росал од мед и домашен пилинг со 1 кафена лажичка шеќер, 1 кафена лажичка турско кафе и 2 кафени лажички кокосово или бадемово масло. Пилингот се трие на усната за да се отстранат мртвите клетки, се измива со вода, па нанесува лабело. Лабело нанесувај почесто и подебел слој.

19. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Навечер пробај да мачкаш вазелин, а за лабело од мое искуство кармекс лабелото во дм ама тоа што е како гроздова маст паковањето, оригиналното. И повеќе течности во тек на денот.

20. anggell

anggell Форумски идол

Ако можеш да најдеш мелем од кантарион, невен, мм еден од некој саем ми донесе од Србија, чуда прави. И кај нас најверојатно има некој што прави, побарај по фб,навечер пред спиење се мачкај. Така секоја вечер. Сега може и од ладното, барем кај мене е така.
    Доколку не најдеш мелем, на Еуцерин и Неутрогена е добро лабелото, ги негува усните. Ова на Неутрогена ако не се лажам и со спф беше.

eliesaab likes this.