Суви усни

Дискусија во 'Лице' започната од Jecichka, 19 април 2013.

1. Jecichka

Jecichka Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    22
    Вака ми треба ваша помош. Го прашав гугл ама незнае решение на овој проблем. :rofl: Имам премногу суви усни иако постојано ставам лабело нивеа непомага постојано се сушат. Пробав и со гроздова маст ставив дебел слој и спиев така демек ке омекнат ама џабе. Ако знаете некакво решение помагајте, благодарам.

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    577
    Пробај да ставиш мед, мене ми помогнало тоа :) Ставај почесто во текот на денот :)

На Jecichka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marta.99

marta.99 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    134
    ставај мед ќе ти ги потхрани усните и ќе ти ги омекне , а исто така пробај и со вазелин :)

4. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.758
    Допаѓања:
    3.684
    Освен површински ставање на мед, треба и внатрешно да внесуваш многу вода и да бидеш постојано хидрирана, тоа помага при суви усни. Никогаш не ги изложувај усните на сонце или на ладно време а да немаш ставено нешто за заштита како лабело или вазелин. Пробај со четкичката за заби да ги протриеш малку за да се отстранат мртвите клетки за да имаат можност да создатат нови клетки.
    Повеќето од овие совети ги имам прочитано низ списанија и јас ги практикувам. Ретко имам суви усни (најчесто во зима) ама ги употребувам овие совети и мене ми помагаат. Освен тоа еве ти предложувам едно корисно лабелце, мене ми помага ако до сега не го имаш пробано, еве јас ти го предложувам.
    Од мед и млеко
    И не го заборавај медот, се разбира. Ако нејќеш мед може и вазелин ама поефикасен е медот ;) Поздрав

5. Biodevojka

Biodevojka Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2015
    Пораки:
    3.362
    Допаѓања:
    7.085
    Здраво според мене проблемот се лабелата кои ги користиш. Провери го нивниот состав и доколку видиш парафинум ликвидум или било кој друг нафтен дериват на прво место ете ти го одговорот зошто устата ти се суши. Пробај природни лабела на база на пчелин восок, мед и масла кои одлично ја негуваат кожата на устата (алверде, хаушка). Можеш и сама да ги направиш многу е лесно. Три лажички пчелин восок ги мешаш со 6 лажички масло по твој избор (малиново, рицинусово, кокос, јојоба или комбинации) и смесата ја загреваш на пареа додека не се растопи восокот. Потоа додаваш лажичка мед и 6-7 капки етерично масло по избор. Стави го во чисто кутивче (може и тегличка мала) и користи го секоја вечер пред спиење. Ќе видиш колку мека ќе ти биде кожата. Ако сакаш да ја видиш комплет процедурата еве ти линк http://biodevojka.blogspot.com/2015/02/blog-post_24.html

Последна измена: 4 март 2015
  6. peperutka87

peperutka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    538
    Вазелин е многу добро несто за суФи усни :)

7. rainbowec

rainbowec Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.005
    Допаѓања:
    6.754
    Бадемово масло, освен што ја омекнува кожата може да се користи мала количина и на усните.

8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Онаа розевана павловичева, верувај ми нема ништо подобро.

На sugarlips му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Independiente

Independiente Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.561
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.398
    Сум приметила ваков проблем имам кога не внесувам доволно вода. Како телото да ми дава знак дека е во недостиг. Лабело и повеќе пиење вода го средува проблемот.

На Harper и joy1 им се допаѓа ова.
  11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Мед и шеќер- најдобра ексфолијација за суви усни.

12. Queen8

Queen8 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2018
    Пораки:
    4.279
    Допаѓања:
    20.713
    Многу честа појава кај мене, затоа без лабело не можам. Препорачајте некое добро.

На Srekicka3, Недопирлива5, KuklickaMoja и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Imangela

Imangela Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    6
    Zdravo neznam dali prasanjeto mi e za tuka bidejki e za usni.imam problem so usnite postojano mi se suvi i ispukani i koga ke koristam karmin ne izgleda vopsto dobro sum probala maski serumi uste sto ne zaludno dali imate nekoj metod da mi preporacate

14. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.713
    Допаѓања:
    9.451
    Користиш ли лабело или некој мелем за усни?Ти треба хидратација усните ти пукаат можеби зошто не пиеш доволно течности.Гроздова маст, лабело,или некој крем и одозгора ќе ставаш кармин

15. Imangela

Imangela Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2020
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    6
    Da koristam se mislam dali do mene e do mojata koza

16. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.713
    Допаѓања:
    9.451
    Посети дерматолог еве јас моментално имам херпес на устата и користам хидроциклин .Чаре мора да бараш,можеш и домашен пилинг да си правиш по интернет можеш да најдеш илјада рецепти за сува испукана кожа

17. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.613
    Допаѓања:
    13.047
    Да ја пробаш оваа маска за уста на Токобо, ако до сега не си ја пробала. И јас цел живот имам проблем со сува уста и маскава многу ми помага. Можеш да ја нанесуваш и како лабело пред кармин, мене многу убав измазнет ефект ми дава кога носам мат кармин. И лабело на Dove или Neutrogena, тие ми се најдобри лабела.
    A6232A6C-9F6B-4B79-A21F-54CB22C9A227.jpeg

18. Mim1mi

Mim1mi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2023
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    177
    За мене лек е лабелото на росал од мед и домашен пилинг со 1 кафена лажичка шеќер, 1 кафена лажичка турско кафе и 2 кафени лажички кокосово или бадемово масло. Пилингот се трие на усната за да се отстранат мртвите клетки, се измива со вода, па нанесува лабело. Лабело нанесувај почесто и подебел слој.

19. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.492
    Допаѓања:
    2.851
    Навечер пробај да мачкаш вазелин, а за лабело од мое искуство кармекс лабелото во дм ама тоа што е како гроздова маст паковањето, оригиналното. И повеќе течности во тек на денот.

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.421
    Допаѓања:
    12.470
    Ако можеш да најдеш мелем од кантарион, невен, мм еден од некој саем ми донесе од Србија, чуда прави. И кај нас најверојатно има некој што прави, побарај по фб,навечер пред спиење се мачкај. Така секоја вечер. Сега може и од ладното, барем кај мене е така.
    Доколку не најдеш мелем, на Еуцерин и Неутрогена е добро лабелото, ги негува усните. Ова на Неутрогена ако не се лажам и со спф беше.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.