Тетоважа

Discussion in 'Тело' started by magic, Dec 23, 2009.

1. Атриом

Атриом Истакнат член

За тетоважа праиме муабет, а не за цртање со к'на па избањај се и нема више.
    За мене, уникатна уметност, е сеа, гледам изјави од типот денес ќе ја стаам па задутре нема да ми се свиѓа тоа малце ми е 'плитко'...со сета почит према јузерот, ама да седнам на стол и да стаам 'нешо'...нон сенс скроз.
    Не викам дека мора да значи, јас лично имам цртежи што не ми значат, ама тоа што го имам не е ништо помалце од перфектна уметничка слика насликана на мојата кожа, а и којашто дефинитивно ниту ке ми скурчи, а ниту пак ке ми стаде досаден цртежот и да се каам.Не, нема логика :)...сеа уше за цените...можете да разберете дека артистот којшто ви ја креира тетоважата, за дел од стотинка ако кивне може да ви ја е**е цела тетоважа или уше мал миљон работи кој за него боље да се непознати. Ко второ, тетоважа е, мора да биде нешто што ке изгледа префинето, нешто на кое ке ги има сите детали од цртежот или што и да е...така да у кратки црти, имаме екстремно луди и добри артисти кој си го ценат трудот и наплаќаат како што е цената у светот, али и ве уверувам дека тоа шо ке го носите ке ви направи да посакате уште неколку ремек дела на вашата кожа и тело :) затоа...тетоважа е, ако си колеблив размисли уше еднаш, станува дел од тебе, ја носиш, ја гледаш, и сигурен сум дека сакаш на секое глеање да се воодушевуваш со тоа шо го носиш на себе.

...мојот човек е штрумф, студиото е у мичурин, и топло го препорачувам...јас ради него у животов ке ја остаам само главата не ишарана. :P:D

2. sorbet

sorbet Популарен член

@Атриом сигурна сум дека си направил некои работи во животот коишто во моментот ти биле вау, нешто најбоље, нешто што нема да биде престигнато, а потоа ти било тапа. Или пак си се каел. Исто, мојот муабет е за тетоважата. Таа е трајна и е еден вид на уметност, нема после пиши-бриши па затоа треба предвид да се земат сите околности. И тоа дали си „променлива личност“, т.е. нема утре да земеш со ренде да ја изгребеш.

Драго ми е што си ишаран и што сите тетоважи си ги сакаш, но да го вклучиме и тој фактор на моментална еуфорија да направиш нешто. Сета почит кон оние што со гордост ќе си ги шетаат тетоважите еден ден кога ќе остарат. Има мал милион примери на луѓе кои ги ваделе тетоважите или ги прекривале со нови. Не знам што им се вртело во глава кога ги ставиле, ама сепак се одлучиле за ведење.

Затоа и јас викам да не се залетува по тетоважа и да се испитаат сите околност пред да се одлучи на таков чекор.

Атриом likes this.
  3. Атриом

Атриом Истакнат член

Те разбирам, и се согласувам со тебе, но, оној момент што викаш дека сме направиле работи за кој покасно сме се каеле или ни се здосадиле, да, ама овдека никако неможе да се додаде терминот тетоважа бидејки, едноставно, самообележувачки е, одлучуваш да ставиш нешто на тебе што ако се познаваш себе си и знаеш дека си променлива личност и утре ке се покаеш...нема вадење, се е џабе. Е, у тие моменти ке се откажеш и повеќето од луѓето, али не зборам за деца, зборам за повозрасни, а децата не ѓи окривувам, и ја бев дете коа се тетовирав дома после 3 месеци ме видоа, у Љубаништа на плажа :) али цртежот сеуште е неприкосновен, уше од тогаш, затоа, тетоважа не е за секој што .не разбира што значи да си обележан, по твоја одлука, па уше и да ти е лоша одлуката. :rofl::rofl:

sorbet likes this.
  4. Mini90

Mini90 Популарен член

37727542_1041726759324828_3701170067120062464_n.jpg
    Убаво викаат дека кога ќе почнеш нема крај. Ваква сакам следна. :inlove:

5. Avery

Avery Популарен член

Искуство кај Ина од Nameless?
    Ја гледав на инста, ама нема контакт за да закажам...
    И што мислите за тетовирање на надлактица ( од задна страна веднаш над лактот) во поглед на трајност и оштетување на тетоважата?

6. Ketchup

Ketchup

Еве ти бројче овде:
    https://www.instagram.com/namelesstattoostudio/
    Мене многу ми се допаѓа нејзиниот стил на тетоважи.

Avery likes this.
  7. malalola

malalola Истакнат член

Предлог за тату-артист,сакам да е убаво не ми игра улога цена

8. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Горан Мичич

malalola and Feminka22 like this.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Обожавам тетоважи
    Ги имам 11
    _20180804_012944.JPG _20180804_013308.JPG _20180804_013403.JPG _20180804_015112.JPG

Last edited: Aug 4, 2018
    sj *O*, LiliBoz, buba4e89 and 17 others like this.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Колку чинаат тетоваживе?

11. Мејз

Мејз Истакнат член

каде можам да најдам од тие тетоважите привремени што траат месец до два? ми треба обична само две линии. Ако знае некој каде да најдам и по карго што праќаат нека ми каже.

12. diskreten32

diskreten32 Популарен член

zalosna likes this.
  13. The Black Rose

The Black Rose Активен член

Немам, ради годините. Ама во иднина планирам да направам тетоважи кои имаат силно значење за мене.

14. Mara123

Mara123 Истакнат член

Devojki dali nekoja od vas ima praveno lasersko otstranuvanje na tetovaza? Me interesira posle otstranucanjeto na tetovazata kakva e kozata? Fala

15. Mara123

Mara123 Истакнат член

I mene me interesiraat mislenja za lasersko otstranucanje, baram po forumov mislenja no ne najdov. Citav deka kaj Ancevski bil najdobar laserot, no mene me interesira posle otstranuvanjeto kakvo ke bide mestoto, ako ima nekoj iskustva neka pise

16. kejtmoss

kejtmoss Истакнат член

Некогаш ако се решам да се тетовирам, само ова би дошло во обзир

17. Vervine

Vervine Истакнат член

Здраво Ketchup ^_^

Јас со години си замислувам тетоважа..Чекав доста и веќе кога и годините си дојдоа и сум решена дека навистина сакам, следниот чекор ми е да најдам добар тату артист затоа што се работи за сложена тетоважа-и.
    Кога веќе го спомна Симон, го следам исто одамна, но не сум се решила да му пишам-јавам за консултација.

Доколку имаш инфо, може ли да ми кажеш како оди процесот кај него?
    А воедно и доколку знаете други добри тату артисти?

Пред се најбтна ми е професионалноста и хигиента.

Ketchup likes this.
  18. kim.k

kim.k Популарен член

db749b799207a404fbbb6c297fda9a7c--lip-tattoos-tatoos.jpg
    Иста сакам :D Има некој на ова место ставано?

Ketchup likes this.
  19. Anna85

Anna85 Истакнат член

Во една епизода на ИнкМастер еден од предизвиците беше токму ваква тетоважа т.е тетоважа на оваа локација :)

kim.k likes this.
  20. Ketchup

Ketchup

Јас му пишав на фејсбук, со слика од конкретната тетоважа. Да ми одговараа димензиите, најверојатно одма ќе закажев. Доволно е само основното да му го кажеш, он ќе те упати за сѐ понатаму.
    @kim.k, мислам дека тетоважата на ова место по некое време се губи, иначе ептен е кул, ако не сакаш, никој нема да ти ја види. :angel:

Vervine and kim.k like this.