Форумџика на годината

Турски серии

Discussion in 'Филм и ТВ' started by maja8, Sep 26, 2010.

1. Iva:)

Iva:) Популарен член

На наши тв не гледам зошто катастрофа серии даваат и затоа си гледам на јутуб, со автоматски превод на англиски.

Ги гледам: Падот на кралот и Љубов и солзи а почнувам и со Јас сум Леман. Бидејќи неделно е по 1 епизода можам 2 до 3 серии да изгледам.

Има мнооогу серии кај нив ама не ми се свиѓаат тие од источна Турција што кај нив па се ептен гледани. Мислам на такви како Далечен град и Халеф, не ми годат такви серии.

Panda00 likes this.
  2. @ceci11

@ceci11 Популарен член

Ја гледате ли новата серија што започна на Сител тв?

3. Panda00

Panda00 Истакнат член

Исто и јас не гледам на тв, ем не се интересни ем ме нервира синхронизацијата, подобро е кога се титловани. Единствени што ги давале кај нас на тв а ми оставиле впечаток се Езел, Кога лисјата паѓаат, Карадај, Парампарче, Ангели, Затвореник и Величенствениот. Езел и Карадај ги имам гледано и на јутјуб неколку пати, со хрватски превод. А и оваа ти што ја спомна, јас сум Леман, ме заинтересира. Каде ја гледаш? Зашто на јутјуб само на турски ми ја дава, не можам да ја најдам со превод. Ако можеш линк да ми пратиш.

Last edited: Oct 26, 2025
    Лејди Гага likes this.
  4. Iva:)

Да, јутуб не дава за таа серија англиски превод а ни по групиве за превод на српски никој не ја преведува сеуште. Ако почнат ќе ти пишам.

Ако си по помодерните серии еве може да ја погледнеш Преваранти - Sahtekarlar. На јутуб има англиски превод (може знаеш ама на епизодата-settings, captions, auto translate-english) или во групиве за превод на српски ако повеќе ти одговара, ја има и на српски. Ако си заинтетесирана пиши ќе ти пратам линк во пп.

Од тие со мафија ако ти се интересни сите ја гледаат Есреф Руја, таа е популарна. Јас не ја гледам ама во глобала е популарна (и заради глумците можеби) па може да ја гледаш ако ти фати око. Оваа ја има на српски во групата за превод исто.

Panda00 likes this.
  5. Panda00

Panda00 Истакнат член

Фала ти. ❤️

6. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Novavata na Sitel, Deca od ulicata ja gleda li nekoj? Imteresna mi se gleda, slicna na Za semejstvoto. Sakam jas so vakva sodrzina.

nextredstyle likes this.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Ја гледам. Речиси сите ликови ми се иритантни.
    Го гледаат својот интерес наместо да ја зближат Ѓулајше/Лара до татко ѝ. Плус, чичкото и жена му ужасно ме нервираат. Пукнати само по пари.

@ceci11 and TheSecret like this.
  8. Iva:)

Како се вика на турски да не знаете? Сакам да видам дали е долга.

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Има 54 епизоди.
    Screenshot_20251101_104747_Google.jpg

Iva:) likes this.
  10. Iva:)

Фала ти, значи наши над 100 и ќе трае до јуни. Плус и Брусница и Пресуда се долги значи оваа сезона воопшто да не очекувам некоја добра серија на Сител.

Panda00 and @ceci11 like this.
  11. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Imase najava na kanal 5 naskoro vtora sezona na Kufer so spomeni, konecno :)

anaja1 likes this.
  12. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Оваа Пресуда не заврши уште?
    Веќе без целна е.

13. anaja1

anaja1 Популарен член

Фала Богу,конечно!

TheSecret likes this.
  14. Iva:)

95 турски епизоди има, тоа кај нас зависи како ги делат може да ги направат 200 или 300.

15. Rama

Rama Форумски идол

Од сериите кои што играат во Турција, ги гледам само Veliaht (Престолонаследник) и Kiskanmak (Љубомора). Сериите се ептен со психолошка и емотивна содржина. Класични семејни драми:D
    Ги гледа ли некој?

16. Rama

Rama Форумски идол

Кралот веќе ја прекинав, не ја гледам неколку епизоди. Едноставно ми здосади, а омилена ми беше на почеток.
    Оваа што ја кажуваш Леман а и неколку други ги укинуваат поради ниска гледаност.

17. Iva:)

Претпоставувам дека Кралот ти изгуби шмек на почетокот на втората сезона со непотребната приказна околу Севда. Кога се вратија на темата од книгата се врати и квалитетот. Последните епизоди се многу добри, барем според мене.

Иначе сите се со ниска гледаност, тоа е нормално кога има 30 серии неделно. Висока гледаност не значи квалитет, најгледаните серии таму се тешка глупост, инцесни врски и бракови и тепање жени плус мафија. Кога ќе заврши Кралот ќе почнам со Кисканмак, таа ми делува нај ок од она што се дава и глумците се топ.

Rama likes this.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Кисканмак ако не си ја почнала, да ја почнеш, предобра е, верувај ми, знаеш дека Кралот јас ти ја препорачав и не погрешив. Исто предобра е и Велиахт, јас само нив две ги гледам.

Инаку што се однесува до Кралот, општо некако се ми изгуби смисла во втората сезона и затоа го прекинав, ама последната епизода ја погледнав и се изнаплачив за Кенан дека заврши сам во старски дом и дека скоро сите го заборавија.... Добро рече психологот-писателка на крајот дека сите го заборавија освен неа.