Туш за очи

Discussion in 'Лице' started by Zaljubena111, Mar 27, 2011.

1. ванилала

ванилала Популарен член

Мене не ми се присликува воопшто. Напротив, многу брзо се суши кога ќе го нанесам на капакот. Иако некогаш знаат да ми бидат мрсни капаците.

Околу остранувањето, тоа го правам со мицерална вода и чепкалка за уши и лесно е. Сепак е поинаку од другите тушеви, зошто овој како да се одлепува, како оние порано тушевите што беа :lol:

Mishela likes this.
  2. macka91

macka91 Форумски идол

@Mishela и мене ми пресликува. Не веднаш ама после некој час приметувам на капаците црно.

Веќе ми е при крај тушот, овде немам Аура да ми препорачате некој друг? Со тенка четкичка мека.

Mishela likes this.
  3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Да, баш така. Не се пресликува веднаш по нанесувањето, туку по некое време. Како што е случај со повеќето црни моливчиња за очи на пример.
    Ептен се приметува, дури и на слика се познаваат флеките од тушот.
    Со фиксатор беше во ред денес, најверојатно ќе треба да почнам да го користам само на очите. Немам навика да ставам секој ден, почнав ептен ретко да ставам пудра, па некако изгубив навика.

Вадењето не ми е проблем воопшто, само ме потсети на еден туш од Боржуа со гумичка, кој можеше да се лупи како лушпа при вадење. : )))))
    Ама пресликување не можам да „преболам“, не знам како би било кога би се шминкала со сенки, без фиксатор нема шанси да издржи кај мене очигледно.

За предлог-туш не знам, веројатно имаш Бенефит. Погледни го Benefit - They're Real.
    Малку е скап, но мене ми е убедливо број 1 лајнер кој сум го користела. На Интернет има различни рецензии и поделени мислења, но јас бев многу задоволна. Ако не ти се допадне, види што нудат Сефора. Верувам кај тебе изборот е поголем.
    Имаше еден со тенка четка, 12-часовен, така некако пишуваше. Го има другарка моја, мене ми фати око и во некоја наредна прилика би го купила.

duffi, sorbet, Rose96 and 2 others like this.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Овој на Аура не ми се пресликуваше , го имав и тој во вид на фломастер и тој беше одличен. Мене овој на Бенефит воопшто не ми се допадна и ми се пресликуваше , ама и ме нервираше таа гумичка што служи за заштита на тушот да не се суши , се плашев да не ја изгубам бидејќи после "отиде" тушот. :D можеш да го прoбаш @macka91
    Јас мoментално го користам овој на Kat Von D Tatoo liner во вид на пенкалце , го има исто така во Сефора баш ѕирни го. Остава јака црна боја и е траен до бескрај

buba4e89, Matotheja, lovemme and 3 others like this.
  5. macka91

macka91 Форумски идол

@Mishela @koritsaki ви благодарам девојки на предлозите. Ќе ги видам, морам и да видам како ќе ми “легне”. Не сум многу вешта во ставање туш во вид на пенкалце.
    Всушност никако не сум вешта со тушот ама се трудам. :wasntme:

koritsaki likes this.
  6. Mishela

Јас со овој од Бенефит се научив да исцртувам убаво и прецизно опавче. :)
    Потоа со Есенс ептен фатив рутина.
    И тие на Сефора не се лоши, баш се класичен туш со четка, можеш да разгледаш, па бирај што ќе ти се допадне повеќе.
    И пофали се што ќе си купиш. :D

macka91 likes this.
  7. Matotheja

Matotheja Популарен член

Го има овој каj нас и што цена е? :)

8. koritsaki

За тој на Kat Von D ме прашуваш? Го нема за жал во Македонија , но го има во Сефора најблизу во Грција , цената е 21 евро

Matotheja likes this.
  9. Matotheja

Matotheja Популарен член

Да на тој мислев. Ооо скапичок за мој џеб. Фала ти на одговорот! :*

koritsaki likes this.
  10. LollySky

LollySky Популарен член

Wow, баш го гледав низ фејсбук написот за една девојка на која ајлајнеров не и мрднал ни по сообраќајка. И ти да не го читаше? :D

sorbet and Matotheja like this.
  11. marija_maca

marija_maca Истакнат член

@koritsaki го имам и јас овој на Кat Von D, ама имам мрсни капаци и морам да ставам и подлога и камена пудра и тушов едвај го нанесувам поради тоа. Ќе ја собере пола пудра на врвот и не пушта ич боја :| Имаш и ти ваков проблем? Морам на чиста кожа да го "распишувам" како обично пенкало за да пушти боја, 20 минути само на ставање туш ми одат хаха

koritsaki likes this.
  12. koritsaki

@LollySky јас ја видов сликава на инстаграм :D

@marija_maca и јас имам мрсни капаци и секогаш нанесувам база на очните капаци колку и да е издржлив тушот.. потешко е нанесувањето да , и тоа не само со овој туш туку со сите ми се случува истово. Го имаш ли користено тушов без база? :)

marija_maca and LollySky like this.
  13. Matotheja

Matotheja Популарен член

Не. Туку ја обожавам Кет, и гледав нешто реклама со тушов, па се попалив. :)

LollySky likes this.
  14. Mishela

И јас го видов ова сабајле, дури малку језивко ми стана кога прочитав. :worried:

Ама секако би го пробала тушов во наредна прилика, Аура дефинитивно не ми одговара, се пресликува и покрај нанесен фиксатор, така да...ќе го баталам.
    Баш штета, многу ми е криво за тушов зашто навистина ептен ми се допаѓа четката и ми лежи за исцртување секакво опавче, ама многу се замачкува во текот на денот, тоа ми е дилбрејкер.

koritsaki and LollySky like this.
  15. marija_maca

marija_maca Истакнат член

@koritsaki не се ни осмелувам без база да пробам, ни 5 минути нема да ми издржи :D ама само со овој туш имам толкав проблем, другите пенкалца не ми "кочат" до толку. Читав дека бил од некој посебен материјал што многу потешко се чистел во споредба со другите пенкалца. А штета, зашто стварно е предобар ама не можам да го користам секој ден зашто премногу време ми одзема. :(

koritsaki likes this.
  16. sorbet

sorbet Популарен член

Дали во Голден Роуз има бел туш? Или ако сте користеле препорачајте ми некој :)

17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Добар кафеав туш?

18. ванилала

ванилала Популарен член

Има негде златен туш?

19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Ја сум многу задоволна од на Малена тушот иако бев скептична кога го земав, плус за смешна цена некоја 100-110ден. Неколку месеци го користам скоро секој ден и стварно ми одговара. Не се размачкува, а и убаво се нанесува, ептен убава боја дава. Ме изненади стварно, мислам дека конечно најдов добар туш.
    images.jpg

КикиМаус likes this.
  20. Luminary

Luminary Форумски идол

Провери во Golden Rose. Гледав на страната имаат, само не знам дали има кај нас донесено.
    Барај од тие Металик што се, или пак тие со дебело, цврсто четче. :)

ванилала likes this.