УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. volsebna

volsebna Популарен член

ti go izdrza vodniot den? mene me faka kriza... ke se napijam 1 casa sos od domati,od tie sto gi konzervirame za zimnica :lol: i toa ke bide do vecer , moze uste edno cajce bez seker

2. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Јас не сум ни држел воден ден, на 20 ден од диетата се разболев...и ете уште пијам и антибиотици.Сега со братучед ми се договоривме во 7 циклуси 2 пати да држиме водни денови и за претходно,,,...денес протеински ден...доручек 2 јаб олки,ручек соја вечер пак соја!

3. butterfly.94

butterfly.94 Истакнат член

Дечки здраво на сите,многу ми е драго што сум дел од вас кои ја држат диетава
    Јас веќе по 2ор пат ја држам..првиот пат ослабев 11 кила и бев супер многу бев среќна за тоа :)
    вратив само 2-3 килца и почнав пред 16 дена пак да ја држам..денес ми е протеински и добро се држам :)

4. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

А за колку време ги ослабе тие 11 кила? :)

5. butterfly.94

епа првите 10 дена немав никаков резултат..ама после 10тиот нагло изгубив 5 кила и секој нареден циклус по 1 кило..што значи дека првиот и половина од вториот месец изгубив вкупно 11 кила а во наредниот месец ипол немав некое значително губење на килограмите али така си ја одржував истата тежина :)
    така да немој да се секираш..ако се држиш како што пишува во диетата барем 1виот месец веќе во наредните 2 месеци(ако планираш да ја држиш 3 месеци) нема да имаш никаков проблем па дури и да прекршиш ^^

6. volsebna

volsebna Популарен член

a vodeniot den go drzese li i kolku pati, i sto piese ako go drzese/

7. butterfly.94

Го држев 2 пати..првиот месец не го држев,ми беше страв дека нема да успеам =/
    веќе во 2риот месец го држев и издржав за чудо..дури ми беше полесен од овошниот ден :)
    пиев добра вода велнес и добра вода актив и плус дома пиев само вода и гледав да не мислам на јадење и успеав истото го напраив и 3тиот месец :))

8. volsebna

volsebna Популарен член

gledas na mene za taa voda ne mi tekna... dobro e go pominuvam nekako, veke e 18 h, a ne oseakam glad :) mislam deka so sosot od domati ne prekrsiv mnogu, a dosta me zasiti :)
    inaku prv pat ja drzam dietata, i do denes imam simnato okolu 5 kg, so sto sum mnogu zadovolna, samo se plasam da ne gi vratam koga ke ja prekinam

9. ivcu

ivcu Истакнат член

леле јас сум на овошје утре дечки ........ 4 ден ми е :D браво за вас ги читав вашите разговори и да ви кажам многу ме мотивиравте ....... иначе по втор пат ја држам диетата првиот пат ослабев многу и не ги повратив килограмите тоа беше пред 2 години ама сега за зимските денови ......што да се прави :?: ......турив вишок..... ;( и сега со нови сили во нови победи :rock: .......

butterfly.94 likes this.
  10. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Да не се урочам ја држам како што треба и само еднаш имам прекршено и тоа беше посебна прилика. Ама не сум нешто посебно ослабена, 17 ден ми е знам дека е рано ама сепак ... незнам ќе ја држам до крај па што биде нека биде

butterfly.94 likes this.
  11. emili.m

emili.m Истакнат член

mesecevata -2,7kg :) i toa navecer se merev

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Да не ве демотивирам, ама оваа диета е бледа копија на она што го даваат нутриционистите. Многу се жалат како не слабеат, како оде бавно, а им се јаде.
    Е сега, може и е ок диетата, ама не на секој му одговара.

Лошо е што не секој еден може да си допушти да оде на нутриционист, да ги направи потребните анализи, што ќе ве коштаат 800 денари, и секој месец да плаќа по 1300, па и време секоја недела да иде на прегледи, контроли.
    Но, тоа е правилниот и вистинскиот начин доколку ви е потребно навистина да осабнете, мислам повеќе килограми, а притоа да останете здрави, и да си создадете здрав и правилен начин на внесување на храната и течностите.

Според мене, бар еден месец, вреди да се проба слабеењето со нутриционист, само колку да се разјасни што е тоа што на вашиот организам му влијае добро, и му го открива вистинскиот и правиот извор на енергија на самото тело, кои се тие продукти што се пресудни за вашето тело какво такво да функционира на правилниот начин а притоа да не се чувствувате исцрпено, да нема ефект, или па да има краток ефект, кој после некој ден/месец ќе ви се наплати дупло и се што ќе добиете се длабоки разочарувања па и депресии. Исто, се разјаснува веднаш, кој е натрапникот на вашето тело, што е тоа што најмногу ви смета и ве дебелее!

13. butterfly.94

Можно е максимум да вратиш 3-4 кила ама тоа ептен ако претеруваш со јадење..од мај до пред да ја почнам диетава накачив само 4 кила :) така да не се плаши :)) доколку практикуваш да си вежбаш од време на време на пример 2 пати во неделата сигурна сум дека нема да вратиш повеќе од 1 кило :))

14. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Јас денес сум на протеинскиот ден,веќе ми е 9 ден и се гледа дека има резлутати и се осеќам мн лесно но си реков дека ќе се мерам на 15 дена... јадев пилешко печено, едно парче сирење и цвекло, а секако и потоа супа... на вас како ви оде :))

15. butterfly.94

мене ми е 18ти ден и скробен :) си праев печени компири па сеа ќе јадам :) добро ми иде..уште се неам мерено и ќе се мерам дури после водниот ден :)

16. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

супер, јас планирам водниот ден да го држам после втората недела т.е 16 ден па ќе видиме :)

17. butterfly.94

важиии па чекам да ми кажеш колку си симнала (:) <3

18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Мене 20 ден ми е ама не сум нешто посебно ослабена вистина си правам прекршоци ама тоа е само кога ќе се демотивирам :)
    Денес ми беше скробен ден,ама бевме со друштво во слаткарница и прекршив :).Епа денес си решив да си држам јагленохидратен ден,ќе ги заменам иако знам дека не треба не се демотивирам.Со овие 20 дена само чуствувам дека ми е намален стомакот.Додуша се немам мерено (немам вага) ај вторник сме на систематски па ќе ви кажам колку кила сум ослабена (ако сум :lol: )
    Иначе денес имам каснато само 1 јаболко,1 шоља топло чоколадо,едно парче торта и вечер незнам нешто ќе поткаснам
    :)

19. Natti

Natti Активен член

Мене 12 ден ми е овошен си јадев јаболки,банани,портокали но еве пред 10 мин. толку многу ми се јадеше не можев да издржам па си зедов 1 парче леб а со него жива салата така си викаме на штипски (од домати е )мислам дека не направив некој голем прекршок бидејќи не јадев ништо благо а ниту мрсно.

20. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Мене денес скробен ден ми беше и си јадев манџа со компири. Не прекршив ништо и си се најадов убаво, денес ми е 18 ден ќе се измерам на 30 ден па ќе видиме што е како е :D и денес добив комплименти дека сум ослабната јееес :D