Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ti go izdrza vodniot den? mene me faka kriza... ke se napijam 1 casa sos od domati,od tie sto gi konzervirame za zimnica :lol: i toa ke bide do vecer , moze uste edno cajce bez seker

2. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Јас не сум ни држел воден ден, на 20 ден од диетата се разболев...и ете уште пијам и антибиотици.Сега со братучед ми се договоривме во 7 циклуси 2 пати да држиме водни денови и за претходно,,,...денес протеински ден...доручек 2 јаб олки,ручек соја вечер пак соја!

3. butterfly.94

butterfly.94 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    Дечки здраво на сите,многу ми е драго што сум дел од вас кои ја држат диетава
    Јас веќе по 2ор пат ја држам..првиот пат ослабев 11 кила и бев супер многу бев среќна за тоа :)
    вратив само 2-3 килца и почнав пред 16 дена пак да ја држам..денес ми е протеински и добро се држам :)

4. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48

А за колку време ги ослабе тие 11 кила? :)

5. butterfly.94

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    епа првите 10 дена немав никаков резултат..ама после 10тиот нагло изгубив 5 кила и секој нареден циклус по 1 кило..што значи дека првиот и половина од вториот месец изгубив вкупно 11 кила а во наредниот месец ипол немав некое значително губење на килограмите али така си ја одржував истата тежина :)
    така да немој да се секираш..ако се држиш како што пишува во диетата барем 1виот месец веќе во наредните 2 месеци(ако планираш да ја држиш 3 месеци) нема да имаш никаков проблем па дури и да прекршиш ^^

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    a vodeniot den go drzese li i kolku pati, i sto piese ako go drzese/

7. butterfly.94

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    Го држев 2 пати..првиот месец не го држев,ми беше страв дека нема да успеам =/
    веќе во 2риот месец го држев и издржав за чудо..дури ми беше полесен од овошниот ден :)
    пиев добра вода велнес и добра вода актив и плус дома пиев само вода и гледав да не мислам на јадење и успеав истото го напраив и 3тиот месец :))

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    gledas na mene za taa voda ne mi tekna... dobro e go pominuvam nekako, veke e 18 h, a ne oseakam glad :) mislam deka so sosot od domati ne prekrsiv mnogu, a dosta me zasiti :)
    inaku prv pat ja drzam dietata, i do denes imam simnato okolu 5 kg, so sto sum mnogu zadovolna, samo se plasam da ne gi vratam koga ke ja prekinam

9. ivcu

ivcu Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    107
    леле јас сум на овошје утре дечки ........ 4 ден ми е :D браво за вас ги читав вашите разговори и да ви кажам многу ме мотивиравте ....... иначе по втор пат ја држам диетата првиот пат ослабев многу и не ги повратив килограмите тоа беше пред 2 години ама сега за зимските денови ......што да се прави :?: ......турив вишок..... ;( и сега со нови сили во нови победи :rock: .......

На butterfly.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Да не се урочам ја држам како што треба и само еднаш имам прекршено и тоа беше посебна прилика. Ама не сум нешто посебно ослабена, 17 ден ми е знам дека е рано ама сепак ... незнам ќе ја држам до крај па што биде нека биде

На butterfly.94 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. emili.m

emili.m Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    13
    mesecevata -2,7kg :) i toa navecer se merev

12. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Да не ве демотивирам, ама оваа диета е бледа копија на она што го даваат нутриционистите. Многу се жалат како не слабеат, како оде бавно, а им се јаде.
    Е сега, може и е ок диетата, ама не на секој му одговара.

Лошо е што не секој еден може да си допушти да оде на нутриционист, да ги направи потребните анализи, што ќе ве коштаат 800 денари, и секој месец да плаќа по 1300, па и време секоја недела да иде на прегледи, контроли.
    Но, тоа е правилниот и вистинскиот начин доколку ви е потребно навистина да осабнете, мислам повеќе килограми, а притоа да останете здрави, и да си создадете здрав и правилен начин на внесување на храната и течностите.

Според мене, бар еден месец, вреди да се проба слабеењето со нутриционист, само колку да се разјасни што е тоа што на вашиот организам му влијае добро, и му го открива вистинскиот и правиот извор на енергија на самото тело, кои се тие продукти што се пресудни за вашето тело какво такво да функционира на правилниот начин а притоа да не се чувствувате исцрпено, да нема ефект, или па да има краток ефект, кој после некој ден/месец ќе ви се наплати дупло и се што ќе добиете се длабоки разочарувања па и депресии. Исто, се разјаснува веднаш, кој е натрапникот на вашето тело, што е тоа што најмногу ви смета и ве дебелее!

13. butterfly.94

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    Можно е максимум да вратиш 3-4 кила ама тоа ептен ако претеруваш со јадење..од мај до пред да ја почнам диетава накачив само 4 кила :) така да не се плаши :)) доколку практикуваш да си вежбаш од време на време на пример 2 пати во неделата сигурна сум дека нема да вратиш повеќе од 1 кило :))

14. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    Јас денес сум на протеинскиот ден,веќе ми е 9 ден и се гледа дека има резлутати и се осеќам мн лесно но си реков дека ќе се мерам на 15 дена... јадев пилешко печено, едно парче сирење и цвекло, а секако и потоа супа... на вас како ви оде :))

15. butterfly.94

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    мене ми е 18ти ден и скробен :) си праев печени компири па сеа ќе јадам :) добро ми иде..уште се неам мерено и ќе се мерам дури после водниот ден :)

16. b.u.b.i

b.u.b.i Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    11
    супер, јас планирам водниот ден да го држам после втората недела т.е 16 ден па ќе видиме :)

17. butterfly.94

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    14
    важиии па чекам да ми кажеш колку си симнала (:) <3

18. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Мене 20 ден ми е ама не сум нешто посебно ослабена вистина си правам прекршоци ама тоа е само кога ќе се демотивирам :)
    Денес ми беше скробен ден,ама бевме со друштво во слаткарница и прекршив :).Епа денес си решив да си држам јагленохидратен ден,ќе ги заменам иако знам дека не треба не се демотивирам.Со овие 20 дена само чуствувам дека ми е намален стомакот.Додуша се немам мерено (немам вага) ај вторник сме на систематски па ќе ви кажам колку кила сум ослабена (ако сум :lol: )
    Иначе денес имам каснато само 1 јаболко,1 шоља топло чоколадо,едно парче торта и вечер незнам нешто ќе поткаснам
    :)

19. Natti

Natti Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    5
    Мене 12 ден ми е овошен си јадев јаболки,банани,портокали но еве пред 10 мин. толку многу ми се јадеше не можев да издржам па си зедов 1 парче леб а со него жива салата така си викаме на штипски (од домати е )мислам дека не направив некој голем прекршок бидејќи не јадев ништо благо а ниту мрсно.

20. Rock.Girl

Rock.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    48
    Мене денес скробен ден ми беше и си јадев манџа со компири. Не прекршив ништо и си се најадов убаво, денес ми е 18 ден ќе се измерам на 30 ден па ќе видиме што е како е :D и денес добив комплименти дека сум ослабната јееес :D