УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

28 ден, витамински.
    Соу фар соу гуд.
    У последно стагнирам, ама појачав порции неколку дена.
    Утре се спремам психички за воден.
    Борбата е лесна со 19 часот. Е после... циркуз. Ќе си легнам уште во 21ч.
    Денес ќе се јадат јатки, цреши, банани и кајсии.

Сањам протеински, зошто ќе се јаде рипче.

TutiFuti, AnnaPe and Justicija like this.
  2. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Во скробен.

AnnaPe likes this.
  3. Justicija

Justicija Форумски идол

2 ден
    Ориз со салата
    И за вечера исто

4. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Здраво девојки ви се придружувам и јас, цел ми се 10-15кг...после пораѓајот ослабев само 5кг значи од 100 сега сум 95 и вагата како да се расипа се надевам на убави резултати како претходниот пат - 25кг

Инаку отворив тема инстаграм за Ун Диета целта ми е да споделуваме рецепти и слики од менито и некоја идеја за наредната ден

5. Lilit

Lilit Форумски идол

29 воден.
    Преку ден сум супер.
    Ама вечер ќе гризам чевли по дома.

TutiFuti, Justicija, smooch and 2 others like this.
  6. waterllady

waterllady Популарен член

И јас од денес пак почнувам. (fingers) Пред 4-5 дена ги завршив 90те дена, па неколку дена пауза си имав и сега пак ќе ја почнам, само не планирам пак 90 дена, колку можам толку.
    Туку, веќе 1 месец стагнирам на вага, останав на 71 кг. А сакам до 55 да дојдам, не знам зошто не оди. ;(

7. Girl235

Girl235 Активен член

Treba da napravis pauza od 3 meseci,inaku ke ti stangira celo vreme bar taka imam slusnato.

TutiFuti, waterllady and Мецаа91 like this.
  8. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

@waterllady и јас имам така слушнато сепак ти си знаеш, јас пред 4м го исфрлив лебот од исхраната и сега ќе ја држам диетава без леб, пробај нешто такво да смениш по диетава, мм исто направи како мене и ослабе 18кг ама он на раб оди и е по активен ја само 5кг намалив ама дома сум ради коронава со мерки е од влада и од соба во соба нема мн ефекти. На фб имаше мислам група за јадењето после Ун Диетата има постирано рецепти

Last edited: Jun 15, 2020
    TutiFuti and waterllady like this.
  9. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Приметив низ коментарите за доручек банана... Колку што се сеќавам нели бананата,грозјето и лубеницата беа забранети во диетава зборувам пред 5г ја држев јас

10. Justicija

Justicija Форумски идол

Јас за оваа диета слушнав пред 15 години ."..оргиналот" забранува банана ,грозје и тиквата , и во јаглехидратен ден за вечера се јаде тоа што и за ручек само пола , а нигде немаше благо ...
    Ех сега штом и со банана , и грозје , и благо во јх слабеат значи нема некоја улога или можеби има , јас нема да ги конзумирам па ќе видиме

TutiFuti and Мецаа91 like this.
  11. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Ќе гледам бананата и јас да не ја јадам... Во јх задолжително ќе ми биде еден ред црно чоколадо а за благо т.е вечерата ке се трудам да правам некои поздрави комбинации.. Од благо лесно би се одрекла ама сладолед

Justicija likes this.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

И јас се сеќавам од минатото дека банана беше во овошјата за одвегнување, но ради практичноста - ми одговара, па си молчам колку е правилно секој ден да ја јадам. НО, има голем бенефит за мене, имав страшни проблеми со грчеви во телото, откако јадам банана секој ден, преретки се.
    Има и други моменти, пример, сенф никако, пицата беше од интегрални брашна строго и до 3 намирници, тестенини строго интегрални или од спелта. Палачинките исто интегрални и само со мед. Имаше уште нешто, но не ми текнува. Ама...

Го гризам мебелот по дома. Воден, мамицата твоја. Саси вода модифицирана пијам и... шо да ви кажам, мислам хамбурегер е. Си викам, па 18.5 ч издржа, 5.5ч ли си?! Добро, уште реални 14 ч до првата банана. Утре има да нуркам у протеините, нема само да јадам.

kostarika, TutiFuti and Justicija like this.
  13. Girl235

Girl235 Активен член

Nemojte da bidete tolku rigorozni bar moe mislenje.Banana,grozje tikva imaat sekjer no toa e priroden i nema nikakva steta dokolku se konzumira vo normalni kolicini.Toa sto si imala grcevi i koga si pocnala da kozumiras banana,e radi toa sto bananata sodrzi dosta magnezium i ako imate takvi grcevi pocesto zemajte magnezium ili vitamini.Isto taka bravo sto si go izdrzuvas voden den no spored mene e pre strog,i dokolku stvarno nemozes da go izdrzis zemi nekoe ovosje/salata bidejki celta na dietava ne e gladuvanje i dokolku se gladuva ne se namaluvaat povekje kg toa e dokazano.
    Jas licno ni ednas ne go drzev vodniot pa oslabev dosta,bitna e kolicinata na hrana.
    Isto jas sega od koga prestanav so dietata mesam proteini i skrob vo ist den,se nadevam nema da nakacam kg :)

mKdevojce, Justicija and Ilina_na like this.
  14. Justicija

Justicija Форумски идол

Денес Макарони со кечап и за ручек и за вечера ..
    Утре овошен ...си купив сега за сега само урми суви , па утре ќе докупам нешто

TutiFuti likes this.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Знам дека е заради магнезиумот, а и примам суплемент, но очигледно абсорпцијата ни од близу не е иста.

А што се однесува со водениот, не се согласувам дека е ригорозен, туку има доста научни докази дела 24ч глад е важен за имунитетот. Има доста искуства за аутофагија, прочитајте. Исто така јадам во 6 до 8 часа, а 16 те 18 не јадам, секако не секој ден и секогаш, но гледам да е така.
    https://milos.io/калоријска-рестрикција-аутофагија-и/

Прв воден, поминат. Уште малце ќе се спие.

CarrieBradshow, TutiFuti and smooch like this.
  16. simce11

simce11 Истакнат член

Devojki posle kolku casa se jade rucekot?nemozev da najdam nigde. dali na 4 ili 6.

17. Lilit

Lilit Форумски идол

Да ви кажам водениот е полесен од што изгледа. Полесно ми беше да се воздржам од храна него ли вообичаен ден кога јадам.
    Денес 30/90 протеински, хоуммејд ќебапи денес на мени.

TutiFuti and makedonce20 like this.
  18. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

6-скроб 20200609_133844.jpg
    7-Јаглехидратен . 20200614_130038.jpg
    8-Овошен 20200615_151027.jpg и плус некоја цреша од сабајле , завечера имав салатка 20200615_193111.jpg
    9-протеини. 20200616_125654.jpg

19. Мецаа91

Мецаа91 Истакнат член

Да прашам нешто... Пред диетава наутро си правев смуди од банана,зелена јаболка,магдонос,краставица,спанаќ и малку ѓумбир и со вода и некоја капка лимон.. Правев во големата чаша од нутрито и ја пијев во текот на денот.. Дали можам и во диетава пример за појадок да пијам од ова наместо две овошки

20. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Mora dve ovosja od sabajle isti.

Мецаа91 likes this.