28 ден, витамински. Соу фар соу гуд. У последно стагнирам, ама појачав порции неколку дена. Утре се спремам психички за воден. Борбата е лесна со 19 часот. Е после... циркуз. Ќе си легнам уште во 21ч. Денес ќе се јадат јатки, цреши, банани и кајсии. Сањам протеински, зошто ќе се јаде рипче.
Здраво девојки ви се придружувам и јас, цел ми се 10-15кг...после пораѓајот ослабев само 5кг значи од 100 сега сум 95 и вагата како да се расипа се надевам на убави резултати како претходниот пат - 25кг Инаку отворив тема инстаграм за Ун Диета целта ми е да споделуваме рецепти и слики од менито и некоја идеја за наредната ден
И јас од денес пак почнувам. Пред 4-5 дена ги завршив 90те дена, па неколку дена пауза си имав и сега пак ќе ја почнам, само не планирам пак 90 дена, колку можам толку. Туку, веќе 1 месец стагнирам на вага, останав на 71 кг. А сакам до 55 да дојдам, не знам зошто не оди.
@waterllady и јас имам така слушнато сепак ти си знаеш, јас пред 4м го исфрлив лебот од исхраната и сега ќе ја држам диетава без леб, пробај нешто такво да смениш по диетава, мм исто направи како мене и ослабе 18кг ама он на раб оди и е по активен ја само 5кг намалив ама дома сум ради коронава со мерки е од влада и од соба во соба нема мн ефекти. На фб имаше мислам група за јадењето после Ун Диетата има постирано рецепти
Приметив низ коментарите за доручек банана... Колку што се сеќавам нели бананата,грозјето и лубеницата беа забранети во диетава зборувам пред 5г ја држев јас
Јас за оваа диета слушнав пред 15 години ."..оргиналот" забранува банана ,грозје и тиквата , и во јаглехидратен ден за вечера се јаде тоа што и за ручек само пола , а нигде немаше благо ... Ех сега штом и со банана , и грозје , и благо во јх слабеат значи нема некоја улога или можеби има , јас нема да ги конзумирам па ќе видиме
Ќе гледам бананата и јас да не ја јадам... Во јх задолжително ќе ми биде еден ред црно чоколадо а за благо т.е вечерата ке се трудам да правам некои поздрави комбинации.. Од благо лесно би се одрекла ама сладолед
И јас се сеќавам од минатото дека банана беше во овошјата за одвегнување, но ради практичноста - ми одговара, па си молчам колку е правилно секој ден да ја јадам. НО, има голем бенефит за мене, имав страшни проблеми со грчеви во телото, откако јадам банана секој ден, преретки се. Има и други моменти, пример, сенф никако, пицата беше од интегрални брашна строго и до 3 намирници, тестенини строго интегрални или од спелта. Палачинките исто интегрални и само со мед. Имаше уште нешто, но не ми текнува. Ама... Го гризам мебелот по дома. Воден, мамицата твоја. Саси вода модифицирана пијам и... шо да ви кажам, мислам хамбурегер е. Си викам, па 18.5 ч издржа, 5.5ч ли си?! Добро, уште реални 14 ч до првата банана. Утре има да нуркам у протеините, нема само да јадам.
Nemojte da bidete tolku rigorozni bar moe mislenje.Banana,grozje tikva imaat sekjer no toa e priroden i nema nikakva steta dokolku se konzumira vo normalni kolicini.Toa sto si imala grcevi i koga si pocnala da kozumiras banana,e radi toa sto bananata sodrzi dosta magnezium i ako imate takvi grcevi pocesto zemajte magnezium ili vitamini.Isto taka bravo sto si go izdrzuvas voden den no spored mene e pre strog,i dokolku stvarno nemozes da go izdrzis zemi nekoe ovosje/salata bidejki celta na dietava ne e gladuvanje i dokolku se gladuva ne se namaluvaat povekje kg toa e dokazano. Jas licno ni ednas ne go drzev vodniot pa oslabev dosta,bitna e kolicinata na hrana. Isto jas sega od koga prestanav so dietata mesam proteini i skrob vo ist den,se nadevam nema da nakacam kg
Денес Макарони со кечап и за ручек и за вечера .. Утре овошен ...си купив сега за сега само урми суви , па утре ќе докупам нешто
Знам дека е заради магнезиумот, а и примам суплемент, но очигледно абсорпцијата ни од близу не е иста. А што се однесува со водениот, не се согласувам дека е ригорозен, туку има доста научни докази дела 24ч глад е важен за имунитетот. Има доста искуства за аутофагија, прочитајте. Исто така јадам во 6 до 8 часа, а 16 те 18 не јадам, секако не секој ден и секогаш, но гледам да е така. https://milos.io/калоријска-рестрикција-аутофагија-и/ Прв воден, поминат. Уште малце ќе се спие.
Да ви кажам водениот е полесен од што изгледа. Полесно ми беше да се воздржам од храна него ли вообичаен ден кога јадам. Денес 30/90 протеински, хоуммејд ќебапи денес на мени.
6-скроб 7-Јаглехидратен . 8-Овошен и плус некоја цреша од сабајле , завечера имав салатка 9-протеини.
Да прашам нешто... Пред диетава наутро си правев смуди од банана,зелена јаболка,магдонос,краставица,спанаќ и малку ѓумбир и со вода и некоја капка лимон.. Правев во големата чаша од нутрито и ја пијев во текот на денот.. Дали можам и во диетава пример за појадок да пијам од ова наместо две овошки