УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

26ти ден јаглехидратен

За појадок ќе каснам праски, за ручек вегетаријанска пица, вечера некое колаченце. :) Леле утре овошен ден. :tmi:

z...d likes this.
  2. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Исто и кај мене денес 11 ЈХ ден, ама утре овошниот... :x

3. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Јагленохидратен ден 32-ри
    Појадок: 1 банана
    Ручек: шпагети со томатело
    Вечера: чоколадо (1 ред), 2 шитни плочки гренола бар со јаболко и цимет "Виталиа"
    Вчера јадев бурек со сирење :worried: :worried: :worried:

4. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Од оправдани причини морав денес да ја прекинам диетата и најверојатно утре паќ ке си продолжам...
    И тоа ќе ги преновам сите 12 дена!

Ми умре едно од моите најскапоцени миленици,па ако не јадам благо не ќе можам да се свратам

5. vikule89

vikule89 Истакнат член

прими го моето соцувство нутриционист...

6. aleks26

aleks26 Истакнат член

јас да си прашам да не направам некоја утка во кој ден можам да јадам на пример маслинки,зелка,пиперки.

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Не ми се верува, не можев да изедам парче пица. Пред диетава комотно си јадев по една цела мала/средна пица и тоа некоја помрсничка. :)

Сега сум навикната на помалку храна и не ми собира желудникот,онака силно ми се виде,а веге пица беше. :)

8. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

За вчера Овошен *8 ден.
    Се на се` имав изедено:1 слива,2 праски,2 парчина лубеница,1 нескафе и малце зелка салата приквечерта.Иако бев на гости не допрев по ништо :D И сок не се напив,вода само пијав 8)
    Денес Протеински (9 ден)
    Малце ја утнав,мајка ми утрото месеше леб и од лебот направи питулици,без ништо :tmi: Јас ќе јадев праска ама налетав на црвче и ми се згрози :puke: И каснав една питулица :devil: ,за ручек јадев салата зелка и риба конзерва со кромидче.За вечера не јадам пак риба,ќе си направам шопска или една чаша јогурт.Како казна за питулицата :swear:
    Срам да ми е,неможам да барам изговор дека ми се згнасило од црвот ,ми присака душичката :@

9. Kroes

Kroes Истакнат член

секој ден можеш да јадеш маслинки, зелка и пиперки. Сега за маслинките во овошен ден незнам баш, ама неможе да е страшно да изедеш 5-6 маслинки ;)

aleks26 likes this.
  10. Kroes

Kroes Истакнат член

девојки јас имам голем грев,денеска ми е ЈХ ден ама му правев пржени лепчиња за дечко ми и издов двеЧ( Неможев да јадам друго дека дечко ми е во друг град и денеска му дојдов на гости а незнае тој дека сум на диета, ке ми превртува очи и ке ме нервира. до вечер нема да јадам ништо друго само 3 топчиња Нугат сладолед. и така едвај си чекам да дојде утре за да си имам овошен ден!

11. tessi

tessi Популарен член

Денес ми е 3 ден и ослабена сум едно кило :) Реков дека нема до идниот вторник да се качам на вага,ама не издржав.

3 ден-ЈХ

Доручек: 2 праски
    Ручек: шпагети со кечап
    Вечера:омилениот дел :) планирам да си купам еден Магнум и да заблажам душа

Се надевам дека утрешниот ден ќе успеам да го издржам,некако не ми личи многу тешко :?:

Trendafilka, D1A2N3I4 and Ammy.Lee like this.
  12. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Сакав да ве прашам дали јадете печени компири т.е како ги приготвувате?
    Јас најмногу ги сакам,кога не бев на диета прво ја премачкував тепсијата со масло или маст,за да не ми се лепат,потоа ги сечев на кругчина,ги редам во тепсија и одозгора ги потурам со стопен маргарин/путер.За да ми бидат крцкави.Утре се одлучив да ги правам ама вака ќе ми бидат мн.калорични :?:
    Вие како ги правите?

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

^ Слично на твојов начин, само јас ги печам врз хартија за печење, значи не подмачкувам долу ништо во тавчето, а горе ставам по некое парче путерче, да не се залепат. И зачини по желба и вкус.
    Купи си хартија за печење, се наоѓа. ;)

Денес овошен ден, си лета денот, праски и сливи на мени.
    Сега земав 50 грама непечени бадеми за сефте, да грицне оваа душичка малку, инаку тежок пост ќе испадне.
    Сливи имам за цела Фемина, ми пратиле баба и дедо од село. ;) :)

Ammy.Lee likes this.
  14. Angel.Heart

Јас вчера за ручек јадев печени компири и ги исецкав на кругови, врз нив исто така на кругови исецкав морков и одозгора исто на кругови домати и мене ми беше ептен вкусно. Во моментот немав хартија за печење па морав да подмачкам со зејтин ама ептен малку, па за среќа не ми се залепија, и ептен малку ги зачинив компирите со вегета.
    Мене ме интересира како ја печете сојата, доколку некој одвои време да пише некое рецептче би била благодарна. :*

15. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Зовираш во тенџере во присуство на вегета и малце масло,послем тоа цедиш и во сад за печење(најдобро тие стаклените со капак) ја ставаш со малце масло и кари ...(Ама гадна е -.- )

16. Angel.Heart

Ти благодарам Nutricionist, ја и не сум некој љубител на сојата ни самата не памтам кога имам последен пат јадено, сепак ќе пробам па ќе видам... :hai:

17. blackwhite

blackwhite Истакнат член

denes mi e vtor den,vcera nemav problem posle 18 casot samo voda,ama denes e poinaku,sega malku kriziram mi se gricka nesto,ajde malku poiskusnite neka kazat kako da si ja prelazam dusava da ne mi bara sega hrana? :)

18. Sonne

Sonne Истакнат член

Ah i jas denes ovosen den kako ovosen pomina so jabolki,praski,i edna sliva :D
    i sakav da ve prasam bademi lesnici kaj gi stavate vo uzina? :^) jas se uste nisto od tie raboti (ne deka ne sakam :!: ) sekako deka i bez niv ke izdrzam ma da si prasam :lol:
    [mod-kirilica:11tsh8ql][/mod-kirilica:11tsh8ql]

19. aleks26

aleks26 Истакнат член

Еве јас денеска ја почнав диетава прв ден ми е за поручек каснав една фелка лубенуца, за ручек јадев еден тањир супа секако без резанки,еден тањир салата со домат и краставица едно јајце и една фелка сиренце и секако се заситив и тоа убаво ми држеше скоро до 7 часот па следи вечера едно јајце со една фелка сиренце и зелка салата ама воопшто не ме засити умрев сега за јадење па ке навалам на вода.Заборавив да напомнам за ручек јадев и една кришка леб и до сега имам испиено3 кафина секако без шеќер.

20. fima

fima Истакнат член

Ептен сериозно ја сфатив диетава, денеска ништо не погрешив и баш ми е супер на душичкава :)
    Инаку денеска ми е скробен ден, 6 ти по ред, немам некоја промена освен малку глад чувствувам, ама се ќе помине, реков јас овој пат е сериозно и не одрекувам. Поздравче до сите и бидете упорни затоа што првиот пат за 1 месец ослабнав 5 кг