УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    26ти ден јаглехидратен

За појадок ќе каснам праски, за ручек вегетаријанска пица, вечера некое колаченце. :) Леле утре овошен ден. :tmi:

На z...d му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Исто и кај мене денес 11 ЈХ ден, ама утре овошниот... :x

3. D1A2N3I4

D1A2N3I4 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    42
    Јагленохидратен ден 32-ри
    Појадок: 1 банана
    Ручек: шпагети со томатело
    Вечера: чоколадо (1 ред), 2 шитни плочки гренола бар со јаболко и цимет "Виталиа"
    Вчера јадев бурек со сирење :worried: :worried: :worried:

4. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Од оправдани причини морав денес да ја прекинам диетата и најверојатно утре паќ ке си продолжам...
    И тоа ќе ги преновам сите 12 дена!

Ми умре едно од моите најскапоцени миленици,па ако не јадам благо не ќе можам да се свратам

5. vikule89

vikule89 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    прими го моето соцувство нутриционист...

6. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    јас да си прашам да не направам некоја утка во кој ден можам да јадам на пример маслинки,зелка,пиперки.

7. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Не ми се верува, не можев да изедам парче пица. Пред диетава комотно си јадев по една цела мала/средна пица и тоа некоја помрсничка. :)

Сега сум навикната на помалку храна и не ми собира желудникот,онака силно ми се виде,а веге пица беше. :)

8. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    За вчера Овошен *8 ден.
    Се на се` имав изедено:1 слива,2 праски,2 парчина лубеница,1 нескафе и малце зелка салата приквечерта.Иако бев на гости не допрев по ништо :D И сок не се напив,вода само пијав 8)
    Денес Протеински (9 ден)
    Малце ја утнав,мајка ми утрото месеше леб и од лебот направи питулици,без ништо :tmi: Јас ќе јадев праска ама налетав на црвче и ми се згрози :puke: И каснав една питулица :devil: ,за ручек јадев салата зелка и риба конзерва со кромидче.За вечера не јадам пак риба,ќе си направам шопска или една чаша јогурт.Како казна за питулицата :swear:
    Срам да ми е,неможам да барам изговор дека ми се згнасило од црвот ,ми присака душичката :@

9. Kroes

Kroes Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    секој ден можеш да јадеш маслинки, зелка и пиперки. Сега за маслинките во овошен ден незнам баш, ама неможе да е страшно да изедеш 5-6 маслинки ;)

На aleks26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kroes

Kroes Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    девојки јас имам голем грев,денеска ми е ЈХ ден ама му правев пржени лепчиња за дечко ми и издов двеЧ( Неможев да јадам друго дека дечко ми е во друг град и денеска му дојдов на гости а незнае тој дека сум на диета, ке ми превртува очи и ке ме нервира. до вечер нема да јадам ништо друго само 3 топчиња Нугат сладолед. и така едвај си чекам да дојде утре за да си имам овошен ден!

11. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Денес ми е 3 ден и ослабена сум едно кило :) Реков дека нема до идниот вторник да се качам на вага,ама не издржав.

3 ден-ЈХ

Доручек: 2 праски
    Ручек: шпагети со кечап
    Вечера:омилениот дел :) планирам да си купам еден Магнум и да заблажам душа

Се надевам дека утрешниот ден ќе успеам да го издржам,некако не ми личи многу тешко :?:

На Trendafilka, D1A2N3I4 и Ammy.Lee им се допаѓа ова.
  12. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.281
    Сакав да ве прашам дали јадете печени компири т.е како ги приготвувате?
    Јас најмногу ги сакам,кога не бев на диета прво ја премачкував тепсијата со масло или маст,за да не ми се лепат,потоа ги сечев на кругчина,ги редам во тепсија и одозгора ги потурам со стопен маргарин/путер.За да ми бидат крцкави.Утре се одлучив да ги правам ама вака ќе ми бидат мн.калорични :?:
    Вие како ги правите?

13. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.613
    ^ Слично на твојов начин, само јас ги печам врз хартија за печење, значи не подмачкувам долу ништо во тавчето, а горе ставам по некое парче путерче, да не се залепат. И зачини по желба и вкус.
    Купи си хартија за печење, се наоѓа. ;)

Денес овошен ден, си лета денот, праски и сливи на мени.
    Сега земав 50 грама непечени бадеми за сефте, да грицне оваа душичка малку, инаку тежок пост ќе испадне.
    Сливи имам за цела Фемина, ми пратиле баба и дедо од село. ;) :)

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Јас вчера за ручек јадев печени компири и ги исецкав на кругови, врз нив исто така на кругови исецкав морков и одозгора исто на кругови домати и мене ми беше ептен вкусно. Во моментот немав хартија за печење па морав да подмачкам со зејтин ама ептен малку, па за среќа не ми се залепија, и ептен малку ги зачинив компирите со вегета.
    Мене ме интересира како ја печете сојата, доколку некој одвои време да пише некое рецептче би била благодарна. :*

15. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Зовираш во тенџере во присуство на вегета и малце масло,послем тоа цедиш и во сад за печење(најдобро тие стаклените со капак) ја ставаш со малце масло и кари ...(Ама гадна е -.- )

16. Angel.Heart

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Ти благодарам Nutricionist, ја и не сум некој љубител на сојата ни самата не памтам кога имам последен пат јадено, сепак ќе пробам па ќе видам... :hai:

17. blackwhite

blackwhite Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    5
    denes mi e vtor den,vcera nemav problem posle 18 casot samo voda,ama denes e poinaku,sega malku kriziram mi se gricka nesto,ajde malku poiskusnite neka kazat kako da si ja prelazam dusava da ne mi bara sega hrana? :)

18. Sonne

Sonne Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    21
    Ah i jas denes ovosen den kako ovosen pomina so jabolki,praski,i edna sliva :D
    i sakav da ve prasam bademi lesnici kaj gi stavate vo uzina? :^) jas se uste nisto od tie raboti (ne deka ne sakam :!: ) sekako deka i bez niv ke izdrzam ma da si prasam :lol:
    [mod-kirilica:11tsh8ql][/mod-kirilica:11tsh8ql]

19. aleks26

aleks26 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2012
    Пораки:
    309
    Допаѓања:
    99
    Еве јас денеска ја почнав диетава прв ден ми е за поручек каснав една фелка лубенуца, за ручек јадев еден тањир супа секако без резанки,еден тањир салата со домат и краставица едно јајце и една фелка сиренце и секако се заситив и тоа убаво ми држеше скоро до 7 часот па следи вечера едно јајце со една фелка сиренце и зелка салата ама воопшто не ме засити умрев сега за јадење па ке навалам на вода.Заборавив да напомнам за ручек јадев и една кришка леб и до сега имам испиено3 кафина секако без шеќер.

20. fima

fima Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    12
    Ептен сериозно ја сфатив диетава, денеска ништо не погрешив и баш ми е супер на душичкава :)
    Инаку денеска ми е скробен ден, 6 ти по ред, немам некоја промена освен малку глад чувствувам, ама се ќе помине, реков јас овој пат е сериозно и не одрекувам. Поздравче до сите и бидете упорни затоа што првиот пат за 1 месец ослабнав 5 кг