УН Диета

Discussion in 'Диети' started by mKdevojce, Jan 7, 2010.

1. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Денес протеински, надвор од дома, но добро е, се снајдов :D
    поручав јаболки, ручек пилешки прсти, вечера шопска и малку чадени пилешки гради + едно макијато и сега планирам 1-2 турски за убивање на гладот и за концентрација

цел ден ваму таму, сега се прибирам дома, а утре полагам, како ќе учам нез :(
    ми се спијааа мноогу

2. Morti27

Morti27 Истакнат член

Девојки а смее ли да се јаде пуканки ? :$ Имам слушнато дека се диетални па ај да си прашам.. :)
    Јас инаку се придржувам за се како што е во диетата, дури не јадам ни леб ама не можам само да се откажам од благото кафе па затоа само него го пијам со шеќер..

3. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

за кафето и јас не можам без шекер...... денес ми е 5ти ден,засега добро се снаоѓам,ама измеѓу оброците ако ми се јаде си каснувам салата свежа или едно филџанче јогурт (пошто денес ми е протеински ден) се надевам не е грешка/ :?:

4. SweetChild

SweetChild Популарен член

30/90
    Доручек:Банана
    Ручек:макарони со кечап
    Вечера: (не вечерав благо) Лепче со ајвар. :)

5. Olenka

Olenka Истакнат член

Здраво феминки!
    Конечно се решив и јас да превземам мерки во моја полза.

23/90 - јх

Појадок: 1 банана
    Ручек: макарони со кечап
    Вечера: 3-4 бисквити

Имам ослабнато 4 килограми, но физички се осеќам полеко и сум презадоволна. Ме чека свадба за 3 месеца и мора да сум убава невеста, а не прасе - невеста :)

Поздрав и ви посакувам лесни диетални денови :*

scorpija-M and 1mama like this.
  6. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

женски да ве прашам нешто
    Значи зависна сум од кафе со млеко, турско не можам да пијам многу ми е јако, дали смеам во диетав да си пијам кафе со млеко и натрен или мн барам :)

7. Olenka

Olenka Истакнат член

Јас ти препорачувам да го избегнуваш натренот, оти е жив отров за организмот. Јас се навикнав да пијам кафе без шеќер и разбрав дека постои некалоричен засладувач, значи калории 0! Се вика СТЕВИЈА, не знам колку го има низ нашиве аптеки, може да побарате и да прочитате на интернет, станува збор за природен шеќер, најздрава замена за шеќерот!

scorpija-M and l-a-d-y-di like this.
  8. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Бидејки е време на пост, секако дека месото се отфрла како и јајца и се што е мрсно. Со што се заменува тој ден?

Само да не речете РИБА, бидејки во велигденскиот пост и риба не се јаде, освен на Благовештение и на Цветници.

9. smooch

smooch Популарен член

39/90 Скробен !
    појадок - 2 јаболка
    ручек - качамак и салата
    вечера - половина доза.

10. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Печурки ,соја,тоа е тоа .
    Јас постам ама јадам риба за постиве знам дека не се јаде но јас јадам ,кај пост па и диета |( ама и со риба не ја бива ,денес првпат пробав паштета од печурки на виталија и добра беше,јас не сум љубител на паштети но денес добро ми дојде .
    За соја исто не сум мерак останаа само печурки и тие само на скара би ги јадела ама па главно јадење печурки да ми биде тешко и тоа ми е мезе :lol: .
    Како и да е откако почнаа постиве јас почнав да го мразам протеинскиов ден некако другиве денови повеќе ми одговараат.
    ,

11. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Zdravo devojki...jas sum nova na femina...samo sto go napraviv profilot , no i stotuku zapocnav so UN dietata ova vekje mi e 2 den , i se resiv sekojdnevno da spodeluvam so vas za dietata , mnogu ke me interesiraat i vasite mislenja...deneska bev na 2 jabolcinja za pojadok , za rucek gravce i salata a za vecera planiram samo salatka :) prekrasno mi e ovie 2 dena ne me tera mnogu na jadenje i super mi e , no sepak pocetok e ....kako e kaj vas spodelete koj kolku oslabnal i za koj period

12. Olenka

Olenka Истакнат член

Посни се морските плодови, јас завчера јадев сурими стапчиња со марула салата.

13. volsebna

volsebna Популарен член

posno soja i печурки, кога јадеш без зејтин јади ги варени, ма да незнам колку се вкусни :P друго нема :)
    денес скробен ден, 2 портокали појадок, компир манџа ручек со маало парче леб, и вечера компир со ориз во фурна, мегуоброк зелен чај
    некако денот ми е голем за 2 реални оброци, овошјето наутро не го сметам, бидејќи станувам во 7 во 12веќе ми се јаде...но ќе пробам, мора да се симне некое килце :)

14. feminium

feminium Истакнат член

4/90-овошен
    дека сум настината немав апетит
    доручек:1јаболко
    ручек:2лимона исцедени
    вечера:или 1 портокал или 1 јаболко

15. karenin

karenin Популарен член

Денеска си јадев едно јаболко и цитрон. Си ручкав две јајца со две зденки и една кришка. За вечера јадев зелка и еве сега се напив јогурт со кришка леб.

16. feminium

feminium Истакнат член

го изедов и јаболкото и портокалот, сега се каам за јаболкото но ми се пријаде па изгубив конторла :x

17. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

dobredojde draga, ssamo prati gi pravilata na dietata i ne se opteretuvaj psihicki so toa i ke bides prezadovolna. jas pred mesec ja zavriv dietataa so 65 kila a toa i mi bese celta i denes se izmeriv i vidov deka uste si stojam so 65 :) odlicno pozdrav i so lesno

18. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

денес сум јх 23/90
    појадок 1ипол јаболка(нешто втората беше расипана :@ )
    ручек 2 мали банички со спанак и растителен кашкавал и си ставив и кечап
    вечера па прво во 4 некаде изедов 2 коцки чоколадо за готвење(тоа е еден ред) и после од тие најлепше желе чоколадата во последно време што ги рекламираат
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQz_bYlsr_X0jjYObbn0F3iLGOEYFwAHELwRIV4e4bspGVjPjn1Ow
    http://online.idea.rs/images/products/4 ... 04102l.gif
    прво го изедов тоа со јаготка што е чоколадата беа по 50 грами и имаше во едно околу 270 калории и после го изедов она што е само црно чоколадо и тоа беше 270 калории ама морав да јадам нешто пред вежбање :( и тоа ми испаѓа вечерата 540 калории.. не ми се купуваа нешто слатки.. абе многу се 540 калории тоа се го изедов до 6 ипол најкасно ми доага јас вечерата ја јадев 1 саат на паузи и сега се мислам многу да не изедов..

на прашањето што го поставив вчера никој не ми даде одговор,совет...

19. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Скробен, поручек јаболки, ручек дури кај 7 вечерва, компири салата
    и сега пак ми се каснува, можи да поткаснам пак уште малку салата
    позз.

20. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Anicka kolku kilogrami oslabna za 3 meseci....mnogu sakam da oslabnam :))