УН Диета

Дискусија во 'Диети' започната од mKdevojce, 7 јануари 2010.

1. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Денес протеински, надвор од дома, но добро е, се снајдов :D
    поручав јаболки, ручек пилешки прсти, вечера шопска и малку чадени пилешки гради + едно макијато и сега планирам 1-2 турски за убивање на гладот и за концентрација

цел ден ваму таму, сега се прибирам дома, а утре полагам, како ќе учам нез :(
    ми се спијааа мноогу

2. Morti27

Morti27 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    11
    Девојки а смее ли да се јаде пуканки ? :$ Имам слушнато дека се диетални па ај да си прашам.. :)
    Јас инаку се придржувам за се како што е во диетата, дури не јадам ни леб ама не можам само да се откажам од благото кафе па затоа само него го пијам со шеќер..

3. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    за кафето и јас не можам без шекер...... денес ми е 5ти ден,засега добро се снаоѓам,ама измеѓу оброците ако ми се јаде си каснувам салата свежа или едно филџанче јогурт (пошто денес ми е протеински ден) се надевам не е грешка/ :?:

4. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    30/90
    Доручек:Банана
    Ручек:макарони со кечап
    Вечера: (не вечерав благо) Лепче со ајвар. :)

5. Olenka

Olenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Здраво феминки!
    Конечно се решив и јас да превземам мерки во моја полза.

23/90 - јх

Појадок: 1 банана
    Ручек: макарони со кечап
    Вечера: 3-4 бисквити

Имам ослабнато 4 килограми, но физички се осеќам полеко и сум презадоволна. Ме чека свадба за 3 месеца и мора да сум убава невеста, а не прасе - невеста :)

Поздрав и ви посакувам лесни диетални денови :*

На scorpija-M и 1mama им се допаѓа ова.
  6. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    880
    Допаѓања:
    498
    женски да ве прашам нешто
    Значи зависна сум од кафе со млеко, турско не можам да пијам многу ми е јако, дали смеам во диетав да си пијам кафе со млеко и натрен или мн барам :)

7. Olenka

Olenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Јас ти препорачувам да го избегнуваш натренот, оти е жив отров за организмот. Јас се навикнав да пијам кафе без шеќер и разбрав дека постои некалоричен засладувач, значи калории 0! Се вика СТЕВИЈА, не знам колку го има низ нашиве аптеки, може да побарате и да прочитате на интернет, станува збор за природен шеќер, најздрава замена за шеќерот!

На scorpija-M и l-a-d-y-di им се допаѓа ова.
  8. jagoda1979

jagoda1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    227
    Бидејки е време на пост, секако дека месото се отфрла како и јајца и се што е мрсно. Со што се заменува тој ден?

Само да не речете РИБА, бидејки во велигденскиот пост и риба не се јаде, освен на Благовештение и на Цветници.

9. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    39/90 Скробен !
    појадок - 2 јаболка
    ручек - качамак и салата
    вечера - половина доза.

10. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    449
    Допаѓања:
    386
    Печурки ,соја,тоа е тоа .
    Јас постам ама јадам риба за постиве знам дека не се јаде но јас јадам ,кај пост па и диета |( ама и со риба не ја бива ,денес првпат пробав паштета од печурки на виталија и добра беше,јас не сум љубител на паштети но денес добро ми дојде .
    За соја исто не сум мерак останаа само печурки и тие само на скара би ги јадела ама па главно јадење печурки да ми биде тешко и тоа ми е мезе :lol: .
    Како и да е откако почнаа постиве јас почнав да го мразам протеинскиов ден некако другиве денови повеќе ми одговараат.
    ,

11. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Zdravo devojki...jas sum nova na femina...samo sto go napraviv profilot , no i stotuku zapocnav so UN dietata ova vekje mi e 2 den , i se resiv sekojdnevno da spodeluvam so vas za dietata , mnogu ke me interesiraat i vasite mislenja...deneska bev na 2 jabolcinja za pojadok , za rucek gravce i salata a za vecera planiram samo salatka :) prekrasno mi e ovie 2 dena ne me tera mnogu na jadenje i super mi e , no sepak pocetok e ....kako e kaj vas spodelete koj kolku oslabnal i za koj period

12. Olenka

Olenka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    16
    Посни се морските плодови, јас завчера јадев сурими стапчиња со марула салата.

13. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    posno soja i печурки, кога јадеш без зејтин јади ги варени, ма да незнам колку се вкусни :P друго нема :)
    денес скробен ден, 2 портокали појадок, компир манџа ручек со маало парче леб, и вечера компир со ориз во фурна, мегуоброк зелен чај
    некако денот ми е голем за 2 реални оброци, овошјето наутро не го сметам, бидејќи станувам во 7 во 12веќе ми се јаде...но ќе пробам, мора да се симне некое килце :)

14. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    4/90-овошен
    дека сум настината немав апетит
    доручек:1јаболко
    ручек:2лимона исцедени
    вечера:или 1 портокал или 1 јаболко

15. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Денеска си јадев едно јаболко и цитрон. Си ручкав две јајца со две зденки и една кришка. За вечера јадев зелка и еве сега се напив јогурт со кришка леб.

16. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.740
    го изедов и јаболкото и портокалот, сега се каам за јаболкото но ми се пријаде па изгубив конторла :x

17. Ani.cka

Ani.cka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2012
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    26
    dobredojde draga, ssamo prati gi pravilata na dietata i ne se opteretuvaj psihicki so toa i ke bides prezadovolna. jas pred mesec ja zavriv dietataa so 65 kila a toa i mi bese celta i denes se izmeriv i vidov deka uste si stojam so 65 :) odlicno pozdrav i so lesno

18. iloveugirl

iloveugirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    217
    денес сум јх 23/90
    појадок 1ипол јаболка(нешто втората беше расипана :@ )
    ручек 2 мали банички со спанак и растителен кашкавал и си ставив и кечап
    вечера па прво во 4 некаде изедов 2 коцки чоколадо за готвење(тоа е еден ред) и после од тие најлепше желе чоколадата во последно време што ги рекламираат
    https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQz_bYlsr_X0jjYObbn0F3iLGOEYFwAHELwRIV4e4bspGVjPjn1Ow
    http://online.idea.rs/images/products/4 ... 04102l.gif
    прво го изедов тоа со јаготка што е чоколадата беа по 50 грами и имаше во едно околу 270 калории и после го изедов она што е само црно чоколадо и тоа беше 270 калории ама морав да јадам нешто пред вежбање :( и тоа ми испаѓа вечерата 540 калории.. не ми се купуваа нешто слатки.. абе многу се 540 калории тоа се го изедов до 6 ипол најкасно ми доага јас вечерата ја јадев 1 саат на паузи и сега се мислам многу да не изедов..

на прашањето што го поставив вчера никој не ми даде одговор,совет...

19. scorpija-M

scorpija-M Активен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    28
    Скробен, поручек јаболки, ручек дури кај 7 вечерва, компири салата
    и сега пак ми се каснува, можи да поткаснам пак уште малку салата
    позз.

20. TitiBu17

TitiBu17 Активен член

Се зачлени на:
    2 април 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Anicka kolku kilogrami oslabna za 3 meseci....mnogu sakam da oslabnam :))