Фејсбук (Facebook)

Discussion in 'Слободно време' started by Shaila, Oct 4, 2011.

1. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Како се прави да ти стига порака на мобилен кога некој друг се приклучи на твојот фб ?

2. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

На татко ми кога играше Покер на фб многу пати профилот му беше хакнат поради чиповите што ги имаше во играта. Значи ништо друго , ништо само чиповите ги снемуваше преку ноќ.

3. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Добро уште верувате дека некој може да го пробие безбедносниот систем на најголемиот социјален медиум на светот и да ви го „хакне“ профилот?
    Едноставно не ги кажувајте пасвордите на љубоморните дечковци/девојки, не се логирајте (т.е. не го пишувајте пасвордот) од туѓу компјутери/телефони и не берете гајле.

Last edited: Nov 11, 2017
  4. Ketchup

Ketchup

Ги хaкнувaaт и тoa мнoгу дoбрo. Нa другaркa преку нoќ и гo снемa фејсбукoт. Сменетo име, имеил aдресa, некoј стрaнски брoј стaвенo, знaчи буквaлнo oд никoј aспект не мoжеше дa се врaти. Мислaм декa зa истoтo збoри и @Veki4kaa.

5. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

Settings -> и лево имаш Mobile.

6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Пред некоја недела се жалев дека фб апликацијата ми титкаше на се' живо и диво у среде ноќ, дур спиев. Сега па, на ништо не титка и не ми покажува на телефонот нотификација за стигната порака, ко што покажуваше претходно. Морам да ја отворам аликацијава за да видам дека некој ми пишал.
    Гледам, сменети се некои од опциите, или јас не ги имав приметено преходно push notifications и да вибрира на порака, ама, тоа го прави само кога сум вклучена во апликацијата, штом излезам од неа, ништо не покажува. И сеа...како да го синхронизирам телефонот со апликацијава... и ресет пробав и други пар ствари, неуспешно. Не најдов опција за да ја избришам апликацијава и наново да ја симнам.:envy: ]:)

7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Кажи и на другарка ти:
    • Да не го дава пасвордот на други
    • Да не се логира од други компјутери/телефони (затоа што постојат софтвери што ги логираат сите букви и знаци што ги стискате на компјутерот)
    • Ако некој пат и се отвори страница што личи на фејсбук и и побара повторно да се логира, нека провери дали горе во address bar пишува точно: facebook.com за да биде сигурна дека се логира на фејсбук, а не на некој fishing сајт каде што ги крадат пасвордите од фејсбук.

Rebecca_R likes this.
  8. Ketchup

Ketchup

Ова е можно бидејќи пред да го хакираат, и' пратиле линк да гласа за нешто, па требало повторно да се најави.

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

И јас тоа го помислив, мене ми праќаат такви работи и ги игнорирам.

cresa-jagoda and Ketchup like this.
  10. Morena.Roxy.Lina

Morena.Roxy.Lina Истакнат член

Имам проблем, имено морав да се уклучам на фејсбук од компјутер на факултет за да симнам документ од пораки, немаше добар нет и се исклучив. Ми остана меилот запамтен, без лозинка.. стиснав shift и delete за да го избришам и мислев дека сум го избришала. Но, следниот ден кога сакав пак да проверам одма видов дека ми останала адресата запамтена и коа се стиска на фб одма стои. Пробав да ставам нов меил на фб и го тргнав стариот со кој се имав уклучено на факс. Сега се уклучив за прв пат на фб на лаптоп дома и одма ми стои новиот меил запамтен.. Битно ми е само на факс меилот да не ми стои запамтен, ако знае некој како, би ми бил од помош. Фала.

11. I I

I I Истакнат член

Одиш со покажувачот од глувчето на него (не го кликаш, онака само одиш со покажувачот од глувчето; сино ќе се обои) и стегаш на тастатура истовремено shift+delete).

Morena.Roxy.Lina likes this.
  12. Morena.Roxy.Lina

Morena.Roxy.Lina Истакнат член

пробав и дома така, ама не можам пошто е 1 меил веќе впишан и не можам да го селектирам така без да кликнам, пробав и ко што викаш со глувчето не ми се бои. :|

13. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Во settings -> Security and login тука можеш да видиш на кои уреди си логирана и можеш да ги одјавиш.
    Во истиот панел само малку подоле има Setting up extra security ->Get alerts about unrecognised logins и тука ќе си потврдиш дека сакаш да добиваш извесувања.

14. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Тоа е за да го поврзе бројот на телфонот со профилот на фб.

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

избриши ја целата историја на тој пребарувач и нема да го памти емаилот

Morena.Roxy.Lina likes this.
  16. La.RagazzaMisteriosa

La.RagazzaMisteriosa Популарен член

Лице што порано го имав за пријател ме блокира па сега кога ме одблокирало ми стои на месинџер . Пробувам да го одстранам но пак стои, што не е случај со други лица кои ги имам додадено на месинџер преку сим контакти а ги немам за пријатели. Зошто не се брише, има ли некоја опција да го избришам?

17. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Луѓе шо е со сликиве на фејсбук, си гледав стари албуми и една слика забутана сакав да ја избришам и не ми дава:oНеколку пати пробав неќје. Отидов да ја барам сликата преку Албумите и нигде ја нема:@
    Како да ја избишам/најдам?
    п.с. напоменувам дека имам многу слики
    :headbang:

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ноу. Ќе си стои така освен ако не го блокираш.

19. I I

I I Истакнат член

Како се мести на ФБ да ти доаѓа на мобилен како СМС порака веднаш штом некој ти искоментира на статус, ќе ти пише во inbox ?
    Порано имав вакво нагодување ама само од себе престанаа да ми идат СМС-ови. (а баш корисно беше ова да знаеш кога некој ќе ти одговори на порака на пример, и без да користиш Wi-fi конекција можеше да се види).

20. anaja1

anaja1 Популарен член

Ама изгледа не фукционира повеќе,таа опција:(