На татко ми кога играше Покер на фб многу пати профилот му беше хакнат поради чиповите што ги имаше во играта. Значи ништо друго , ништо само чиповите ги снемуваше преку ноќ.
Добро уште верувате дека некој може да го пробие безбедносниот систем на најголемиот социјален медиум на светот и да ви го „хакне“ профилот? Едноставно не ги кажувајте пасвордите на љубоморните дечковци/девојки, не се логирајте (т.е. не го пишувајте пасвордот) од туѓу компјутери/телефони и не берете гајле.
Ги хaкнувaaт и тoa мнoгу дoбрo. Нa другaркa преку нoќ и гo снемa фејсбукoт. Сменетo име, имеил aдресa, некoј стрaнски брoј стaвенo, знaчи буквaлнo oд никoј aспект не мoжеше дa се врaти. Мислaм декa зa истoтo збoри и @Veki4kaa.
Пред некоја недела се жалев дека фб апликацијата ми титкаше на се' живо и диво у среде ноќ, дур спиев. Сега па, на ништо не титка и не ми покажува на телефонот нотификација за стигната порака, ко што покажуваше претходно. Морам да ја отворам аликацијава за да видам дека некој ми пишал. Гледам, сменети се некои од опциите, или јас не ги имав приметено преходно push notifications и да вибрира на порака, ама, тоа го прави само кога сум вклучена во апликацијата, штом излезам од неа, ништо не покажува. И сеа...како да го синхронизирам телефонот со апликацијава... и ресет пробав и други пар ствари, неуспешно. Не најдов опција за да ја избришам апликацијава и наново да ја симнам.
Кажи и на другарка ти: Да не го дава пасвордот на други Да не се логира од други компјутери/телефони (затоа што постојат софтвери што ги логираат сите букви и знаци што ги стискате на компјутерот) Ако некој пат и се отвори страница што личи на фејсбук и и побара повторно да се логира, нека провери дали горе во address bar пишува точно: facebook.com за да биде сигурна дека се логира на фејсбук, а не на некој fishing сајт каде што ги крадат пасвордите од фејсбук.
Ова е можно бидејќи пред да го хакираат, и' пратиле линк да гласа за нешто, па требало повторно да се најави.
Имам проблем, имено морав да се уклучам на фејсбук од компјутер на факултет за да симнам документ од пораки, немаше добар нет и се исклучив. Ми остана меилот запамтен, без лозинка.. стиснав shift и delete за да го избришам и мислев дека сум го избришала. Но, следниот ден кога сакав пак да проверам одма видов дека ми останала адресата запамтена и коа се стиска на фб одма стои. Пробав да ставам нов меил на фб и го тргнав стариот со кој се имав уклучено на факс. Сега се уклучив за прв пат на фб на лаптоп дома и одма ми стои новиот меил запамтен.. Битно ми е само на факс меилот да не ми стои запамтен, ако знае некој како, би ми бил од помош. Фала.
Одиш со покажувачот од глувчето на него (не го кликаш, онака само одиш со покажувачот од глувчето; сино ќе се обои) и стегаш на тастатура истовремено shift+delete).
пробав и дома така, ама не можам пошто е 1 меил веќе впишан и не можам да го селектирам така без да кликнам, пробав и ко што викаш со глувчето не ми се бои.
Во settings -> Security and login тука можеш да видиш на кои уреди си логирана и можеш да ги одјавиш. Во истиот панел само малку подоле има Setting up extra security ->Get alerts about unrecognised logins и тука ќе си потврдиш дека сакаш да добиваш извесувања.
Лице што порано го имав за пријател ме блокира па сега кога ме одблокирало ми стои на месинџер . Пробувам да го одстранам но пак стои, што не е случај со други лица кои ги имам додадено на месинџер преку сим контакти а ги немам за пријатели. Зошто не се брише, има ли некоја опција да го избришам?
Луѓе шо е со сликиве на фејсбук, си гледав стари албуми и една слика забутана сакав да ја избришам и не ми даваНеколку пати пробав неќје. Отидов да ја барам сликата преку Албумите и нигде ја нема Како да ја избишам/најдам? п.с. напоменувам дека имам многу слики
Како се мести на ФБ да ти доаѓа на мобилен како СМС порака веднаш штом некој ти искоментира на статус, ќе ти пише во inbox ? Порано имав вакво нагодување ама само од себе престанаа да ми идат СМС-ови. (а баш корисно беше ова да знаеш кога некој ќе ти одговори на порака на пример, и без да користиш Wi-fi конекција можеше да се види).