Jas pusev iqos po 2 kutii dnevno, imam izvaden lev lobus radi hiper, rodeni edno dete od prv pokusaj pred 6 godini…so vtoro probuvam 1 godina dzabe, fsh 9.9, amh 0.08…depresii, drgite hormoni uredni…inaku imam 33 godini
Здраво женски, што мислите за резултатите.. правени се на трет ден циклус. Да напоменам дека имам високи антитела на тироида, хашимото, состојба настанста постпородилно… па така тој малце покачен тсх не ме секира зошто редовно ги следам тироидните хормони. Не сум многу упатена па затоа ви се пишувам тука… што е со вредностите fsh i lh… имам 29 години
Добри ти се останатите хормони, FSH и LH конкретно се речиси во 1÷1 сооднос што е добро во однос на оваријална резерва и квалитет на јајце клетки.
Феминки дали се плаќа упат кај матичен гинеколог за проверка на хормони, и кои хормони ако знаете се вклучени во упатот?
Има ли некој искуство со пиење на крицеа. Препишани се за 17 годишно девојче поради нередовен циклус. Ехо и хормони се се во ред со доцни циклусот
На природна база пиевме чај од ајдучка трева и Лунерба. Веќе долго време немаме 8 месеци, поради тоа ни кажа да почнеме со крицеа . Нив ги давале на девојчиња. Затоа сакав да прашам да не има некој искуство да сподели.
Здраво фсх ми беше 8 сега мие 6, но лх никако да го намалам 10. Да напоменам на ехо немам полицистични јајници. Дали фсх е добро што е намалено? И дали некој имал ваков приблем. Имав тсх 10 но ја намалив сега е 2.2
Jas gi piev 8 meseci i ok mi deluvaa , nemav nikakvi nesakani efekti samo mene mi bea za akni dadeni i niski estrogeni a ciklus si imam redoven. Za kratok period da se pijat e ok ama podolgo vreme ne preporacuvaat na vestacki hormoni da ste..
Моја препорака е да одложи хормони, да се направат испитувања и за витамини, и само на природна база суплементација.
FSH и LH ми се 2:1. Некој искуство да има или да знае нешто околу ситуацијава со хормониве? На трет ден од циклус се правени. Фала.
Здраво, дали може знаете дали Примолут нор одат на рецепта? Ги користев еден период, не одеа на рецепта, па да знам пред да земам дали прво до ординација или да не губам време
Таму има премногу гужва и после 12 веќе нема бројчиња треба да чекаш сите да завршат . После 9:30 ако одиш најмалку 30 луѓе ке има пред тебе тоа секако. Така да оди си уште во 8 кога отвараат..