Хорори

Discussion in 'Литература и уметност' started by M.a.r.i.l.y.n, Oct 31, 2011.

1. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

По природа сум многу плашлива и не сакам многу да слушам страшни приказни. Љубител сум на љубовни романчиња, романи со многу авантура, така лесни за читање. Ама во последно време сакам да си го покачам адреналинот, ме привлекуваат хорорчињата :wasntme: Сакам да си земам некој добар хорор, видов на интернет дека добри биле - The Haunting of Hill House - Shirley Jackson и Ghost Story - Victoria Schwab. Би сакала и вас да ве прашам за мислење. Љубители ли сте на хорорите, зошто да/не? Која книга ви оставила најголем впечаток.. :)

Не најдов ваква тема во категоријава, ако има - клуч :)

MandyLane likes this.
  2. Saya

Saya Популарен член

Земи нешто од Стивен Кинг, нема утка. Плус не е гадно страшен, туку баш онака остава некое чудно чувство после читање.

M.a.r.i.l.y.n likes this.
  3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Би ти ја препорачала Parallel World (Paralelni Svet) - B.D. Benedikt, не е хорор, али човеков пишува за секакви паранормални работи на кои ќе се ежиш додека читаш и ќе го добиеш посакуваниот ефект за качување адреналин ;)

4. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Јас не ги сакам хорориве. Пред некое време зедов еден хорор, почнав да го читам и пошто сум плашлива, а најчесто сакам да читам пред спиење, ја оставив. Ме ежеја сите тие чудни описи и чудни појави...
    Не ги сакам ни хорор филмовите, ни книгите...

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Мене асоцијајција на хорор книга ми е Стивен Кинг :)
    Само од него имам читано, а не сум нешто по хорориве, нешто повеќе ако ми делува на психа од хорор филм е хорор книга. Така да не, не сум љубител.

6. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Фала ви на предлозите. Деновиве ќе одам да разгледам што избор има по нашиве книжарници и библиотеки, па ќе си земам една. White Angel верувам дека ни јас нема да можам да ја прочитам до крај, ама ќе пробам за секој случај. Од проба ништо не бидува. Се надевам дека нема да биде curiosity killed the cat. :D

7. Kicky

Kicky Истакнат член

Ма ги обожавам и книгите и филмовите. Го сакам тоа чувство на мистерија, на страв, и на крај ми текнува дека ништо не е вистина :lol: . Има нешто посебно кај нив, оној опис кога ја читаш книгата, или оној звук кога гледаш филм, создаваат поинакава атмосфера, некако не си спокоен, во исчекување си. Возбудливо :rofl:

8. BoneMachine

BoneMachine Популарен член

Јас ќе ти го препорачам H P Lovecraft, класика на хорорите.

9. Макрис

Макрис Активен член

Stephen King - Pet Sematery
    Самиот Кинг нагласил дека од сите негови книги, оваа му е најстрашна. Како мала, го имам гледано гледано филмот кој што ми направи траума за цел живот. Книгата - не фала.