Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. EvieBabe

EvieBabe Истакнат член

Деновиве откако нагло се смени времето (може е само коинциденција) многу ме клука некаде околу раната, како под раната, лева страна. Не знам дали е болка во јајник нешто или сеченото шиеното. Му се случува на некој друг?

2. Joki99

Joki99 Активен член

А дали слушаш што прават муабет? И јас планирам царски па некако ми е страв

Филотеа likes this.
  3. fana

fana Форумски идол

Ги слушаш, секако :)

Joki99 likes this.
  4. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас не ги слушав. Имаше музика, а и анестезиологот повремено ми ставаше нешто, па на моменти бев ко зашеметена, дури и дремнав малку.

Sexybaby86 and Joki99 like this.
  5. malifesent

malifesent Истакнат член

10meseci otkako sum porodena ista situacija kako tebe. Bev kaj maticniot bidejki se porodiv vo drug grad i nemozam da se organiziram okolu deteto za da idam na lekar kaj sto se poragjav, demek organizmot mi bil sklon da stvara visok svrzno tkivo i da mi go otstranele operativno mozelo pak da se javi a moze i ne. Zasega mi dade dastavam sprej Vioplex a posle da stavam kontratubeks pa da vidime sto ke se sluci. Inaku mene rezot me pece koga nosam prilepeni pantaloni z
    Na teloto (farmerki). Se sto sakam e da ne mi e crven i poduvan rezot i da ne me stipe ,pece pri nosenje zalepena obleka. Sto ke se sluci so terapijata i kontratubeksot ke vidime ponatamu.

Chuchanov likes this.
  6. Kaetana

Kaetana Популарен член

Слушаш ама не зборуваат за тоа што се дешава. Јасно им е дека може да створи паника сето тоа.

Со вториот царски морам да признаам не ни мислев дека ме сечат, сакав само да се заврши. Ама тоа што во странство не го земаат бебето да го мерат, туку од прв момент е на мајката е прекрасно. Си го гледав, си го гушкав, а тие си шиеја, си бркаа работа.
    Станување е најчесто побрзо. Првиот пат ме станаа за околу 15 саати, а вториот пат за 12 саати.

malifesent, Sexybaby86 and Joki99 like this.
  7. lavinija28

lavinija28 Популарен член

@FreeMind -Здраво, сега баш прв пат ја отворам оваа тема и налетав на твојата објава и дискусија за братучедата. Како е сега таа, дали е се во ред? И јас размислувам за пораѓај во Прилеп а по ова сега уште повеќе се замислив ( и онака многу многу се двоумам само што секако не сакам кај таа Изабела, а и баш вчера кога ми кажуваа кој доктори работеле таму, ми рекоја кај Изабела-не!). Со помин само да е....

FreeMind likes this.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Убаво ти рекле.

Братучетка ми е добра, покрај илјадници контроли на се можно, шетање со катетар дома плус десет дена, болка кај раната, конечно може да се грижи за малиот.

Ќе бидам културна и ќе ја испоштувам нејзината одлука да не иде јавен “комплимент” кон докторката да е до мене јас на Телма ќе ја вртев. Еден кошмар се надеваме е завршен. Малиот добро напредува во меѓувреме она го изгуби млекото и моментално е на ад. Битно е он да е добро машала 500г е плус.

Не се плашете од породување сепак темава е во бременост можеби и ве уплаши овој случај, но верувајте дека тоа е најлесниот дел од цела бременост.
    Само позитивна мисла и се ќе биде во ред.

Andra, Coco31, lavinija28 and 3 others like this.
  9. Starlič

Starlič Популарен член

Ја мачкате ли раната со нешто?
    Јас два месеци како сум породена, на почетокото ја мачкав со јод. Веќе месец дена ништо не и ставам. Не ме боли, при допир како да уште не чувствувам дека ја пипкам. Смеам ли со нешто да ја мачкам или не? :)

10. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Со ништо. Кој ти кажа да мачкаш со јод?

Starlič, ocicka2014 and fana like this.
  11. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Уште долго нема да го чувствуваш местото на допир, барем кај мене беше така. Јас не сум мачкала со ништо, штом не те боли и се е во ред мислам немаш потреба од ништо.

Starlič likes this.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Со ништо,може си помешала јод со кантарија за почеток може за да избледе лузната си мачкала но немаш потреба. До 6 месеци може да не го чувствуваш делот околу раната .

Starlič likes this.
  13. RAK91

RAK91 Популарен член

Како успеавте да станете после царскиот рез? Мене искрено тешко ми оди :)
    Од мрежастите гаќи ми се направи и иритација на кожа, црвено, како да гори и пржи.

Секое станување ми е тешко и болно, може утре 4ти ден ќе биде подобро.

14. fana

fana Форумски идол

кој ти рекол да носиш мрежести гаќи? Носи си слободно обични високи (бабински) гаќи. Секој ден ќе е се полесно :)

RAK91 likes this.
  15. LadyC

LadyC Форумски идол

Јас не носев ништо во болница ... Кога дојде ред да ставам гаќи жив страв ме изеде. Мене ме подучија да станам одма нареден ден после операцијата и ќе се пуштам побрзо па така и направив. Веќе трет ден шетав лесно. :)

16. Rainbowbaby

Rainbowbaby Истакнат член

Претпоставувам сеуште си во болница. И мене ми беше многу тешко и ненормално болно додека бев во болница, креветот ми беше висок, јас ниска хаос. Затоа како дојдов дома мислам експресно ми помина се :D А и немаш потреба од гаќи, сега ти е шанса да се луфтираш :D

malifesent likes this.
  17. RAK91

RAK91 Популарен член

Ме станаа и мене прв ден, ама едвај :) Трпам болка ама оваа тешко. 3 ден денеска и пак тешко станувам и одам. Раната е супер.
    Облеков мрежасти за да ми ја држат влошката, ама направив поголема беља.

LadyC likes this.
  18. LadyC

LadyC Форумски идол

Утре ќе е многу полесно, задутре уште повеќе и ќе исчезне. Једино шубе ми беше да лежам на меше првите две недели... После кога се опуштив толку убаво ми дојде што на мојата среќа и немаше крај. :rofl:

RAK91 and Maja92@ like this.
  19. MumToBe

MumToBe Истакнат член

Почесто станувај и ќе ти биде полесно. Јас уште истиот ден станав, сабајлето ме оперираа вечерта веќе бев до тоалет да се измијам. И мрежести гаќи си носев немав никаков проблем. Се надевам дека брзо ќе се опоравиш.
    Јас пак друг проблем си имам, со килажата, се нервирам затоа што никако не можам да се вратам на старата килажа, во бременоста се поправив 13 кг а еве 7 недели откако поминаа само 5кг имам изгубено..

20. Kaetana

Kaetana Популарен член

Јас не носев гаќи првиот пат и многу ми беше поубаво. Само влошката долу и толку. Овој пат ме гњавеа со тоа мрежестите гаќи, ко дојдов дома, одма си облеков обични.

Само станување почесто за болката. Ако е сѐ во ред, нели.