Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. NanaMia

NanaMia Популарен член

Абе не паметам. Знам со спавача ме однесоа, со спавача ме вратија. Не паметам да ме соблекле...А многу ми е гајле, знаеш ја колку се замарам, ме заболе

fana and LadyC like this.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Знам ти си откачена скроз. :rofl:

3. Kaetana

Kaetana Популарен член

Во Ремедика ме соблекоа во салата кога влегов. Памтам јас пиштол гола, и слушам муабет нешто во стилот "комшиката ли моја ќе се пораѓа".. и гледам комшиката од приземје. Не се знаевме нешто убаво - ниту знаев дека работи во Ремедика, ништо. Ама во моментот нит ми беше до срамови, контракции имав веќе на 2 минути, измрцварена бев повеќе од 30 саати.
    Е после не сакав сестрите да ги замарам за помош - ниту за туш, ниту за ништо. Па маж ми го замарав да ми помага.

А и тука кога се породив бев гола. Исто ме соблекоа пред спиналот да ми го стават. Овде беше многу важно да си гол, за да имаш контакт кожа на кожа со бебето (кенгур грижа). И така си бев јас гола 12 саати и во соба и секаде, исто со голо бебе на мене. Покриени само со тенко јорганче.

tina2018, eta, Jana06 and 2 others like this.
  4. fana

fana Форумски идол

3 дена.
    Петок родив наутро. Последно јадев во четврток за ручек.
    После јадов во недела за ручек. Меѓу - сок од јаболко.
    Државна во Битола.

Skorpija25, eta, LadyC and 1 other person like this.
  5. LadyC

LadyC Форумски идол

Во Систина јас два бев. Ама ќе умрев од глад. (facepalm) Знам како ти било, ама знам и дека е за да не дојде до преплет црева оти се враќаат на место . :)

@Среќичка не фала. Пре би цезареа. Искрено грев е да се жалам, дај боже исто да минам топ како и првиот пат. Премн страв ме фаќа.

eta, Happyinlove and fana like this.
  6. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Абе сеа ве читам. Јас имам дупки во памтење ама знам не ми соблекоа ништо, ниту ми кажаа да ја извадам спавачата. Паметам ми дадоа спавача ми рекоа облечи се. Јас си ја ставив наопаку, ми се смееше докторката и сестрата и рекоа: ај ќе научиш. Се зачудив, напред требало врвките да ми бидат за доење полесно, а јас наопаку ја ставив на грбот врвки и ги терав да ми ги врзат. Во салa ми ја кренаа ептен горе и чаршав не им текна да стават, јас си гледам што прават и кога прашав што е мрсното со што ме мачкаат се сетија за чаршав и ми го ставија и не видов ништо повеќе, само лицата им ги гледав, музика слушав и муабет правев со една дадичка. Не беше анестезиолог, не беше ни сестра. Некој аниматор изгледа, цело време ме забавуваше бидејќи јас бев преплашена и си плачев. Ме држеше за рака како први другарки да сме. Паметам носот мрсули ми се наполни и немаше со што да го издувам, па оваа дадичка им бараше стерилна газа, тие пак инструментарките не сакаа да дадат, секоја потрошена газа, се што ми се ставало се броело и запишувало, па им се развика едно убаво и ми дадоа газичка како мало дете дував нос :D :D

7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се ближи крајот кај мене, броени денови се, баш ќе видам како ќе е овој пат. :)

kukla21, tina2018, fana and 1 other person like this.
  8. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Јас имам уште време до царскиот ама умирам од страв од целосната анестезија, си правам филмови нема да се разбудам. Глупача.

tina2018 likes this.
  9. LadyC

LadyC Форумски идол

А зашто одиш со целосна?

10. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Комплициран царски може да биде и затоа ме успиваат целосно. Првиот пат со спинал супер си поминав.

tina2018, eta and LadyC like this.
  11. LadyC

LadyC Форумски идол

Ќе биде се во ред. :hug: @♡BuBaLe♡
    има искуство вака ако сакаш консултација. Она има три , само не знам колку и се со целосна родени.

@Среќичка @Happyinlove извинете ако ве напнав вчера девојчиња. Ич ништо со вас поврзано не беше. Ве гушкам. :hug:

Happyinlove likes this.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Ееееј зошто извинии:hug:. Спискај им таму нема да се слечам и што да не не ме породите:rofl:

LadyC likes this.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Ќути си имам жички. Среќа не памтам од првиот пат, срам жив ме јаде. Будала сум знам. :rofl:

Happyinlove likes this.
  14. Annath

Annath Форумски идол

Оти срам дека голи сте биле? Никој не го приметува тоа верувајте, побитно е се' да помине во ред, па дали сте голи или облечени, сеедно. Па колку души дневно гледаат тие на операции, вас баш ќе ве загледуваат.
    Опуштете се и не се замарајте со глупости.

Skorpija25, eli25, Kaetana and 11 others like this.
  15. eta

eta Популарен член

И јас, им се чудам, кога ги читам. Дошле до најубавиот момент во животот и срам им било :).
    Јас дали дека многу интервенции правев (две операции со класичен рез, три хистероскопии, три пункции, две киретажи, биопсија и сигурно уште нешто сум заборавила), мака немам со соблекувањето.
    А кога ке дојде ред за порогјај, дај боже се да биде во ред, мене да ми кажат уште во ходник да се соблечам, би се соблекла и гола би шетала до сала :D :D :D.
    Да се насмееме малку, инаку секој си е различен карактер, и различно си ги прифакја работите.

Skorpija25, eli25, Coco31 and 12 others like this.
  16. fana

fana Форумски идол

Не дека некој ме гледа мене, ама ич не е пријатен момент да си сосем гол пред 10 души стари/млади; жени/мажи.
    Ми се крева косата од језа коа ќе ми текне.

Патем, точно е, најбитно е се да заврши ко шо треба.

17. RAK91

RAK91 Популарен член

И мене во Ремедика прво нешто кога влегов во сала ми рекоја да си ја соблечам спаваќата :)
    Немав никаков срам, ја соблеков со брзина на светлината зошто едвај чекав да почнат со царскиот и да го запознаам бебчето :)
    Цела сала беше фул

eli25, Kaetana, LadyC and 4 others like this.
  18. Среќичка

Среќичка Популарен член

Те прочитав и во кафе муабет. И јас сум сонувала како сум се породила. :x изгледа од муабетите вчера :lol:
    @fana зошто 3 дена гладна? Се породив во среда сабајле, од четвртокот имав оброци пред 2 и нешто години.

LadyC and eta like this.
  19. fana

fana Форумски идол

Така требало :|

LadyC likes this.
  20. The Unicorn

The Unicorn Популарен член

Ме замисливте со соблакањево на спавача за царски. А убедена бев дека немам дупки у сеќавање од пораѓајот и дека се сеќавам на се јасно:rofl:
    Ама, 90 посто сум сигурна дека пред спиналот само ми ја дигнаа нагоре спавачата и дека цело време бев со спавача (дигната до горе) и за време на операција. После со истата и ме однесоа на интезивна. Ова зборам за у Систина пред 10 месеци.
    ...ме туривте у мисла сеа:rofl:

Turna, eta, LadyC and 2 others like this.