Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. fana

fana Форумски идол

@Tsukinory
    1. Не мора. Можеш бабински
    2. Јас имав целосна. Те советувам целосна.
    3. Носев моја (на државна во Битола). Дали дозволуваат по другите градови, не знам
    4. Услови имаше, но јас коса не избањав.
    5. Остави пумпата за дома
    Со лесно :)

Tsukinory likes this.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

1. Не мора, мене еден пар ми остана неискористен. Во болница воопшто не облеков гаќи. И онака малку станував. Се ме болеше, што немаше шанси да се наведнувам и гаќи да облекувам.
    2. Јас се депилирав целосно, наредна депилација ке ти е најмалку 6 недели по пораѓај. Убаво е да се издепилираш. Пред царски ке те поминат со бикче.
    3. Не треба ништо за облекување. Ке ти дадат.
    4. Услови имаше, ама јас едвај интима миев. Едвај стоев, ни на крај памет не ми беше да мијам коса. Ке видиш и сама дека ке заборавиш на косата. Чувствував изнемоштеност, умор, ми се вртеше, немаше шанса да мијам коса. Па како што ми е долга да ја сушам, не и не.
    5. Понеси си. Може да ти се најде да се одмолзуваш ако ти надојде многу млеко а бебе не исцицува, мене ми дојде уште во болница на втор трет ден. Може да ти помогне за извлекување пупки. Ако е бебе мрзеливо, можеш да пумпаш прво па да го ставиш да цица и да му олесниш додека да надојде млаз. И да, може да помогнеш да надојде млеко.

Јас носев три пешкира за џабе. Пумпа не носев. Нареден пат едно пешкирче и пумпа ке носам. Не се бањав а пумпа ке ми се најдеше.

Tsukinory likes this.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ти одговориле за другото, јас би ти рекла земи си шампон секако мораш да стануваш, да се движиш и ќе си се тушираш и коса ќе измиеш пред искачање од болница. Јас од кога станав на нозе секој ден се туширав, не знаеш кое олеснување е. Боли, тешко е ама колку повеќе стануваш толку полесно е. Дома веќе се си правев сама.
    Бабински вршат работа, целосна депилација и јас би земала пумпа. Ако ништо друго колострумот ќе го извадиш и ќе му го дадеш ако не фаќа одма цице.

kukla21 and Tsukinory like this.
  4. K7M10J

K7M10J Популарен член

Мрежата може да ти се најдат ако снемаш од бабинските па додека се исушат како резерва да имаш затоа што првите денови дома лом се правев, 6 пара бабински имав и не можев да постигнам да ги преперам и да се исушат. Ама и не мора мрежести ако ти се трошок. Целосно издепилирај си се да не одиш обрасната после додека пркне бебето. Чаир даваат спаваќи, државна имаат да ти дадат ама не знам колку се услужливи. За бањање, нема да можеш, тешко ќе ти биде, едвај ќе одиш, а и раната ме советуваа една недела да не ја топам. Пумпа нема да ти треба, секако го дохрануваат бебето, не доаѓа толку млеко одма, а и сигурно не би сакала да го испумпаш колострумот наместо да го исцица бебето. Барем мене со двете не ми надојде многу млеко наеднаш па да имам потреба од одмолзување...

fana and Tsukinory like this.
  5. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Ви благодарам на сите ќе удрам нзс на вашите совети и кога ќе дојде редот да си знам точно што ми одговара. Сепак прв царски незнам како би трпела болка. Косата на крај ке ја свртам во пунџа во право е Мила долга ми е како ќе се тегнам да ја сушам. Се умислив дека систина одам па да излезам исфенирана хахахах За гаќи неможам да дадам 500 ден ќе си земам после памучни дополнително колку ќе ми фалат. Сега имам стари не ги жалам. А пумпата ми е малце зезната не е рачна него електронска ќе треба да сум до штекер и исправена. Се надевам нема да ми надојде толку брзо. По приватните имаат пумпи да те помогнат незнам зошто би немало по државните. Се надевам ќе си потрае процесот и ќе биде стрвничко бебе за на града, најубаво колострумот директно да си го повлече. Ако не ќе пратам абер по мм. Ќе носи што ми треба. Уште само една работа не копка...дали кај трудниците со вишок кг и салце на мев иде потешко закрепнувањето? Има шанси од тежина и гравитација да отворам некој конец?

6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Не е толку болно да не можеш туш да удриш и коса да измиеш. Јас секој ден се туширав и 2 пати коса миев. Колку повеќе се движиш полесно е. Не се улежувај. Не е лесно, ама стискај заби :)

Депилација целосна обавезно.

Brpbrp, Kaetana, Happyinlove and 2 others like this.
  7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Еве јас сум подебелка, 3 недели има, ок сум, бев на контрола добро е зараснато.

Tsukinory likes this.
  8. fana

fana Форумски идол

Не. Нема.

Kaetana and Tsukinory like this.
  9. MilaSs12

MilaSs12 Форумски идол

Гаќите се најнебитни. Јас купив ама за нареден пат не знам дали би купувала. :)
    Јас сум со вишок кг и немав никаков проблем. Од болница излегов со 15 20 кг помалку, само на плазма и јогурт бев. :D

Tsukinory likes this.
  10. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се породив пред 5 дена. Денес приметувам мала капка крв од раната на гаќите. Во среда треба конци да ми вадат, не знам дали е нормално, докторите смо викаат супер е раната.

11. kukla21

Имаше крв дур беше во болница?
    Јас еднаш им спомнав крв и не се разбравме за каде, ама одма ми ја погледнаа раната.
    Да не си ги закачила "копчињата" па да се иритирало нешто?

12. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Не ставаат песок, убаво не исчистија со едно како правосмукалка затоа и помалку крваревме
    @Butterfly1107 мене не ми ставија клексани, немаше потреба дури и јас се зачудив и звонев и на докторката да ја прашам да не заборавила

Butterfly1107 likes this.
  13. Jana06

Jana06 Форумски идол

Да ти кажам право врска немам што ми правеа, нит видов нит прашав. Од кога го видов не престанав да плачам :D

14. eli.karameli

Уште сум во болница, они ми ја гледаат раната викаат супер е, ама на мрежастиве гаќи капка крв. Не тече нон стоп ама има малку. Не знам какви копчиња, мене класично ме шиеа. Треба во среда конци да ми вадат се плашам да не боли многу. Плус ништо не даваат да ставам на рана, само туширање и сушење.

15. ni.na

ni.na Популарен член

Царски не сум имала но ми ваделе конци од операција на јајници искрено не боли ништо страшно ептен малку колку да не е без ич така да не се плаши:)

eli.karameli likes this.
  16. tekitiki123

tekitiki123 Истакнат член

Девојки да прашам, дали после царски му излегло на некој хематом гаден темно плав под резот? Многу ме плаши докторката ми вика дека е нормално и само со маст да се мачкам ама пак ми е чудно многу.

17. Chanell*

Chanell* Форумски идол

Мислам дека Кукла мисли на краевите каде што се конците, такви “копчиња”.
    Да не ги имаш допрено со гаќи, поткачено некако па затоа да крвари?

eli.karameli and kukla21 like this.
  18. kukla21

Вадењето конци не се осеќа.

Од двете страни на раната имаш жолто и црвено "копче". Мене еднаш ми се закачи на гаќите и да не бев внимателна, ептен ќе повлечев јако.

19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

мене стварно ме занима зошто што функција имаат клексаните после операција

20. eli.karameli

Немам такви "копчиња". Баш класично сум шиена со некој син конец. Докториве од Систина не препорачуваат со ништо да се третира раната, им викам ми тече малку крв што да ставам, ништо само бањај се, нормално е.