Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. Adorabela

Adorabela Популарен член

По еднаш во денот дури бев во болница,а дома не се боцкав.

2. Grungie

Grungie Популарен член

Имав едно делче од стомакот над резот некои 2цм кое не го чувствувам воопшто на допир, со лажица се пипкав по местото ниту допир ниту топло/ладно. Ми помина за отприлика година дена од операцијата. Тоа ми го кажа и хирург, кај хоризонтален рез сите нерви се пресечени и понекогаш треба повеќе време да се регенерираат,тоа е индивидуално.

Cloverrrr likes this.
  3. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Уште 5 инекции ми препишаа за дома и таму 4 дена ме боцкаа.

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Тоа зависи, по потреба.
    Јас се боцкав дома со фраксипарини (ваљда така се викаат).

5. V.N.

V.N. Популарен член

Јас пишав и претходно. Си ги проверив на своја рака ддмерите и беа доста високи. Повеќе од 20 избоцкав да стигнам до 400 и нешто.
    Инаку и мене докторот што ме породи ми рече нормално е да се покачени и дека ќе се средат. Ама поучена од првото дека после бременост на помала вредност си ги примив 20 клексани си се боцкав и сега

6. fana

fana Форумски идол

Со првото не ми дадоа дома таму ме боцкаа само и толку.
    Сега ме боцкаа таму и плус 5 ми дадоа за дома.

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Па може 9 години после прв царски имав осет, ама не знам како да објаснам имав некое посебно чувство таму,на тој дел.

Туку јас да прашам,правев крвна слика и тоа малку поопширна, со тироида, ензими итн. Не ми се јавијс од болница и мислам дека е ок, ама јас пак имам вртоглавици. Може и низок притисок да е, но дали може да е и од анестезијата? Со целосна бев.
    А може и што крварам уште. Не е многу, ама крварам.

Cloverrrr likes this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

Нормално е да се високи после пораѓај. Трансфузиологот ми рече одма после пораѓај се плафон. После месец и пол ми беа нормални.
    Јас си мислев по дифолт мора клексан дома да се боцкам. така правеа во ремедика и се боцкав 7 дена кога завршив му пишав на др. што ме пораѓаше докторе завршив со инекциите дали треба да продолжам, ми пиша дека не ни требало воопшто да боцкам :rofl:

fana likes this.
  9. V.N.

V.N. Популарен член

Јас пишав дека со првото се боцкав, а и сега матичната ко ми ги виде и она одма ме стави на клексани, така да ко да немав друг избор :)
    Ама поштено се избоцкав полни 10 месеци(facepalm)

eli25 likes this.
  10. Coco31

Coco31 Популарен член

Само додека бев во болница ме боцкаа по еднаш на ден, за дома не ми дадоа да се боцкам. И со првото дете исто.

Blue moon likes this.
  11. Aleks33

Aleks33 Истакнат член

Здраво мајки, некој да сподели искуство како симнал ддмери после царски? Цела бременост бев на клексан па фраксипарин 0.6, пред 3 недели ме испишаа со 5100, имав терапија до вчера, денес на своја желба проверив и беа 7100. Генеколог ми кажа да продожам уште 5 дена терапија па да одам на проверка кај трансфузиолог, ама некако не ми е веројатно дека за 5 дена ќе се симнат, и ме фаќа страв да не е нешто сериозно. Имал некој слична ситуација?

12. le.soleil

le.soleil Популарен член

Јас имав 7500 после само 24 часа од последен клексан мерено и некои 3-4 недели после царски примав по 1 дневно. Кога се симнаа до 2800 Јани ми ги прекина, мене ми беше страв дека и 2800 се високи како така без терапија ама на следна контрола после 10 дена си имаа паднато на 50.

Aleks33 likes this.
  13. Aleks33

Aleks33 Истакнат член

Благодарам за одговор, јас вчера испаничив, ама продолжив терапија. Освен клексан нешто друго ти дадоа/препишаа? Аспирин, пешачење? Мене и другите параметри ми се изреметени, тромбоцити покачени, покачен холестерол и пцт. Од денес со бебо почнуваме по пола саат пешачење може ќе почнат да се намалуваа

14. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Ти благодарам многу. Не ми беше јасно како изгледа тоа па затоа прашав. Оваа недела имам закажано во болницата каде што ќе се породувам во Австрија па ќе видиме. Се надевам дека се ќе биде во ред. Иначе сум 35+5 и како се ближи породувањето се повеќе станувам анксиозна. Поздрав до сите членки

macalavica likes this.
  15. macalavica

macalavica Популарен член

Дали ве болеше вадењето конци?Мене баш ме болеше јако, го извлече цел конец докторот без ништо предходно да ми стават, гледам сега ми тече крв и ми слузи.И ме пече ме боли,аман веќе смачено ми е.

16. fana

fana Форумски идол

Не воопшто.
    Мене многу ме болеше раната додека не ми ги извади конците како да снемував воздух кога станував, едвај се движев многу мачно ми беше.
    Магично ми престана болката кога ми ги извади конците, толку ми олесна што ми идеше да го гушнам докторот :rofl:

Matea94, eli25, JuLleE and 1 other person like this.
  17. mace89

mace89 Популарен член

Ако си со ризик од тромбоза што е можно според високите ддимери би требало еден месец после пораѓај да примаш клексани. Мене така ми препиша Јани без разлика што кажаа во Ремедика после пораѓајот. Ризикот од згрутчување на крвта е највисок после пораѓај

Aleks33 likes this.
  18. mace89

mace89 Популарен член

Мене воопшто не. Пред да одам дома ми извадија две кончиеа од страна и ме испишаа. Пиши му на докторот може треба да се мачкаш со нешто

19. Anculce

Anculce Истакнат член

Zdravo majki vie so ste so carski posle kolku vreme se obidovte za drugo bebence mene mi rekojaa 1 do 2 god a sto ako bide porano dali imaa nekoi nesakani posledici ?

20. Adorabela

Adorabela Популарен член

Не,апсолутно ништо не осетив...ме чуди сега тоа дека те болело...