Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Нормално е, испуштај ги гасовите.
    Ќе треба време за сè да се намести внатре.

Misskirova likes this.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Многу боли ама...мене ми е страв дека ептен ги осекам како ми мрдаат, ама ваљда се местат на старо..

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Не да болат, изгор се. И дома ќе те болат ама ќе помине.

Freckles., Matea94 and Misskirova like this.
  4. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

@Iris-1234 @Misskirova ne zemate nesto protiv bolka? Brufen, ketonal? Dozvoleni se i za vreme na doenje. Ili ne pomagaat? :|

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

На болница даваа кетонал и парацетамол. Првиот ден кога си дојдов дома пиев парацетамол, после тоа немав никаква потреба од лекови.

fana and Lavica2602 like this.
  6. fana

fana Форумски идол

Помагаат срц.

Anomis11 and Lavica2602 like this.
  7. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Mi olesna vaka sto procitav. Stom paracetamol moze da pomogne, dobro e :whew:

fana likes this.
  8. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Jas doma si piev ketonal forte a i doev . Mi kazaa deka nema problem :)

Lavica2602 and fana like this.
  9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Леле како ме потсети сега хХхах слатко ме насмевна. Јас со нервозни црева лелелееее почна да ми се лоши од болка, а за гасови прди си слободно ти е гајле ние со цимерката си ги броевме кој колку ќе прдни

Freckles. and Misskirova like this.
  10. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Честитки мамичка :f: Исти ден сме се породиле, и моето малечко излезе на 22.11 и еве веќе сме дома 6 дена и се привикнуваме една на друга :inlove:
    Јас искрено мислев дека целата процедура ќе биде многу по страшна, но излезе дека сум баш јака женска (како што ми викаа сестрите) :rofl::rofl: Бев со спинална анастезија и за време на целата операција си разговарав со анастезиологот и сестрите, им поставував прашања за анастезијата, за закрепнувањето за се што ќе ми текнеше и искрено мн ми помогна тоа бидејќи не бев фокусирана на тоа што зборуваат докторите и така не кревав паника. Вториот ден ме скорнаа од кревет, прво само седев на креветот, потоа станав и шетав низ собата а веќе вечерта можев сама да одам и до WC.
    Совет за сите што ќе минете низ царски со спинална: од кога ќе почне да ви минува анастезијата т.е. од кога ќе почнете да си ги чувствувате нозете и да имате блага болка постепено почнете да ПИЕТЕ МНОГУ ВОДА за полесно да ја исфрлите анастезијата од организмот и исто не движете ја главата многу нагло бидејќи после третиот ден ќе почнете да чувствувате страшни главоболки, барем кај мене беше така. До вчера имав главоболки и ништо не помагаше, денес веќе сум подобро не е како што беше.
    Исто така проблем имав/имам и со нозете, ми отекоа МНОГУ од кога си дојдов дома и бев пак ми ги испитаа Д-димерите и излезе дека ми се многу покачени па ми препишаа клексан-боцкам наутро и навечер, мачкам хепатромбин гел и ставам облоги Acidi Borici, ама отокот уште си го има само во левата нога…

исто сакав да ве прашам, сеуште не ми се извадени конците (поточно еден конец е само бидејќи раната била лепена :^)) и вчера др ми рече дека можам да ја извадам газата што ми беше залепена врз раната и да се избањам, но од синоќа некако ме пече раната се повеќе на левата страна. Утре треба да одам на контрола и да ми го извадат конецот, но страв ми е да не сум ја инфицирала некако па ме пече :worried::worried:

Snowflake92 and Freckles. like this.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас излегов од болница со одлепена газа, уште таму ми ја одлепија и ми кажаа да ја мијам секој ден со сапун и вода. Не знам кај се пораѓаше ама не би требалобтолку долго да те држат со затворена рана. Мојата е баш зарасната, секој ден ја мијам со сапун и вода па после ја тапкам со чиста крпа за да ја исушам.

12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Женски породени со царски, не знам дали прашањето е за тука ама не знам кај да го постовам. Од кога ме породија многу се потам кога спијам, значи кога сум будна не ама штом склопам очи јас сум цела испотена, посебно косата и грбот. Дали има врска со операцијата или анестезијата? Или од хормоните е?

13. 0ли

0ли Форумски идол

Мислам дека е до хормоните, нормална појава е. Ќе си се потиш, па и ќе си се замирисуваш.
    Особено се потев додека доев.

Iris-1234 likes this.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

До хормоните е. Јас и со првото се потева, а бев природно. Месец дена сигурно траеше, ако не и подолго.
    Среде зима спиев по маички на рамки и менував 2-3 во текот на ноќта од што бев мокра. Исто и косата ми беше како од под туш да сум излегла.

the12345 and Iris-1234 like this.
  15. fana

fana Форумски идол

Хормони. Ќе се потиш многу и мнооооогу лошо ќе мириса. Ќе помине :hug:

Iris-1234 likes this.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Првите неколку дена мирисаше и бев убедена дека не сум јас таа што мириса, нема шанси ЈАС така да мирисам:rofl::rofl::rofl:
    Сега ептен кога се бориме со него со доењето и кога е нервозен знам да замирисам, а навечер потам но не мириса:D

fana and 0ли like this.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Сигурно и сега мирисаш, само си се навикнала веќе на миризбата, па мислиш дека поминало :rofl:

18. sani99

sani99 Популарен член

Каков спреј за сувост, за што поточно се користи?

19. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Абе ова со потењево после царски не е шала:D 20 дена поминаа јас уште си мирисам:rofl: А се туширам секој ден(facepalm)

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас во спиење премногу потам, не можам да поднесам што сум мокра цела ноќ, џабе се пресоблекувам по 100 пати(facepalm)

Hijabigurll likes this.