Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Нормално е, испуштај ги гасовите.
    Ќе треба време за сè да се намести внатре.

На Misskirova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    8.721
    Многу боли ама...мене ми е страв дека ептен ги осекам како ми мрдаат, ама ваљда се местат на старо..

3. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Не да болат, изгор се. И дома ќе те болат ама ќе помине.

На Freckles., Matea94 и Misskirova им се допаѓа ова.
  4. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    @Iris-1234 @Misskirova ne zemate nesto protiv bolka? Brufen, ketonal? Dozvoleni se i za vreme na doenje. Ili ne pomagaat? :|

5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    На болница даваа кетонал и парацетамол. Првиот ден кога си дојдов дома пиев парацетамол, после тоа немав никаква потреба од лекови.

На fana и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.506
    Допаѓања:
    113.991
    Помагаат срц.

На Anomis11 и Lavica2602 им се допаѓа ова.
  7. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.213
    Mi olesna vaka sto procitav. Stom paracetamol moze da pomogne, dobro e :whew:

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.138
    Jas doma si piev ketonal forte a i doev . Mi kazaa deka nema problem :)

На Lavica2602 и fana им се допаѓа ова.
  9. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Леле како ме потсети сега хХхах слатко ме насмевна. Јас со нервозни црева лелелееее почна да ми се лоши од болка, а за гасови прди си слободно ти е гајле ние со цимерката си ги броевме кој колку ќе прдни

На Freckles. и Misskirova им се допаѓа ова.
  10. Mamacita00

Mamacita00 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2022
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    89
    Честитки мамичка :f: Исти ден сме се породиле, и моето малечко излезе на 22.11 и еве веќе сме дома 6 дена и се привикнуваме една на друга :inlove:
    Јас искрено мислев дека целата процедура ќе биде многу по страшна, но излезе дека сум баш јака женска (како што ми викаа сестрите) :rofl::rofl: Бев со спинална анастезија и за време на целата операција си разговарав со анастезиологот и сестрите, им поставував прашања за анастезијата, за закрепнувањето за се што ќе ми текнеше и искрено мн ми помогна тоа бидејќи не бев фокусирана на тоа што зборуваат докторите и така не кревав паника. Вториот ден ме скорнаа од кревет, прво само седев на креветот, потоа станав и шетав низ собата а веќе вечерта можев сама да одам и до WC.
    Совет за сите што ќе минете низ царски со спинална: од кога ќе почне да ви минува анастезијата т.е. од кога ќе почнете да си ги чувствувате нозете и да имате блага болка постепено почнете да ПИЕТЕ МНОГУ ВОДА за полесно да ја исфрлите анастезијата од организмот и исто не движете ја главата многу нагло бидејќи после третиот ден ќе почнете да чувствувате страшни главоболки, барем кај мене беше така. До вчера имав главоболки и ништо не помагаше, денес веќе сум подобро не е како што беше.
    Исто така проблем имав/имам и со нозете, ми отекоа МНОГУ од кога си дојдов дома и бев пак ми ги испитаа Д-димерите и излезе дека ми се многу покачени па ми препишаа клексан-боцкам наутро и навечер, мачкам хепатромбин гел и ставам облоги Acidi Borici, ама отокот уште си го има само во левата нога…

исто сакав да ве прашам, сеуште не ми се извадени конците (поточно еден конец е само бидејќи раната била лепена :^)) и вчера др ми рече дека можам да ја извадам газата што ми беше залепена врз раната и да се избањам, но од синоќа некако ме пече раната се повеќе на левата страна. Утре треба да одам на контрола и да ми го извадат конецот, но страв ми е да не сум ја инфицирала некако па ме пече :worried::worried:

На Snowflake92 и Freckles. им се допаѓа ова.
  11. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Јас излегов од болница со одлепена газа, уште таму ми ја одлепија и ми кажаа да ја мијам секој ден со сапун и вода. Не знам кај се пораѓаше ама не би требалобтолку долго да те држат со затворена рана. Мојата е баш зарасната, секој ден ја мијам со сапун и вода па после ја тапкам со чиста крпа за да ја исушам.

12. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Женски породени со царски, не знам дали прашањето е за тука ама не знам кај да го постовам. Од кога ме породија многу се потам кога спијам, значи кога сум будна не ама штом склопам очи јас сум цела испотена, посебно косата и грбот. Дали има врска со операцијата или анестезијата? Или од хормоните е?

13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Мислам дека е до хормоните, нормална појава е. Ќе си се потиш, па и ќе си се замирисуваш.
    Особено се потев додека доев.

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.171
    Допаѓања:
    5.729
    До хормоните е. Јас и со првото се потева, а бев природно. Месец дена сигурно траеше, ако не и подолго.
    Среде зима спиев по маички на рамки и менував 2-3 во текот на ноќта од што бев мокра. Исто и косата ми беше како од под туш да сум излегла.

На the12345 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  15. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.506
    Допаѓања:
    113.991
    Хормони. Ќе се потиш многу и мнооооогу лошо ќе мириса. Ќе помине :hug:

На Iris-1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Првите неколку дена мирисаше и бев убедена дека не сум јас таа што мириса, нема шанси ЈАС така да мирисам:rofl::rofl::rofl:
    Сега ептен кога се бориме со него со доењето и кога е нервозен знам да замирисам, а навечер потам но не мириса:D

На fana и 0ли им се допаѓа ова.
  17. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Сигурно и сега мирисаш, само си се навикнала веќе на миризбата, па мислиш дека поминало :rofl:

На CareTee, fana, Iris-1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.433
    Допаѓања:
    1.390
    Каков спреј за сувост, за што поточно се користи?

19. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    1.367
    Абе ова со потењево после царски не е шала:D 20 дена поминаа јас уште си мирисам:rofl: А се туширам секој ден(facepalm)

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.834
    Допаѓања:
    11.788
    Јас во спиење премногу потам, не можам да поднесам што сум мокра цела ноќ, џабе се пресоблекувам по 100 пати(facepalm)

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.