Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Под хитно на лекар, сепса може да добиеш, системски антибиотик треба да примаш.

Anomis11 and Снегулк@23 like this.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Итно кај друг докор/болница, за ова мораш да си третирана соодветно.

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Ова е утешително. Урлав од болка во гради со првото

fana, lackygirl and TeddyGrey like this.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Сакам да прашам како ве советуваат докторите за раната за после царскиот, како да ја третирате дома, мене Бт на болница ми рекоја да ја мијам со вода и сапун, така и праев, е сега имаме еден пријател спец хирург е сега за гинекологија во Сплит Хрватска, ко му кажав ми рече, Ма ви нисте нормални, како вода на рана, не смеј вода да ја допри раната дури не оздрави, какви се тие доктори да одам да му кажам...и така натака... Мене тогаш споро ми заздравувавше да речам не памтам точно ама 2,3 недели сиг, па и банеоцин прашок ставав, а се праев операција за жолчка лани и не ја воденев раната воопшто 1 недела, 4 беа дупки/рани пошто лапараскопски беше, па побрзо ми заздравија.
    Какво е вашето искуство?

5. juice_

juice_ Истакнат член

Јас ја миев со вода и сапун, ништо не ставав за заштита. И претходниот царски исто.

Снегулк@23 and lackygirl like this.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Совет ми беше туширање и раната да се исуши одма убаво,без сапуни шампони миење на нејзе само вода.Мннн брзо зарасна.

7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Јас ист совет добив, со вода и сапун. Ептен брзо и одлично ми заздрави. Ми рекоа само шампон да не паѓа на раната.

Снегулк@23 and lackygirl like this.
  8. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Мамички кажете ми после колку дена пд царски ви докде млеко? Јас денес 4 ти ден породена уште немам, градите ми се направија камен тврди, жешки се, и како треска малце имам. Беба ја ставам на гради цело време и пијам вода и сок од јаболко. Ги масирам и стискам цело време. Некој совет друг?

9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Топол туш на градите јас и со фен ги дував да се загреат и омекнат, грчко семе пиев за лактација и на почеток користев и пумпа додека да почне. Гушкајте се кожа на кожа. После бебе си превзема работа. Полека само опуштено (fingers) мене ми дојде 5/6 ден по царскиот

Снегулк@23 likes this.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Штом ти се тврди и имаш треска сигурно имаш млеко, внимавај може и мастит да направиш. Брзо под туш, масирај со топла вода за да пробијат каналите и млекото да почне да излегува за да не си направиш проблем, па после дај му на бебе да цица. Исто, можеш во мало шишенце топла вода да наполниш и да го ролаш врз градата од сите страни, па ќе видиш ќе почне млеко да истекува.

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Пумпа за молзење, бебето нема мн сила да трга сега а тебе млекото ти останува, после секое доење молзење уште неколку мин да се испразни градата, со тек на време ќе се стабилизира.

12. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Утре дента после царскиот дојде докторката , и ми рече туширање нормално , одма се истуширав таму , инаку во 11 сабајлето ме породија во 8 вечерта станав , од утре дента како да не сум била породена царски , после дома со бебе сама , алал нека и е стварно

Снегулк@23 likes this.
  13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Жени што може да се направи за лузна од царски сеуште затега и болна е на допир.. Тесно не можам да поднесам ме чеша ме боцка како иглици..
    Породена пред година и пол,лузната е келоидна.
    Да се третира келоидот би било доволно или е некој проблем внатрешно? Никој не знае да ми кажи

14. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Isto sum porodena pred godina I pol Carski, igrlicki I zateganje osekam na promena na vreme a luzna nemam.. od Plodnost mi imaja daeno flaer za nekoja krema za da ne se poznava luzna I mnogu mi ja pofali sestrata. Mislam beshe kontratubeks, rece deka ima I lepenki so isto dejstvo

Снегулк@23 likes this.
  15. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Каков контратубекс стероид боцнав и пак си ја има.. Не ми смета тоа толку колку фактот што осеќам физички како ме чеша и ме боцка нонстоп..А внатрешно мн ретко ме штрекнува..
    Има врска шиењето/лепењето со стварање на лузна или се е до тоа како реагира телото? Ми иди да одам хируршки да ја отстранам само да не ја осеќам ]:)

Снегулк@23 likes this.
  16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се едо телото има луѓе посклони да ствараат келоиди и да отидеш на пластика ништо не ти гарантира дека нема пак така да зарасне. Тие сензации ти се од нервните завршетоци што нормално со царски се сечени. Пробај со б витамини или р липоин нешто такво дали ќе помогне.

Снегулк@23 likes this.
  17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Пијам веќе дулоксетин..Ми поможи ама не 100%. Пред да ги почнам алиште не смееше лузната да ми ја допри.. Се регенерираат ли некогаш па макар и многу бавно да е или нема шанси? Осетот ете ми е вратен ама болката е присутна..

mal.ecka and Снегулк@23 like this.
  18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Дали сте имале уште поизразени отоци на нозете по царски и колку долго траат? Осми ден по операција ми е, стапалава стануваат се пострашни и пострашни. Не е до килажа сигурно, уште во болница ди ја вратив истата килажа од пред бременоста. Отоци имав цела бременост, ама ноќе бар подспласнуваа, по царскиов воопшто не, секој ден се се поголеми. И што треба да проверам за да се најде причината?

Снегулк@23 likes this.
  19. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Proveri ddimeri, da ne treba kleksani da bockas. Posle carskiot ne ti dadoa da bockas uste nekoj den?

Tess36 likes this.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Мери си притисок и провери димери и хемостаза.

Tess36 and Снегулк@23 like this.