Царски рез

Дискусија во 'Бременост' започната од hrizantema007, 20 март 2012.

1. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.527
    Допаѓања:
    8.134
    Под хитно на лекар, сепса може да добиеш, системски антибиотик треба да примаш.

На Anomis11 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  2. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Итно кај друг докор/болница, за ова мораш да си третирана соодветно.

3. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    7.290
    Допаѓања:
    28.040
    Ова е утешително. Урлав од болка во гради со првото

На fana, lackygirl и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    Сакам да прашам како ве советуваат докторите за раната за после царскиот, како да ја третирате дома, мене Бт на болница ми рекоја да ја мијам со вода и сапун, така и праев, е сега имаме еден пријател спец хирург е сега за гинекологија во Сплит Хрватска, ко му кажав ми рече, Ма ви нисте нормални, како вода на рана, не смеј вода да ја допри раната дури не оздрави, какви се тие доктори да одам да му кажам...и така натака... Мене тогаш споро ми заздравувавше да речам не памтам точно ама 2,3 недели сиг, па и банеоцин прашок ставав, а се праев операција за жолчка лани и не ја воденев раната воопшто 1 недела, 4 беа дупки/рани пошто лапараскопски беше, па побрзо ми заздравија.
    Какво е вашето искуство?

5. juice_

juice_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2021
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    990
    Јас ја миев со вода и сапун, ништо не ставав за заштита. И претходниот царски исто.

На Снегулк@23 и lackygirl им се допаѓа ова.
  6. Starchild

Starchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2016
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.780
    Совет ми беше туширање и раната да се исуши одма убаво,без сапуни шампони миење на нејзе само вода.Мннн брзо зарасна.

На Daky68, Снегулк@23, Skyler и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Јас ист совет добив, со вода и сапун. Ептен брзо и одлично ми заздрави. Ми рекоа само шампон да не паѓа на раната.

На Снегулк@23 и lackygirl им се допаѓа ова.
  8. Shekjerna

Shekjerna Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    278
    Мамички кажете ми после колку дена пд царски ви докде млеко? Јас денес 4 ти ден породена уште немам, градите ми се направија камен тврди, жешки се, и како треска малце имам. Беба ја ставам на гради цело време и пијам вода и сок од јаболко. Ги масирам и стискам цело време. Некој совет друг?

9. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.107
    Допаѓања:
    5.867
    Топол туш на градите јас и со фен ги дував да се загреат и омекнат, грчко семе пиев за лактација и на почеток користев и пумпа додека да почне. Гушкајте се кожа на кожа. После бебе си превзема работа. Полека само опуштено (fingers) мене ми дојде 5/6 ден по царскиот

На Снегулк@23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.930
    Допаѓања:
    12.263
    Штом ти се тврди и имаш треска сигурно имаш млеко, внимавај може и мастит да направиш. Брзо под туш, масирај со топла вода за да пробијат каналите и млекото да почне да излегува за да не си направиш проблем, па после дај му на бебе да цица. Исто, можеш во мало шишенце топла вода да наполниш и да го ролаш врз градата од сите страни, па ќе видиш ќе почне млеко да истекува.

11. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    7.204
    Допаѓања:
    24.618
    Пумпа за молзење, бебето нема мн сила да трга сега а тебе млекото ти останува, после секое доење молзење уште неколку мин да се испразни градата, со тек на време ќе се стабилизира.

12. Srcka28

Srcka28 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    2.800
    Утре дента после царскиот дојде докторката , и ми рече туширање нормално , одма се истуширав таму , инаку во 11 сабајлето ме породија во 8 вечерта станав , од утре дента како да не сум била породена царски , после дома со бебе сама , алал нека и е стварно

13. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Жени што може да се направи за лузна од царски сеуште затега и болна е на допир.. Тесно не можам да поднесам ме чеша ме боцка како иглици..
    Породена пред година и пол,лузната е келоидна.
    Да се третира келоидот би било доволно или е некој проблем внатрешно? Никој не знае да ми кажи

14. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    685
    Допаѓања:
    4.487
    Isto sum porodena pred godina I pol Carski, igrlicki I zateganje osekam na promena na vreme a luzna nemam.. od Plodnost mi imaja daeno flaer za nekoja krema za da ne se poznava luzna I mnogu mi ja pofali sestrata. Mislam beshe kontratubeks, rece deka ima I lepenki so isto dejstvo

15. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Каков контратубекс стероид боцнав и пак си ја има.. Не ми смета тоа толку колку фактот што осеќам физички како ме чеша и ме боцка нонстоп..А внатрешно мн ретко ме штрекнува..
    Има врска шиењето/лепењето со стварање на лузна или се е до тоа како реагира телото? Ми иди да одам хируршки да ја отстранам само да не ја осеќам ]:)

16. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Се едо телото има луѓе посклони да ствараат келоиди и да отидеш на пластика ништо не ти гарантира дека нема пак така да зарасне. Тие сензации ти се од нервните завршетоци што нормално со царски се сечени. Пробај со б витамини или р липоин нешто такво дали ќе помогне.

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Пијам веќе дулоксетин..Ми поможи ама не 100%. Пред да ги почнам алиште не смееше лузната да ми ја допри.. Се регенерираат ли некогаш па макар и многу бавно да е или нема шанси? Осетот ете ми е вратен ама болката е присутна..

На mal.ecka и Снегулк@23 им се допаѓа ова.
  18. Tess36

Tess36 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2022
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.170
    Дали сте имале уште поизразени отоци на нозете по царски и колку долго траат? Осми ден по операција ми е, стапалава стануваат се пострашни и пострашни. Не е до килажа сигурно, уште во болница ди ја вратив истата килажа од пред бременоста. Отоци имав цела бременост, ама ноќе бар подспласнуваа, по царскиов воопшто не, секој ден се се поголеми. И што треба да проверам за да се најде причината?

19. Lavica2602

Lavica2602 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2017
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    3.214
    Proveri ddimeri, da ne treba kleksani da bockas. Posle carskiot ne ti dadoa da bockas uste nekoj den?

На Tess36 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мери си притисок и провери димери и хемостаза.

На Tess36 и Снегулк@23 им се допаѓа ова.