Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. Pearl44

Pearl44 Истакнат член

Kako pominavte so bremenosta? Vo momentov sum vremena so ist problem kako vasiot. Mnogu bi mi znacel odgovor.

2. Trudnica

Trudnica Активен член

Јас до 40 дена крварев, значи прво по обилно крв,па така розеникаво,па жолтеникаво на крајот. После 26 дена од тоа добив циклус, значи 66 дена по царскиот,иако го дојам бебето. И од тогаш еве 3 пати добивам,точно на 28 дена, без болки и други симптоми, за разлика од претходно,пред да се породам имав доста јаки болки во стомак, сега многу ми е чудно вака.

LeNora likes this.
  3. LeNora

LeNora Истакнат член

И јас го дојам и баш ми беше чудно дека ама баш ниту еден симптом за добивање немав освен што ми се јадеше благо повеќе, а иначе слабо јадам благо ама не обрнав внимание дека може да ми дојде вака брзо.

Trudnica likes this.
  4. MomOf2Boys

MomOf2Boys Активен член

Баш сакав и јас да прашам за ова ама колку што читам нормално било и до година да не добиеш. Јас го дојам второво и уште немам добиено после 40дена. 4 месеци ги префрливме веќе. Ваљда нормално е тоа.

Но нешто друго ме интересира и не видов нигде такво прашање. Горе околу папокот и над него осеќам здрвено дека ми е како околу операцијата од царски што е здрвено. Дали е нормално? Или да закажам преглед? Кај кој доктор се оди? Кај гинеколог матичен или кај тој што ме оперираше?