Kako pominavte so bremenosta? Vo momentov sum vremena so ist problem kako vasiot. Mnogu bi mi znacel odgovor.
Јас до 40 дена крварев, значи прво по обилно крв,па така розеникаво,па жолтеникаво на крајот. После 26 дена од тоа добив циклус, значи 66 дена по царскиот,иако го дојам бебето. И од тогаш еве 3 пати добивам,точно на 28 дена, без болки и други симптоми, за разлика од претходно,пред да се породам имав доста јаки болки во стомак, сега многу ми е чудно вака.
И јас го дојам и баш ми беше чудно дека ама баш ниту еден симптом за добивање немав освен што ми се јадеше благо повеќе, а иначе слабо јадам благо ама не обрнав внимание дека може да ми дојде вака брзо.
Баш сакав и јас да прашам за ова ама колку што читам нормално било и до година да не добиеш. Јас го дојам второво и уште немам добиено после 40дена. 4 месеци ги префрливме веќе. Ваљда нормално е тоа. Но нешто друго ме интересира и не видов нигде такво прашање. Горе околу папокот и над него осеќам здрвено дека ми е како околу операцијата од царски што е здрвено. Дали е нормално? Или да закажам преглед? Кај кој доктор се оди? Кај гинеколог матичен или кај тој што ме оперираше?
Како успеавте да одите по голема нужда и кога? Јас сум четврт ден, утре би требало да си одиме, никако да го завршам и ова. Имам доста гасови и се баш болни мислам дека и би отишла во тоалет ама премнлгу ме боли раната и ми изгледа тотално невозможно. Ми дадоа чепчиња да пробам така ама и така ми е страв искрено.
Мене исто така, 5ти ден бев ама јас бев 7 дена во болница. Иначе со чепче бетер ми беше мене, болки имав, а не можев да одам, дека чепчето стимулира, а не можев. Па многу течности и некако отидов одвај. Не ти препорачувам чепче.
Мене чепчето многу ми помогна, сабајлето пред да ме пуштат отидов, дури и после дома следниот пат се мачев па со чепче завршив работа
Побарав чепче пошо не можев веќе. Одма ми олесна. И баш планирав да земам за дома 2-3 колку првава недела да ја поминам ако имам мака. едит: не можам премногу течности пошо второ ми е и веќе имам многу млеко. Ама ете завршив работа шуќур
Здраво, дали имат некоја искуство дс ми споделит. Другарка ми е имаше вториот царски преф 8 месеци беше се супер без никакви комликации но сега е трудна пак а докторите и рекле мора да чексш 2 години за 3 бременост
Mene so prvoto mi dadoa cepce denta pred da si odam i rekoa deka moram dur sum tamu da go iskoristam i taka i beshe i super projdov prvata nedela da ne recam zapek imav ama ima i prasok eden isto se pie za toa i pomaga ke prikacam slika za kratko Odma te proteruva
Нека оди на гинеколог ке и каже најдобро спрема најзината состојба како е зарасната раната…каде е поставена бременоста јас после 19 месеци сум бремена со трето и ми кажа медицински дека е во ред.Ама прво мора преглед
Пак јас со уште прашања. Раната не ми е шиена туку лепена, демек за втор царски почесто ги лепеле што и да значи тоа. Што е разликата не знам. Ме породи др.Афродита во Ремедика. Неколку пати дојде да ме види плус и на секоја визита ми ја проверуваа раната. Докторката и ми спомна дека може да има како сукрвица и да си паѓа лепакот во наредните две недели. Меѓутоа мене ми е баш со крвчиња и на секое туширање при бришење имам крв. Многу језиво ми изгледа да не речам грозно. И пишав на докторката бидејќи е на одмор но не ми одговорила. Инаку ќе одев да ме види. Дали има некоја со лепен рез да ми каже дали вака и се правела раната? Докторката ми рече да не мачкам ништо до 2 недели, а после фитостимулине. Ама она ме виде последно третиот ден сабајлето.
Имав и во болница крвчиња не рекоа ништо. Не тече онака крв крв туку ко закоравенки делчиња има и кога се туширам ќе се наводенат. Ај ќе се јавам утре во ремедика да видам што ќе кажат па ако не ќе отидам да ме види некој сепак. Да не има некој број од др Симонида неа да и пишам? Она ме виде барем 3 пати. Ако има некоја плиз нека ми пише лп.
И мене ме породи Афродита и исто ми беше раната лепена. Имав сува крв ама немав баш свежа кога се миев, ако сувите делови излегуваат тоа е во ред. Вака раната затворена ли е? Ако не тече постојано треба да е во ред, мене на едното крајче му требаше подолго време да заздрави.
Не ми личи на свежа крв и не тече дефинитивно онака да капе да речеш. Мислам дека крвчињата што ги гледам кога бришам се растворена засирена крв. Се гледам баш со огледало и маж ми 100 пати ме виде и свекрва ми еве викаат не личи ништо отворено туку баш убаво залепено. Може и мешето дека ми иде преку раната кога седам ја иритира некако. Ќе ставам газички колку да не се трие кожа со кожа. Во четврток сме на контрола со бебуш па ќе замолам некој да ме види за секој случај.
Две години поминаа уште ми е здрвено на некои места, на некои жени не им се враќа чувството таму никогаш поради оштетени нерви. Мене над царскиот кожата ни е отрпната. За добивање јас прво добив еднаш после месец откако ми преќина крварењето, па потоа не добив 13м.
Јас добив после 10 месеци од царскиот, нецел месец од кога престанав да дојам. Ужасно обилни 2 менструации но после се стави во ред. Интересно ми е што врќе не ми беа болни менструациите како порано. Мене над резот некои 2 цм ми беа нон стоп како утрнати. Пипаш ама некако ко без осет или минимално. Ќе видиме после вториов како ќе биде.