И јас пиев сок од јаболко (првиот ден само тоа) бев прежеднета и богами пиев по 2-3 литра. Никакви главоболки немав да напоменам. Не користев катетер од втор ден. Само првиот после операција го имав, одма побарав да го извадат за да движам и побрзо да се оправам. Додека бев во болница имав болки, после дома се сама си правев, се веднев, перев на рака, чистев, ручеци и сл. Не сум имала мака. Само што не можев да спијам на стомак, тоа ме мачеше најмногу . хахахаха
Јас добив гест.дијабет и истата терапија сега пред 9ти месец и ендокринологот потврди дека мора царски. Со лесно Сакав да ве прашам движења по скали ќе може? Со оглед на тоа што спалните ни се горе ( имаме 10тина скали) па да знам како да се организираме со креветче, алишта..
Ели сестра ми од пусти страв од лошиот прв порагај на Гак и покрај што Корнелија Трајковска и беше врска и за второво овој пат се реши за Ремедика со царски.Ја пораѓаше Симонида Котларовска.А анестезиолог и беше Звонко Шеф на анестезиолози сигурно го познаваш.И сестра ми сакаше со целосна и тој исто и рече се е во ред со тебе и бебе нема потреба целосна анестезија.Спиналната е многу ефикасна и полесна.Толку внимателно и прецизно и ја ставил што не ја ни сетила иглата.И викаше зар не сакаш да се видиш уште првата секунда со син ти кога ќе го извадиме? а ако си со целосна тој момент ќе го немашИ по 4ч.од породувањето дејството и пројде.Немаше ни лошење ни повраќање а да напоменам склона си е на сите симптоми по анестезија...И следниот ден после визита ги стануваа до тоалет.Споредба мала: првиот царски и требаше да се опорави и таа и рана месец дена а вториов пат следен ден стана и нога за нога до тоалет и дете си држеше и за 5 дена додека беше таму таа од болница излезе ко да не е со рана.Барај си го Звонко мене на две пинкции ми се погоди и врв е човекот.А и му викал на зет ми дсвај тел.или апарат да сликам секоја секунда од мажево ваше..Внук ми има 20 фотографии откако го извадиле.Многу пријатен човек а и профи.
@pile30 Звонко, закон е имав 2 интервенции и он ми беше анестезиолог. Ме смееше цело време. Сега рекоа кој ќе се погоди на смена тој
Можеш да си го бараш сестра ми никој не знаеше и прв пат во Ремедика стапна тогаш а ние две стаж имаме таму Збори со Др.што ќе те породува Симонида го барала и дошол во ординација и на договорен царски беше сестра ми така и стапи во контакт со Звонко преку Др.Да врв е човекот.И Ирина е многу фина и таа на Скречинзи ми се погодувала.
@eli25 @iki26 Фала, го прашав докторот, 37, 38 ми рече. Јас имам уште време ама да си прашам со време .
Не не таа..Таа црнката ми е ко лошотилук и баш се занесува... Оваа е висока крупна женичка со црвенкаста коса до над рамења со зелени очи мило збори фина е и таа ептен.Пред Хистеро ме галеше за чело ми објаснуваше сто следува и после кога се будев на 3 пати ми дојде да ме види дали сум добра.
Има моменти кога една до два пати на денот малку мо се каче притисокот, до 129 со 80 знам дека не е многу но ми смета оти секогаш имам низок. Во болница ми рекоа дека е нормачно после порагај,дали е нешто опасно има ли место за паника . Некој со слично искуство.
Мoжи не тие личнo aмa ќе се нaјди некoјa дa пренесе сигурнo (пр. некoјa кoмшивкa или внукa) aмa зa све тo нaс не бoли увце
На болница ми ставаја мускулна апаурин и сега си пијам метилдопа тие се безбедни за доилки и за трудници и сега ми е стабилизиран мене притисокот Девојки породена сум со царски пред 17 дена со спинална крварењето првите денови ми се намали но последниве денови имам не многу обилно а денеска одкако го подржав малото почна да ме боли раната и сега уште имам болки од што може да биде?
Спиналната убаво ја поднесов. Нема нус појави засега. Болеше при апликација. На операцијата сакав да викам сакам целосна. Малце ми беше езиво и страшно се осеќаш што се работи. Ај помина. Болките до кога ќе ги има? Овие како прв втор ден. Денес 3 пати не станаа. Тешко ми оди. Па ради тоа оставија катетер уште денес. Малото кога е до мене не осеќам болки Чудо
Eli prvoto stanuvanje e najtesko posle sekoe sto sledi polesno i polesno.Kolku mozes stanuvaj i dvizi se ke ti bide polesno.Jas otprilika do kraj 10 dena custvuvav bolka pri vrtenje,stanuvanje... Toa maloto covece sto lezi do tebe dava neverojatna sila ne da mozes da stanes tuku i da poletas. Neka ti e zivo i zdravo,neka ve ravi najgordi roditeli i uzivaj vo majcinstvoto sega
Богами првото не знам ни јас колку пот излезе од мене. Цимеркава нема гајле оди сама , станува раскренува.... Се осеќам ко дебил