Царски рез

Discussion in 'Бременост' started by hrizantema007, Mar 20, 2012.

1. LadyC

LadyC Форумски идол

И јас пиев сок од јаболко (првиот ден само тоа) бев прежеднета и богами пиев по 2-3 литра. Никакви главоболки немав да напоменам. Не користев катетер од втор ден. Само првиот после операција го имав, одма побарав да го извадат за да движам и побрзо да се оправам. Додека бев во болница имав болки, после дома се сама си правев, се веднев, перев на рака, чистев, ручеци и сл. Не сум имала мака. Само што не можев да спијам на стомак, тоа ме мачеше најмногу . хахахаха

Melinda85, eli25 and ♡BuBaLe♡ like this.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Јас добив гест.дијабет и истата терапија сега пред 9ти месец и ендокринологот потврди дека мора царски. Со лесно :) Сакав да ве прашам движења по скали ќе може? Со оглед на тоа што спалните ни се горе ( имаме 10тина скали) па да знам како да се организираме со креветче, алишта..

mal.ecka and LadyC like this.
  3. gjul

gjul Истакнат член

Јас мислам дека не е проблем но ќе ти треба и помош од некој неможеш сепак сама

eli25 likes this.
  4. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

А како е со договорен царски? Која недела се прави обично? Или нема правило?

5. eli25

eli25 Форумски идол

38,39-та. Сепак зависи од случај до случај .

6. iki26

iki26 Популарен член

Јас се договорив да се породам во 39 недела за царскиот. Не можев повеќе да чекам,и се беше ок.

7. pile30

pile30 Популарен член

Ели сестра ми од пусти страв од лошиот прв порагај на Гак и покрај што Корнелија Трајковска и беше врска и за второво овој пат се реши за Ремедика со царски.Ја пораѓаше Симонида Котларовска.А анестезиолог и беше Звонко Шеф на анестезиолози сигурно го познаваш.И сестра ми сакаше со целосна и тој исто и рече се е во ред со тебе и бебе нема потреба целосна анестезија.Спиналната е многу ефикасна и полесна.Толку внимателно и прецизно и ја ставил што не ја ни сетила иглата.И викаше зар не сакаш да се видиш уште првата секунда со син ти кога ќе го извадиме? :) а ако си со целосна тој момент ќе го немаш:DИ по 4ч.од породувањето дејството и пројде.Немаше ни лошење ни повраќање а да напоменам склона си е на сите симптоми по анестезија...И следниот ден после визита ги стануваа до тоалет.Споредба мала: првиот царски и требаше да се опорави и таа и рана месец дена а вториов пат следен ден стана и нога за нога до тоалет и дете си држеше и за 5 дена додека беше таму таа од болница излезе ко да не е со рана.Барај си го Звонко мене на две пинкции ми се погоди и врв е човекот.А и му викал на зет ми дсвај тел.или апарат да сликам секоја секунда од мажево ваше..Внук ми има 20 фотографии откако го извадиле.Многу пријатен човек а и профи.

stevemila, Seduction, eli25 and 2 others like this.
  8. eli25

eli25 Форумски идол

@pile30 :hug: Звонко, закон е имав 2 интервенции и он ми беше анестезиолог. Ме смееше цело време. Сега рекоа кој ќе се погоди на смена тој :(

stevemila likes this.
  9. pile30

pile30 Популарен член

Можеш да си го бараш сестра ми никој не знаеше и прв пат во Ремедика стапна тогаш а ние две стаж имаме таму :) Збори со Др.што ќе те породува Симонида го барала и дошол во ординација и на договорен царски беше сестра ми така и стапи во контакт со Звонко преку Др.Да врв е човекот.И Ирина е многу фина и таа на Скречинзи ми се погодувала.

eli25 likes this.
  10. eli25

eli25 Форумски идол

@pile30 Ирина е црната, така малку занесена ?

11. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

@eli25 @iki26 Фала, го прашав докторот, 37, 38 ми рече. Јас имам уште време ама да си прашам со време .

eli25 and iki26 like this.
  12. pile30

pile30 Популарен член

Не не таа..Таа црнката ми е ко лошотилук :rofl::rofl: и баш се занесува...
    Оваа е висока крупна женичка со црвенкаста коса до над рамења со зелени очи мило збори фина е и таа ептен.Пред Хистеро ме галеше за чело ми објаснуваше сто следува и после кога се будев на 3 пати ми дојде да ме види дали сум добра.

eli25 likes this.
  13. ma4e1311

ma4e1311 Популарен член

Има моменти кога една до два пати на денот малку мо се каче притисокот, до 129 со 80 знам дека не е многу но ми смета оти секогаш имам низок. Во болница ми рекоа дека е нормачно после порагај,дали е нешто опасно има ли место за паника . Некој со слично искуство.

14. fana

fana Форумски идол

:rofl::rofl::rofl: ќе ме умритееее

15. eli25

eli25 Форумски идол

:$ Леле ако читаат (facepalm)

16. fana

fana Форумски идол

Мoжи не тие личнo aмa ќе се нaјди некoјa дa пренесе сигурнo (пр. некoјa кoмшивкa или внукa) aмa зa све тo нaс не бoли увце :$ :lol:

pile30 and eli25 like this.
  17. tanja11991

tanja11991 Истакнат член

На болница ми ставаја мускулна апаурин и сега си пијам метилдопа тие се безбедни за доилки и за трудници и сега ми е стабилизиран мене притисокот

Девојки породена сум со царски пред 17 дена со спинална крварењето првите денови ми се намали но последниве денови имам не многу обилно а денеска одкако го подржав малото почна да ме боли раната и сега уште имам болки од што може да биде?

Last edited by a moderator: Aug 6, 2017
    Belabelinakinder and orhideea like this.
  18. eli25

eli25 Форумски идол

Спиналната убаво ја поднесов. Нема нус појави засега. Болеше при апликација. На операцијата сакав да викам сакам целосна. Малце ми беше езиво и страшно се осеќаш што се работи. Ај помина. Болките до кога ќе ги има? Овие како прв втор ден. Денес 3 пати не станаа. Тешко ми оди. Па ради тоа оставија катетер уште денес. Малото кога е до мене не осеќам болки:) Чудо :inlove:

stevemila, LadyC, Melinda85 and 18 others like this.
  19. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Eli prvoto stanuvanje e najtesko posle sekoe sto sledi polesno i polesno.Kolku mozes stanuvaj i dvizi se ke ti bide polesno.Jas otprilika do kraj 10 dena custvuvav bolka pri vrtenje,stanuvanje...
    Toa maloto covece sto lezi do tebe dava neverojatna sila ne da mozes da stanes tuku i da poletas.
    Neka ti e zivo i zdravo,neka ve ravi najgordi roditeli i uzivaj vo majcinstvoto sega :*

eli25, Lejla8 and karibian like this.
  20. eli25

eli25 Форумски идол

Богами првото не знам ни јас колку пот излезе од мене. Цимеркава нема гајле оди сама , станува раскренува.... Се осеќам ко дебил :(