Целулит

Discussion in 'Тело' started by Mimi, Nov 19, 2009.

1. Carolin.

Carolin. Популарен член

Девојки, сите сме различни јас лани лето целулитот го скинав за три месеци, нозете ми беа мазни а имав цлулит многу особено на бутовите однадворешната страна. Трчање 3 пати недело, дома вежби од yt обично со Ребека вежбав 3 пати неделно и обавезно секое туширање талог од кафе ги триев нозете и многуу вода, течности внесување мора, лимон обавезно пиев по една чаша на ден некогаш и повеќе. Па сега не знам дали од вежбање, вода или талогот од кафе ама мене ми го снема. Така да обидувајте се ништо не губите, а имам пари предавано за антицелулитни креми.

IamSexyAndIKnowIt likes this.
  2. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Какви тежини какви глупости. Цел живот вежбам со тежини на нозете па целулитот пак ми стои. Нема врска тежините со целулитот. Од тие тежини само ми се зголемува мускулот на нозете и изгледам како маж. За целулит, само потење многу и мноогу многу вода пиење. Трчање 30-40мин. на ден со стреч фолија околу нозете или Hot Shapers хеланки. Само здрава исхрана. Масажи умерено. Сауна чат пат. Само тогаш ми се намалува целулитот, и тоа не целосно. А за вежбањето со тежини, вие опседнатите со тежини, со мускули, шо не личите на жени, немојте да ги лажете дека само така се губи целулитот, зошто во пракса не е така.

3. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Не си вежбала правилно тогаш.
    Мускулот е секогаш подобар од салото, и да апсолутно го редуцира целулитот. Подобро стегнати големи бутови, отколку лабави.

Мускулите топат повеќе калории и редуцираат вишок масти.
    Али како сакате уствари, правете работи што сметате дека ви помагаат. Не се тоа мои знаења туку цел еден фитнес инжинеринг стои зад тоа колку тежините помагаат во реформација на телото.

Што не значи дека треба да кревате 20-30 килограми. И со помалку можете да се зацврстите.

kikkki, Kimberly11, Noemi and 3 others like this.
  4. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Mene licno najmnogu mi pomogna aerobik tri pati nedelno vo kombinacija so madero terapija isto tri pati nedelno i voda.. Skoro i da mi go snema..

joy1 and IamSexyAndIKnowIt like this.
  5. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

И јас имав целулит пред 2 години..
    Го снемав со тоа што трчав и аеробик по 3 часа секој ден. Ми помагаше една другарка која и таа претходно имаше целулит и го снема.. Пред да легнaв да спиjaм исто така правев вежби од апликација од плеј стор. Повеќе пиев течности.. И сестра ми, ми донесе една маст од Холандија која многу ми помогна..
    Па фала богу од пред 2 години немам веќе..

6. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Девојки, храната е важна за топење целулит, но и вежбите се многу битни. Има разлика од кардио вежби, вежби за ставање маса и вежби за дефиниција на телото. Со вежбите за дефиниција ќе направите тело, кое што подоцна ќе можете да му дадете каква форма сакате таква. Немојте погрешно да вежбате, да не го губите времето залудно. Можете и само со вежби да изгубите и до 35кг, но треба да биде упорни, секојнден по 40 минути во теретана или фитнес Ви се доволни. Можете и со боди ластици од жива гума дома да вежбате. Кога ќе се осетите дека сте доволно силни, можете и street workout еднаш неделно. Резултати ќе имате за 6 месеци. За порано не се надевајте, постои ризик од стрии и вишок на кожа :)

Гуд лак ;)

7. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

Што комбинираше со белките и овесот за доручек?

8. malasimba

malasimba Истакнат член

Белки со зеленчук- некој домат, крставица, брокула, зависи што ке ми се најдеше при рака, а овес најчесто со јогурт, некад ореви додавав, овес со какао исто можеш и сл.

Smiley11 likes this.
  9. Smiley11

Smiley11 Истакнат член

А овошје не јадеше?

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ќе се самоцитирам.
    Едно парче лимон во обична вода, три пати дневно пред јадење.
    Помага доста.

poenta, IamSexyAndIKnowIt and oblace1 like this.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

ептен се рекламира антицелулитното средство на GUAM на радио.
    во зегин го имало.
    Го има користено некој?

На фб ова го пишува:

Guam Tourmaline Liporiducente 2018 беше производот што најбрзо го снема од полиците! Најефикасната крема, наградена од COSMOPOLITAIN со награда највредна за козметичките препарати - сега во нова амбалажа и уште подобрена формула!
    GUAM Tourmaline Crema Liporiducente FIR делува неверојатно на редуцирање на целулитот и кожните адипозности, дури и најтврдокорните, локализирани во областа на бутовите и задникот со ефикасност демонстрирана од универзитетски клинички студии. Двојно слепиот тест (изработен за да се избегне плацебо) беше изведен од страна на италијански универзитет со инструмент - пликометар, посебна направа за мерење на дебелината на кожното превиткување. Резултатот покажа дека, по 30 дена од третманот, производот делува како ботокс на критичните места и го намалува целулитот и кожните адипостити, со просечен резултат од 2,5 cm

babybubu likes this.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Не знам каква ти е сега ситуацијата, јас од Сатвата завршив со испукани капилари по бутовите. Лом ме направи од едно ставање и ја фрлив. Ова беше уште кога бев на факултет, ама искрено, повеќе срам ми беше на плажа да се слечам од капиларите отколку од целулитот. Се повлекоа, за среќа, ама не ми паднало на ум пак да се мачкам со овој крем.

kikikikirika likes this.
  13. babybubu

babybubu Популарен член

И мене ме интересира дали има некој искуство со Турмалин калта од Guam?

Desi1991k likes this.
  14. Minka

Minka Истакнат член

Јас имам искуство со Антицелулитен гел на Лимес. На база на билки е, бршлен и див костен. Две во едно, и крема, и гел. Само се мачка навечер, и си легнуваш, без фолии, масажи итн... За две недели, половна паковање искористив, и ме дотера за на плажа... но треба и редовност...
    Сепак најважна е исхраната, како и вежбање, подвижност. Џабе се креми и слични работи ако потоа се изнајадеме и немаме физичка активнсот...

Last edited: Jun 8, 2019
    cresa-jagoda and Didi22 like this.
  15. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Од кај може да се купи и која цена е?

cresa-jagoda likes this.
  16. Maleno

Maleno Истакнат член

Moze li vo poraka da mi pises podetalno za ishranata

Adriana.O likes this.
  17. orhideea

orhideea Форумски идол

@LadyC Да те прашам после колку третмани со мадеротерапија има резултат?
    И познаваш ли некој од Прилеп?

18. LadyC

LadyC Форумски идол

Баш во Прилеп никој не познавам извини, инаку не може да се каже колку се потребни зашто зависи од организмот, зависи колку се почитува начин на исхрана, зависи каков тип на целулит е во прашање. Некои поминуваат со 10, некои со 20. Водниот пр се чисти ептен брзо, тој изгледа како да е отечено телото најчесто .Зависи се драга .

19. orhideea

orhideea Форумски идол

Има една на ФБ што ја гледавВикторија има свое студио и објавува и слики од резултати, се мислев за кај неа. 10 третмани за 4 000 денари е.
    Сепак фала.
    Инаку незнам каков е мојов целулит не сум била до сега никаде на третман.

LadyC likes this.
  20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Може линк? И мене ми треба за Прилеп. :)

Инаку целулитот на нозете ми е ист покрај губењето 21кг., покрај сета здрава исхрана и вежбање не се намали. Многу си ги мразам нозете како вреќи со целулит се буквално. Само не знам дали да почекам уште за антицелулитна масажа или сега да ја направам (имам уште околу 15тина кила за губење и потешко ми оди сега).