Црна ружа

Discussion in 'Религија' started by macedonec15, Jun 21, 2015.

1. ebola

ebola Истакнат член

И јас би сакала да знам како се викаат книгите. Да се размениме. Ама не ми се верува дека ќе сакаат. Им нудев и на јеховини они мене нивните книги да ми ги читаат, јас на нив хемија. Не сакаа и си отидоа одма.. :(

И како бе така истражувате? Што истражувате? Ако се толку добро организирани и функционираат со години, а никој не знае кои се и што прават, не може да се истражат, а да не се инфилтрираш меѓу нив.

И утре некој ќе го чита ова и ќе каже истражував. Исто ко некој кога ќе ми даде семинарска со линкови од википедија.

Luna91 and daylight like this.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Луѓето се склони да донесуваат заклучоци без да бидат поткрепени со докази.
    Не може да се тврди ни дека постои ниту дека не постои конкретно ваква секта.
    А секти постојат, а и многу изопачени луѓе кои ги водат.
    А за девојката погоре не знам што толку ја нападнавте. Таа не рече дека направила научно истражување па да мора да се вклучи во сектата (facepalm) сигурно истражувала како тема за семинарска или слично.

eloves, neongirl07 and ebola like this.
  3. ebola

ebola Истакнат член

@daylight на шетање со една другарка, приога типац, убав, плав, почињаме дружба, упознавање, ај ваму ќе ве носам, ај таму, и на крај ај нешто за ова донации, за она, ајде чао. у рок од една недела се дешава ова. инаку и во америка ќе ме прибереа во една црква, хахах леле кога ќе ми текне... не знам што христијани беа, али го памтам само ликот н а менаџерот кога му кажав дека сакам да одам, да видам како е... ауу хаха на клоци ќе ме дигнеше додека да ми ја тргне мислата од одење и да ми објасни дека се лудаци :)

4. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Од школо имав задача. За книгите не знам што ви е чудно и како не ви понудиле некој примерок и на вас, посебно ако сте од Скопје. Мене многу пати ми имаат давано, но моите не ми давале да ги земам, затоа не знам како се викаат.
    Инаку не реков дека сум сигурна за ова што го кажав, така што ќе ве замолам да не се напнувате без причина :)

daylight likes this.
  5. anakonda88

anakonda88 Популарен член

каква црна ружа какви бакрачи , да имаше такво нешто ке ги знаевме по име и презиме , црна ружа настанала според некој локал во времето на СФРЈ и таму најчесто таму се береле лица кои имале тетоважи , кои конзумирале алкохол , рокери што се облекувале во црно , што за тоа време било чудно и неприфатливо и ги нарекувале секта , тоа со самоубиствата е чиста глупост , кој може некој да го натера да се самоубие ако си е стабилем и не сака ??? Некој што ке се самоубие и одма луѓево велат во некоја секта што немат врска , времево мн е напредно и сега нас не ни е чудно да видиме металци во црно , наркомани и сл. што во СФРЈ биле нарекувани секташи . Само глупо ми е што со вакви филмови можете младите кои се во пубертет да си го земаат ова здраво за готово и да забегаат и да си прават секти :@

awl and daylight like this.
  6. ebola

ebola Истакнат член

Очигледно јас на скопскиве секти не им се свиѓам... :( ни за материјал да ми дадат!

HarleyQuinn likes this.
  7. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Чудно. Распрашај се по пријатели, или по твоите, сигурно на некој од нив им имаат дадено примероци.

ebola likes this.
  8. daylight

daylight Популарен член

По кој предмет? Во основно или средно школо?
    Јас не реков дека ни е чудно туку те прашав како се викаат тие наслови. И од каде знаеш дека тие книги се од Црна Ружа?
    Тоа е и проблемот. Првин требаше да кажеш дека не си сигурна уште во првиот пост, а не после неколку поста. Инаку ние не се напнуваме, туку преку прашања и одговори едни на други си даваме можност заеднички нешто повеќе да научиме. :)

Abeja, crimson and ebola like this.
  9. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Не се мешам повеќе во оваа тема. Кажав што имав, фала на разбирањето:)

10. daylight

daylight Популарен член

Дали тоа значи дека книгите што ти ги нуделе воопшто не биле од Црна ружа? Да или не?

11. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Ааа ни мене книга не ми дале секташиве сакам и јас :( Ми снема литература за во веце.
    Кај ми раскина дечко ми, ни сективе не ме сакаат еј, ќе одам и јас ќе се фрлам од некаде па ќе си речете ете ја Харли од црн трендафил! :rofl:

Last edited: Jun 25, 2015
  12. crimson

crimson Форумски идол

^ Обично јеховини сведоци даваат книгички, ама тие се безопасни.
    Освен ако не умреш од досада.

13. presiosaP

presiosaP Популарен член

можеби таму некаде далку од нас постои нешто вакво да имаше овде ке разберевме...ме интересира што има слики ,видеа податоци за самоубиства ако си челн на секта и ред др ствари некој ги измислил или што?

14. Abeja

Abeja Популарен член

Пази само да не се запалиш многу фрлајќи се :D

Ништо значи од податоци, цело време читам си викам ај може ќе ги откријат насловите на книгите, може во пдф верзија ќе ги закачат, ама ништо.

HarleyQuinn, crimson and ebola like this.
  15. macedonec15

macedonec15 Истакнат член

Јеховидниве сведоци се големи досади. Пред еден месец дојдоја ги примивме внатре рекоа на пет минути останаја три часа три часа повторуваја едно исто

Anacid likes this.
  16. Abeja

Abeja Популарен член

Ова ме потсеќа на изреката- не јебе лепи, него упоран.:D (или така нешто беше)

17. HarleyQuinn

HarleyQuinn Истакнат член

Ние во комшии имаме една од јеховини сведоци, знам само дека не слават родендени оти грев им било и одвај чекаат да умрат лол :rofl:

18. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

се што е надвор од рамките на црква се смета за секта :)

Orthophill and presiosaP like this.
  19. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

јас иам другар у секта поточно имав сега е отргнат од нас, го навлекоа дедо му и баба му...
    они кога ке умре некој не плачат веруваат дека идат на подобро место, мн се против тоа кога се венча некој или умира што се даваат пари на поповите кај нив тоа нема, немаат ни икони колку што знам али мирољубиви се, не пцујат, не пијат и мн др работи кои доста ги поштуваат

HarleyQuinn likes this.
  20. Luna91

Luna91 Популарен член

Ма какви ружи, какви трендафили, поголеми секташи од Хербалајф нема. :sweat:

MissDior, francais, Hipica and 6 others like this.