А да го фрли некој директорот од прозор штом е за него наивна игра? Ауууу каков идиот. Утре и руски рулет може да биде наивна игра. За срамота, безобразен. Како има образ да дава ваква изјава, на дроги ли е некои човеков? Под итно да се разреши, децата во поправен дом, а посебна казна и за родителите. Тоа не се деца туку мали монструми, со тенденција за идни силеџии, силувачи, садисти, убијци. Претставуваат опасност по околината така слободно пуштени на улица. А и директорот очигледно ѓубре.
Ако биле примерни, ќе бидат отповикани казните, а казната намалено поведение. Истрауматизирани биле насилниците. Еј! Не, ова е ненормално. Буквално поттик и оправдување на физичко насилство. Никакви последици. Да ти е страв да си го воспиташ детето и пуштиш во школо. Се надевам искрено дека девојчето е добро. Физички, ќе и помине. Психичките последици се сосема друга работа.
Да земеш све да изпозатвориш..не дај Боже на мое дете ова да му се случи.. Или ќе ги тужам до тужење и ќе гледам да ги стрпаат во малолетнички или родителите ете така на шала ќе ги ѕитнам од прозор. На шала де ништо лично, ќе полежат во болница можда ќе добијат некоја фрактура ама ништо страшно де има лек денес за се. (Човече што се крсти)
Го познавам директорчево утепано,тешко полтронче е,и тешко шупаче,јас би го качил малце на повисоко и го фрлам без око да ми трепне.По мрдната држава т.е не држава од нашава нема,а ниту ке има,све е отидено во неповрат и у пм.Да фрлиш дете од прозор и да кажеш,си играле?треба стварно да имаш огромен проблем,све би избркал моментално од тоа школо,прво од намазеното директорче па после све друго на тапет.Ова ако помине лабаво,рачунајте дека во иднина децата ке летаат од прозор како супермен.
Проблемот кај денешната невоспитаност кај децата лежи пред се во родители. Се додека на секоја поплака од страна се реагира со ,,е де, де, деца се тие'' вака ќе биде. На родителско советување викнати 25 родители од едно школо ради непримерно, девијантно однесување. САМО 3ца се појавуваат. Никаква казна и одговорност за останатите. Шо треба повеќе да се дискутира. Булинг има со години уназад, се повеќе ,,стручен'' персонал се вработува, а се поаларманта се ситуацијата со однесувањето кај децата. Па добро бе може на место сите шитс предмети koи се учат факултативно да се има по еден час-два неделно работилници со психолози, па преку примери да сфатат децаата што треба што не, уште од најмала возраст. Паметам јас коа бев основно, од 5-8 едвај еднаш годишно имавме предавање од психолог, и тоа за дрога, и тоа секоја година истото, и дури од шо толку беше психологот заинтерсиран ни материјалите не ги менуваше секоја година...е толку и беше гајле.
Ова испаѓа, како некој да убил човек, и да велиме... Ај не го трауматизирајте чоекот, секогаш е примерен, не е убиец... Згрешил, низ игра испукал луѓе. Ќе го искараме усно, доста е, оти одличен ученик беше.
Не се чуди. Јас кога учев средно, ученички од другата смена се избодеа со ножеви. Директорот изјави на тв дека тоа е детска игра. Директорот е за еден стап, па после него и другите.
И да е игра, не приметиле што играат децата? Вината во сите ја гледам. Од кадарното стебло до родителите. Сите се криви. Децава се испуштени од раце на секој можен начин.
Директорот на училиштето Ѓорѓија Пулески е мој школски другар и не беше некој добар ученик во основно не се ни сомневав сега како директор дека ќе превземе нешто.А да земат тоа наставниците па да му удрат ќотек на него како ќе му биде. За децата сега само поправен дом а и таму дали ќе се поправат. Тоа што е татко такво ќе си остане,насилник. Да се редактирам.Директоров веднаш да се смени тежок полтрон партиски послушник.
Ова е веќе некст левел Не се криви децата, криви се пред се' родителите на тие деца. Ако не знаеш да чуваш и воспиташ дете ич не го раѓај! Следни виновни се школите. Сите сме свесни колку се обрнува внивание на физичкото и психичкото малтретирање кај учениците, односно никој мува не го лази. А зошто е така? Затоа што стигнаа неписмени психолози и педагози да работат кои само дремат во канцелариите и оговараат. Нема кој да ги научи децава што е правилно, а што не. А дете ко дете ќе види нешто на телевизија или интернет, ќе му се причини интересно и утре оп, ќе фрли некој низ прозор, ќе земе нож ќе избоди некој, не дај боже ќе почнат и да се дават во школо. Срамота! Казна и за родителите и за децата. За родителите парична, па да видам дали ќе му дозволат на детето да прави глупости. А за децата ене им поправен дом, нека се опраат малце. После ова да му е страв на човек, дете во школо да пушти.
Да се самоцитирам. Си играле само бе, снимки имало, се смееле. Којзнае колку грдо има изгледано цела ситуација, девојчево од прозор го фрлаат, овие од страна се смеат ко недоквакани и и се ситат. Па уште ќе не ебе во здрав памет, детска игра било, да не сме ги линчувале децата. Не богати, амин да им дадеме да земат следно од повисок кат да ги фрлаат послабите од нив. Ќути и покриј се, речи се решава случајот, не се брукај вака јавно жити леб. Во Европа ќе сме влегувале, оф мори мајко мила. Во Европа не се влегува со несанкциониран атак кон најмалите. И не зборувам за политички партии, зборувам за тоа која мизерија од народ сме. Хк, пу.
Родителите на линч . Децата во почравен . Јас сум била жртва на булинг и знам како е , но до сега во ваква крајно невкусна " игра " не сум влегла . Ме избегнувале , ми се смееле зад грб , ме оговарале .. ама ова е едно ново ниво , што ако не се спречи на време , некој ќе заврши трагично . Децата не се мали па ќе речеш " деца ко деца виделе на тв итн .. " децава имаат по 14 години . Доволно се возрасни за да знаат дека тоа што го направиле е злобно и казниво со закон . Што ако девојчето починело ? И натаму ќе беше наивна игра ова ?!
Е се извиниле де децата нема веќе така да прават ветуваат. Од сликава се гледа дека децата се повозрасни и добро знаат што прават и што ќе се случи. Кој на кого евтини приказни кажува Директорот веднаш да си даде оставка.
Е да де...нечии деца без домашно воспитување ќе прават зулуми, директорот да си дава оставка. Грешката е што не ги испуди од школо.Ама неможе да се земе како грешка затоа што има правилник во Законот.Треба неколку пати (мислам ддва пати) ПИСМЕНО да е опоменат ученикот за да може да го избркаат. Како да незнаете како ги направија Законите - наставниците да им се тресат на децата, а не обратно. Треба да се даде упат за на психолог а школскиот педагог секој ден да им држи предавања за лепо понашање во училиште. Родителите да добијат опомени исто, заштоа што нивните деца се малолетни и сеуште тие одговараат за нивните постапки.
Да бе игра било ма немој. Каква е таа игра со фрлање на дете преку прозор? Кукла ли фрлале? Море за тие децата еден стап, па дали ќе им текне да направат такво нешто пак, но и за родителите еден стап што не ги воспитале како што треба. Сите се криви тие децата, наставниците, директорот па се до родителите. Педагошки мерки за децата аха баш ме инетересира што мерки се.
ДА,ДА ДА си даде на овие не им е прв пат ако,ај ти си го знам јас директорчево лично кога ќе им се допушти се кој е виновен јас не сигурно педагогот ги опоменувал неколку пати.И родителско воспитување немаат сигурно штом се дрзнале ваков чин утре и со ножеви ќе се избодат.