Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Abel

Abel Популарен член

Приказните не се секогаш израз на бес или некуктура или желба за трач. Јас не се сметам себе ниту за трач-баба, ниту за некултурна, не пукма сеир и озбилно, ама најозбилно не ме интересира кој со кого спие. Ама, приказните ги разбирам. Израз на немоќ и бес. Затоа што институциите, особено Мвр веќе не знае што да им прави на шерифите во овој град. Да ти е страв да излезеш на улица. Особено од Влае кон Ѓорче, само ако помислиш улица да поминеш, а има на видик кола и таа мора да ти застане, одма искача даса и со хебла те решава. Знаеш ли ти кој сум јас е секојдневие. Оваа трагедија го вади на пвршина тој загниен и застоен смрдлив бес. И не, не се случува истово со секоја трагедија. Една таква паметам пред неколку години кога камионџија згази дете во Хром. Да, го осудија, ама никој не пишуваше за него и неговата фамилија. Затоа што едно е несреќен случај со смртни последици кои не си можел да ги контролираш, а друго е несреќен случај кој не си сакал да го контролираш.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Е де, то.
    Бесот ќе го вадиме преку мртви тела.
    Без воопшто regard за чувствата и тагата на блиските на починатиот.

Цело време треба да сме бесни, оти цело време сме сведоци на милион различни неправди.

Luna91 and Snowflake97 like this.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Леле човече дај успори со реченициве.
    Ако некој треба да си ги повлече зборовите тоа се тие што ги окривуваат нив, не тие што сакаат правда.
    Мислам дај за ништо потресно да не прајме муабет зашто жртвите или семејствата ќе се осетеле лошо.
    Ко божем ако ќутиме, ќе го вратиме времето и све ќе биде океј.

Пс
    Башка цело време се збори за сообраќаjна некултура, само овојпат се збори за конкретно овој настан.

Last edited: Jan 22, 2022
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Буревесник не го знаете? Тој објавил за мајка му.
    Ама Македонче просто за сеир гледа се,јавен линч и срам.

Се фукала мајка му, Бог да чува многу важна вест.

Мизерија

crimson, Luna91, noteforself and 7 others like this.
  5. Abel

Abel Популарен член

Како те молам прикаски трачарски за нечии сексуални навики се непочитување на нечија трагедија? Од кога постои светот и векот, најголемите трагедии се иницијација на катарза, ама нас никако да нѝ се деси. Мене ме измрда од место кога на фејсбук, единствената мрежа која ја имам, под вестите кои се објавуваа, прочитав десетици и десетици коментари на луѓе кои поминале низ истото, кои ги паметат сите детали, датуми и имиња на нивните крвници кои им одземале некој драг. И сите без исклучок, се фрее оф чарџ. И немам ништо против ако оваа трагедија ја искористат за да си го олеснат и метаболизираат бесот. Нека бидат Јордан и неговата фамилија жртвено јагне. И онака од судска казна сме дигнале раце многу одамна.

6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Вајлд, отворив.И ви кажав.
    Во Политика ја ставив
    @Luciferka добро јас дека прв пат слушам таков израз и неубаво ми дојде.Нормални дека ќе го брани тоа знам хахахаха

Едит: сега објавија А1он дека признал вина и дека возел со 40-45 демек
    Али
    89056BDC-DCDB-41AA-B636-FC17F41612DF.png
    вака и Камчев да го осудеа бе :?:
    6 месецА вај вајј
    Ќе пукне и таму некое милионче и чао
    :@ :@ Ги мрзам сите
    Не ги мрзам ради парите, кои пола им се клети и нечесно стекнати, ги мрзам пошто се трули во душата
    Господ на сите криминалци да им врати

Amelia likes this.
  7. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Јас искрено би му дозволила дома да си седи кога може да седат дома децата на јакиве кои беа осудени на условна, тогаш истите права ги има и обичниот човек ( детето ).

Amelia likes this.
  8. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Па тоа е проблемот, кај нас законот селективно се спроведува.

9. Abel

Abel Популарен член

Јас од тебе и не очекувам објективен, професионален коментар на оваа тема. Тоа е менталитетот. Ако можат Петко, Станко, можам и јас. Така и судот размислува, и затоа се најкорумпирана и нефункционална институција пар екселанс.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Па тоа викам.
    Да отвориме тема која е постојано активна и да зборуваме за сообраќајна култура, неспроведување закони, фаќање врски, мито и корупција, а не само кога ќе се случи нешто трагично.

Мене ми е неубо шо читаат нејзините се' и сешто.
    И најмногу ми е жал, што ја има на снимки и слики во таква состојба.

Требало да го затскријат телото со параван, или да го покријат, а не така да ја снимаат.
    Мислам дека и не е дозволено график слики и снимки да се објавуваат.

Luna91 and prashinka like this.
  11. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Значи сакаш да кажеш големите и тие што имаат пари нека добијат услова нели имаат пари а обичното дете нека скапува во затвор и ќе кажеш има правда.
    Кога ќе ги видам тие со пари во затвор тогаш ќе му го посакам на детето истото.

Snowflake97, Amelia and Feminka22 like this.
  12. firequeenn

firequeenn Популарен член

Во сите развиени земји опшеството се стреми кон почист град и околина, велосипедизам и јавен превоз.Колата е нужност,ако мора да се користи, а повеќето одат на работа со јавен превоз!
    Ние се враќаме во 70та , ленти ќе прошируваме на улиците.Не се научивме некои работи и невини души ќе плаќаат за тоа.Тешко ми е кога ќе помислам на идниве генерации..
    Да сум јас нема да чекам ни закон ни пресуда,лично ќе му судам, не го зборувам во афект ова!
    ...Знам дека ако чекам од нашево судство ништо нема да дочекам.

13. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Пишуваат дека не возел со повеќе од 50км/ч.
    Малку чудно е, зашто таа не е голема брзина, и доколку било така тој би можел полесно да ја контролира колата. Не мислам дека беше толкава брзина.

Lady D ❤️, elimkd and Feminka22 like this.
  14. forumce

forumce Форумски идол

и што ќе направиш со ова? Ете за девојката од Куманово, Јелена мислам се викаше, татко и ангажирал убијци да го убијат човекот кој ја предизвикал сообраќајката во која загина ќерка му. И во затвор е сега мислам

Luna91 likes this.
  15. Abel

Abel Популарен член

Читај со разбирање.
    Секој треба да си ја добие заслужената казна. Но, тоа не значи дека сега треба да се ослободува секој што направил штета само затоа што некој друг бил ослободен и не добил казна. По таа линија на помал отпор доаѓаме до заклучок дека не ни требаат ниту закони ниту судство, уште помалку адвокати.

16. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Браво за тебе, правдата ќе ја докажуваш на детето, додека детето на Петко од влада ќе си го прчи со условна за исто такво дело.
    Се додека правдата се спроведува само врз малиот човек тоа не е правда.

Luna91, Snowflake97 and WildMk like this.
  17. firequeenn

firequeenn Популарен член

Не велам дека е разумно решение ама умира дел од тебе,и цел живот полека ќе умира пред очи, додека тој што го направил делото е негде надвор ужива. Платил за да ужива.Таа мисла не би му дала мир на ниеден родител.

Snowflake97 likes this.
  18. Abel

Abel Популарен член

Мислам дека била неприлагодена брзина за ситуацијата, колку точно не знам. Ако била прилагодена, доаѓаме до проблем број два. Голема кола за така физички ситно дете, неискусен возач и невнимателен. Мада, како бил тогаш толку силен ударот, да усмрти безмалку двајца, не е најјасно.

mira.mira and Just.do.it like this.
  19. Abel

Abel Популарен член

Епа ај да го пуштат ако не, какво е тоа кривично дело, па еден човек умрел, не умреле двајца. Штом на Петко детето го пуштиле.
    Се читате ли што пишувате.

20. forumce

forumce Форумски идол

Ама родителите имале уште 2 деца, треба и на нив да се мисле.